Нюланд: Путин тази година го очакват изненади на бойното поле

„Украйна ще постигне някои много сериозни успехи тази година“
1 фев 2024 11:39, Елка Василева
215
Нюланд: Путин тази година го очакват изненади на бойното поле
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд заяви, че е вдъхновена от решимостта на Украйна за 2024 г. и е уверена, че руския диктатор Владимир Путин го очакват "приятни изненади" на бойното поле, предаде Укринформ.

Още по темата
"Трябва да кажа, че тази нощ си тръгвам от Киев по-обнадеждена за единството и решимостта за 2024 г., както и за нейното абсолютно стратегическо значение за Украйна. Тръгвам си и по-уверена, че точно в момента, когато Украйна укрепва отбраната си, г-н Путин ще получи някои приятни изненади на бойното поле и че Украйна ще постигне някои много сериозни успехи тази година", каза Нюланд на брифинг в Киев.

Тя добави, че САЩ продължават да предоставят на Украйна нови оръжейни системи, които вече са на път към фронта.

Нюланд се срещна в Киев с началника на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.

В своя публикация в "Телеграм" Ермак написа, че "Киев приветства заместник държавния секретар на САЩ". "Бях много удовлетворен, че разговарях с моята добра приятелка, както и със заместник помощник секретаря на Бюрото по европейските въпроси Крис Смит", добави той.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
3
 
! Отговори
someone преди 3 месеца
О злобната свекърва с бисквитките пак е дошла да лае и заплашва, нищо явно й е бил малко тупаника.
160
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Г-жо Нюланд, чуваме за вашите много интересни далекобойни и много прецизни ракети. Само че попадат в ръцете на неособено запознати с прецизната военна техника, освен това доста опитни войници загинаха, а новите трябва тепърва да се учат. Защо не помолите държавите от Средна и Западна Европа да изпратят поне 10-ина дивизии, защото редовете на ВСУ на Украйна се топят? И побързайте, защото през есента М-р Тръмп идва на власт и той е бизнесмен, а не доста остарял военнолюбец.
159
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин обича Ердоган и Севернокорейсите и тем. подобни,а България обявява за неприятелска.
158
3
 
9
 
! Отговори
ХАХАХАХХАХАХАХАХАХ преди 3 месеца
Може би ще се изненада от скоростта на сгромолясването на Украйна !
157
6
 
9
 
! Отговори
Изненадата ще е преди 3 месеца
колко бързо ще се сгъне украинската отбрана, когато времето се стабилизира...
156
3
 
11
 
! Отговори
Мдаа.. преди 3 месеца
Верно го изненадахте ,като спряхте финансирането на нашмъркания толокова скоро.За разлика от смехотворния и позорен провал в Абганистан , явно този път доста по-рано разбрахте че сте на губеща страна.
155
6
 
14
 
! Отговори
Съдията Дредд преди 3 месеца
Виктория Нюланд, явно се е успокоила след визитата си в Киев , където е била да се увери че документациите на всичките ТРИНАДЕСЕТ БИОЛАБОРАТОРИИ спонсорирани от Пентагона са вече на сигурно място и няма да попаднат в ръцете на Русия за да ги използва в евентуално съдебно дело в Хага в края на войната. Американския сенат все още ЧАКА отговора на Пентагона, защо са финансирали секретни лаборатории разработващи вируси за военни цели в Украйна. Което беше и една от причините за тази война.
154
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При новия президент, излизането от политиката ще и се отрази катастрофално.
153
4
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
А е нали ревахте, че нямало украински пленици на ИЛ 76? А и ето, Русия е изследвала вече над 600 части от тела, взети са генетични проби, събрани са част от неизгорелите документи, открито е с какви ракети е стреляно и откъде. Няма статия, няма нищо. И аче щяхте 5 статии да пуснете, ако случайно руснаците не бяха показали нищо.
152
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 3 месеца
ГОСПОД Е ТУК ВСЕКИ ДЕН
151
3
 
14
 
! Отговори
Мони Паси преди 3 месеца
Това бабе е от нашите -и нея нея слуша главата кат БаЍ дън .щата Тексас гори и е пред оделяне ,тази ционистка още за Украйна мисли .И преди да напусна форума да съобща че при руска атака край Херсон са били ликвидирани 3 френски наемника от НАТО други 7 на били тежко ранени
150
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само не е уточнила на кое точно бойно поле ще са тия изненади.Май май ще е накъм западна Германия
149
2
 
20
 
! Отговори
Емил Стефанов преди 3 месеца
Колко народ измря заради тая проклета ционистка...
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 161. Казват чии ракети са го свалили.
147
11
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Кирило Буданов праща свойте саболезнования на тея дето са правели,раждали и отгледали екипажа на потопеното руско корито "ивановец"! Ай честито!
146
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тази са и сложили ушна марка като на породиста крава , белязяня е вече , да знаят хората от кой говедарник е. И ние си имаме един такъв опулен ген. Танас също белязян от природата . Белязаните хора са проклети , те са способни само да причиняват зло на хората , но те също няма да видят добро . Курабийките на тази зануллиха една голяма държава ,та стигна до просия и погинаха поне две поколенния , проклети да са войнолюбците задокеански навеки !
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До колегата по долу, какво казват руснаците ....
144
13
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Чичо Сам е приготвил на джуджака изненади! Чичко Сам не е случаен! Джуджака ще остане доволен!
143
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 2014-та година Ню Ленд подпомага с курабийки да се предизвика конфликт,за да може местните индианци да се избият по между си и територията да се разчисти за Нов Небесен Йерусалим.На долния пост забравих годината да напиша и се извинявам.
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През Ню Ленд подпомага с курабийки да се предизвика конфликт,за да може местните индианци да се избият по между си и територията да се разчисти за Нов Небесен Йерусалим.