Москва задържа гражданка на САЩ и Русия за държавна измяна

Ставало дума за набиране на средства за украинската армия
20 фев 2024 12:55, Елка Василева
43
Москва задържа гражданка на САЩ и Русия за държавна измяна
Снимка: архив, БГНЕС

Руската Федерална служба за сигурност е задържала жена с двойно гражданство – американско и руско, в град Екатеринбург в Урал, по подозрение в държавна измяна чрез набиране на средства за украинските въоръжени сили, предаде Ройтерс, като се позова на Федералната служба за сигурност.

33-годишната заподозряна, която живее в американския град Лос Анджелис, щата Калифорния, е набирала парични средства за украинска фондация, чийто краен потребител е била украинската армия, заявява ФСС.

"Федералната служба за сигурност в Екатеринбург пресече незаконната дейност на 33-годишна жителка на Лос Анджелис, която притежава двойно гражданство на Русия и САЩ", се казва в изявлението на ФСС, цитирано от руската държавна агенция ТАСС. Ройтерс посочва, че ТАСС не споменава името на жената.
(БТА)



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Чико Аутопсия и то пълна със събиране на доказателства пред съда не се прави за един ден. Закона дава на службите 15 дни минали са колко 4-5 два от които почивни. Християнски ценности ли говорим? УПЦ ОТНЕМА/КРАДЕ в Ъкрайна храмове строени и поддържани от РПЦ от 1000та година до сега. Не ги затваря и да си построи свои - ОТНЕМА/КРАДЕ строеното от друг. Е главата на РПЦ как няма да поддържа СВО която връща откраднатото?
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Де да можехме да задържаме и тук националните ни предатели!
32
10
 
2
 
! Отговори
Чико преди 2 месеца
До 13 факт-Какво и е държавното на държавата Русия ? Хич го няма!!!Не дават тялото на Навални на майка му-не само че тази територия не е държава,но и етика няма там.Нямат и християнски ценности,щом шефът на църквата им е полковник и подържа войната.Путин сяда на щика,както се казва,но на щика може само да се облегнеш.Седнеш ли,а той е седнал,няма да видиш нищо хубаво.
31
7
 
5
 
! Отговори
Мдааа, преди 2 месеца
"33-годишната заподозряна, която живее в американския град Лос Анджелис, щата Калифорния, е набирала парични средства за украинска фондация, чийто краен потребител е била украинската армия..."Риторичният въпрос е:Кой е спонсора на укронацццисткото НПО и защо не се съобщава името на "жената"?!?
30
17
 
9
 
! Отговори
Барселона преди 2 месеца
Само да се види колко са плоски в Кремъл...много добре знае каква е държавата...промита...да събира пари от голтаци...в държава в която да споменеш думата война и отиваш я на топло я в Полярният кръг...и жената ще събира пари за Украйна...няма аналог това промито руско племе...
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо не е набирала средствата от Лос Анджелис след като е американска гражданка? Постановка на руските служби за спасяване на някой агент като военния търговец Виктор Бут.
28
3
 
6
 
! Отговори
Хехе преди 2 месеца
Не държавна измяна, а държавна размяна ще има! Пак някой руски агент е "светнал" на Запад..
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Поручик Ржевски...как си станал поручик с този умствен багаж...опитай с инсценировка....или по разбираш от кухненски изрази...сготвена е...
26
7
 
14
 
! Отговори
МАРИЯ преди 2 месеца
Незнам защо евроатлантиците си мислят че са по образовани и по богати от тези които подкрепят Русия. Моите наблюдения са съвсем различни.Голяма част от привържениците на Русия са свободни хора. С Бизнес или упражняващи свободни професии. Не чакат на заплата и времето ,финансите и живота им не зависи от никой шеф от тях самите. Докато слугите на запада масово са работарки на заплата. Хора които изобщо си нямат идея какво е истинска свобода !
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На какво е "изменила"?
24
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази ако беше в Украйна и да дава пари на руснаците щяха да си я разстрелят на улицата.
23
5
 
5
 
! Отговори
История преди 2 месеца
Познат филм...арестуваха жената...после ще стане размяна просто защото САЩ са отговорни за своите..и ще я заменят за някой братовчед на Виктор Бут...кон за кокошка...Кремълски сценарий.
22
5
 
1
 
! Отговори
Ивай Ломирчеф преди 2 месеца
не... шъ и цепят басма... метла!
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе имаше един гражданин на САЩ и Чили, журналист на свободна практика, който го задържаха в Украйна и си умря в затвора, мисирките-джурналисти един ред не написахте за него.
20
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки европеец, който отиде в русия рискува да бъде отвлечен и държан като разменна монета.
19
4
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 месеца
Все едно аз да отида в САЩ и да събирам пари за атака срещу САЩ, познай какво ще ми се случи и след колко време. Ментално прилича силно на мистър Навални, който знаеше какво го очаква и пак влезе в РФ. Съжалявам ги, че са се развили с недъзи в мозъчната дейност, наистина сега тази жена ще стои 12г в някакъв лагер в Сибир само защото мозъка и има недъзи.....
18
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ ДА ИЗХВЪРЛЯТ ВСИЧКИ РУСНАЦИТЕ ОТ СВОЯТА ТЕРИТОРИЯ И ОТ ТЕРИТОРИИТЕ НА СВОИТЕ СЪЮЗНИЦИ.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
12 години затвор
16
13
 
4
 
! Отговори
До александър преди 2 месеца
А бе я не се прави на отворен и щедър!Може да обичаш тия руски загубеняци но никога няма да извадиш и копейка да им изпратиш.Живееш в панелка и в мизерия ама като всички други крепостнофили желаете пак да се вьрнат ония другите, северните мизерници та да ви продьлжи общата мизерия!Какви дронове,какво дарение!Лъжеш като дьрт ***...вец!*** нещастна!
15
1
 
7
 
! Отговори
Чичолина преди 2 месеца
Каква силна любов към украинец!Холивуд трябва да направи филм за тази съвременна Жулиета.Путин не дава,но те се вземат.