Юлия Навалная в Страсбург: Съпругът ми няма да види красивата Русия от бъдещето

Путин трябва да си плати, категорична е тя
Обновена: 28 фев 2024 13:36 | 28 фев 2024 13:36, Нели Христова
243
Юлия Навалная в Страсбург: Съпругът ми няма да види красивата Русия от бъдещето
Снимка: БГНЕС

Съпругът ми няма да види красивата Русия от бъдещето. Това заяви Юлия Навалная, която днес държа реч пред Европейския парламент в Страсбург. Тя се качи на сцената под звука на бурни аплодисменти.

Вдовицата на Алексей Навални заяви, че Страсбург е бил любимият му град. Днес тя се е върнала тук, но без семейството си.

Тя заяви, че нейният екип е прекарал седмица в подготовка за погребението на Навални и добави: "Погребението ще се състои вдругиден и все още не съм сигурна дали ще бъде мирно или полицията ще арестува онези, които са дошли да се сбогуват с Алексей."

След това тя се обърна директно към Европейския парламент: "Сега стоя тук, защото вашите избиратели имат важен въпрос. Те ви питат за това и след това вие питате мен. Въпросът е: "Как мога да ти помогна в битката ти?"

Навалная отдели време, за да отбележи две години от началото на войната в Украйна. Тя я описва като "брутална и подла война" и заяви, че целият свят се е притекъл на помощ на Украйна.

"Но изминаха две години, има много изтощение, много кръв, много разочарование, а Путин не е отишъл никъде", коментира тя. Съпругата на Навални добави, че хората вече са свикнали с войната и са започнали да казват: "Е, ще трябва да се споразумеем с Путин“.

"И тогава Путин уби Алексей Навални", продължи тя. Вдовицата твърди, че съпругът й е бил изтезаван в продължение на три години по заповед на Путин - той е бил държан гладен в малка каменна килия, откъснат от света.

"И тогава го убиха. Дори след това малтретираха тялото му и малтретираха майка му", казва тя.

Тя каза, че "убийството" на съпруга й е показало на обществото, че "Путин е способен на всичко и че не можете да преговаряте с него".

Навална добавя, че хората са шокирани от смъртта на съпруга й и са загрижени, че "Путин не може да бъде победен".

"Алексей вдъхновяваше хората въпреки ограниченията, които Путин му поставяше приживе", продължи Навалная.

Когато не го пуснаха по телевизията, той се обърна към Youtube. Когато му беше отказан глас, той излезе със стратегия да отнеме места от партията на Путин.

"Дори в ГУЛАГ на Путин Алексей успя да предаде идеи за проекти, които биха накарали Кремъл да изпадне в паника", казва тя.

Навалная казва, че за да победиш Путин, трябва да станеш новатор.

Тя предупреждава, че Путин не може да бъде наранен от санкции или резолюции, или въз основа на морал и правила.

"Това е отговорът на въпроса. Ако наистина искате да победите Путин, трябва да станете новатор. И трябва да спрете да бъдете скучни. Не можете да нараните Путин с друга резолюция или друг набор от санкции, които не са по-различни от предишните. Не можете да го победите, като си мислите, че той е принципен човек, който има морал и правила", обяснява тя.

Навална каза на парламента, че трябва да се борят с "тази престъпна банда" и казва, че финансовите разследвания вместо дипломатическите методи ще бъдат ключови.

Тя казва, че "десетки милиони руснаци" са срещу Путин и не трябва да бъдат преследвани.

Наваланая добавя, че Путин трябва да отговаря за това, което е причинил на Русия, Украйна и нейния съпруг.

"Путин трябва да отговаря за това, което е причинил на моята страна. Путин трябва да отговаря за това, което е причинил на една съседна, мирна страна. И Путин трябва да отговаря за всичко, което е причинил на Алексей", казва тя.

Завършвайки с почит към Навални, тя добави: "Съпругът ми никога няма да види как ще изглежда красивата Русия на бъдещето, но ние трябва да я видим. И аз ще направя всичко по силите си, за да сбъдна мечтата му, че злото ще падне и това красиво бъдеще ще дойде."

Евродепутатите я аплодираха на крака, докато завършва речта си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Юлето прати Навални на смърт в Русия, за да го направи звезда и да печели още пари.
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шуробаджанащината на руската опозиция няма да се откаже от парите на Запада.
176
0
 
0
 
! Отговори
Кремълски шут преди 2 месеца
Убихме Навални щото Авел нападна Каин
175
0
 
0
 
! Отговори
Таваришите преди 2 месеца
Тука не спират да повтарят смешките на Кремъл
174
0
 
4
 
! Отговори
Mалорусьk преди 2 месеца
KЪДЕ беше ти до сега, изгряваш като звезда Нова за изяви и пошла пропаганда..! А за момчето нацист Навални жалко, че си отиде млад и още зелен, както всички използвани за чужди цели човечета.
173
0
 
11
 
! Отговори
Честито преди 2 месеца
На тази от снимката и пляскат, както пляскаха в Канадския парламент на нациста от СС Ярослав Хунка - неинформирано , некомпетентно и под-команда като зомбирани. Това е днес Европейския пармамент.Честито на печелившите. За съжаление това включва и нас разбира се.
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Терористка от Перник взима 12 милиона за масови убийства на Българи, казва се Ани, а мъжа и е Юлиян Борисов Георгиев от Перник ул Протожерица местн Ралица 5! Къде е Държавата?
171
0
 
9
 
! Отговори
Красивите САЩ преди 2 месеца
- Красива като демократичния Лос Анжелис ли? - улици пълни с бедомни бедняци.
170
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Драга, Юлия Борисовна Абросимова (моминското име на Юлия), Сега искам да се обърна към вас. За последен път видяхте сина ми през февруари 2022 г. Нямахте забрана за влизане в Русия, срещу вас не е образувано нито едно наказателно дело, но вие никога не сте идвали да го посетите за тези 2 години. Всъщност от пролетта на 2021 г. не сте женени за сина ми, появявявате се безсрамно и публично в обществото с други мъже. Вие го принудихте да дойде в Русия, когато току-що беше излязъл от кома и не можеше да прецени ситуацията. Вие принудихте по тои начин, цялото имущество на Алексей да бъде прех
169
0
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Юлчето не я мислете! Ще си поплямпа тук и там, па ще замине по екзотични дестинации с любовника си Грозев, за сметка на спонсорите.
168
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едва ли Навалня го прави за пари - тия пари, дори да са толкова, могат да бъдат отнети по всяко време. Тия пари не за от закуски и донорите им "държат за топките" този който ги е получил. Така, че дали й харесва или не - Навална ще трябва да играе всяка игра, която й кажат да игра. Идеята, че просто ще си отиде да си харчи парите на съпруга си на спокойствие е много наивна - особено ако са толкова много.
167
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако след няколко месеца българският опозиционер В. Божков отиде храна за рибите от ръката която е хранил-ББ, дали ще му отделите такова внимание и такива хвалебствия? Един финансов измамник, близък до Путин, който си помислил, че ще надхитри всички, като е усетил накъде отива кораба яхна най-харесваната от запада роля на опозиционер-жертва на Путин. Всеки, който малко или много чете неруски новини е наясно с това. ПРОПАГАНДА!!!
166
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едва ли Навалня го прави за пари, защото според Панамските досиета още преди войната Навални имаше в офшорна сметка химаше 500 милиона долара, които сега законно ще са нейни, ако досега не е могла да ги ползва
165
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Боби Боби ти откога вярваш - упражнение по логика.При всички положения ние НЕ знаем как е умрял Навални.Но интересът на Украйна е да настройва западното мнение против Русия и Путин по всеки възможен начин. Поради тази причина, когато обвиняват, следва да "имаме едно на ум" че го правят с користни причини. Поради същата причина, ако в някой случай НЕ обвиняат Русия, може да приемем мнението като по-искрено именно защото НЯМАТ користна причина да оправдават Русия и Путин.
164
0
 
14
 
! Отговори
рендету преди 2 месеца
Ако такива като вас се докопат до власта в РФ държавата ще се разпадне и ще последва Кървава вакханалия!!! Болшинството (над 75%) от хората в Русия го разбират и затова ще гласуват за Путин, а не защото го обичат или не го обичат, просто осъзнават какви ще са последствията за държавата и съответно лично за тях и за техните семейства!
163
2
 
22
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 месеца
Считам,че г-жа Навалная се приема твърде насериозно и видимо съвсем убедено счита че може да бъде някакъв фактор или емблематично лице.Същата грешка която направи съпругът и,да не говорим за грешката на Зеленски.Не знам дали го правят за пари ,но видимо при такова его,някои специалисти могат много лесно да обработят "обекта"!И Навални,и Зеленски са "обекти"!Защо считам така-ами агентите са много по-прагматични ,действат много по-обмислено!?Навалний според мен просто беше хвърлен на амбразурата!
162
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Чета коментаритеИ ти ли ще го инкриминираш, ами то сега е момента да отидеш да се биеш с руснаците. Те чакат така европейски умници лато теб!
161
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички предатели като Навални ще увиснат на въжето с главата надолу и тива ше се предава по всички руски телевизии на живо!
160
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма да има никва Русия на бъдещето. Ще има едно Малорусия и тва е. Другото са отделни народи, които сами ще си избират как да живеят заедно с останалите и какви отношения да имат.
159
29
 
2
 
! Отговори
Чета коментарите преди 2 месеца
и усещам, че както след ВСВ е бил забранен фашизма и свастиките и затова се носи наказателна отговорност, така и скоро ще бъде инкриминиран Путинизма и всякакви дейности, включително пишене на коментари в уеб пространстовото във възхвала на Путин и режима му.