Путин увери, че руските войници в Украйна ще победят и няма да отстъпят

Руският президент намекна и за по-високи данъци за богатите хора и компании
29 фев 2024 17:00, Елка Василева
413
Путин увери, че руските войници в Украйна ще победят и няма да отстъпят
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин увери, че неговите войници на фронтовата линия в Украйна ще победят и няма да се оттеглят след повече от две години война, предаде Франс прес.

Още по темата
"Постоянно се срещам с участници в специалната военна операция. Това са както кадрови военни, така и доброволци, хора с професии в служба на гражданското общество, които са били мобилизирани за военна служба. Всички те с оръжие в ръце се изправиха в защита на родината. Знаете ли, гледам тези мъжествени хора, понякога съвсем млади момчета, и без всякакво преувеличение мога да кажа, че сърцето ми се изпълва с гордост за тези наши сънародници, за нашия народ и за всеки един отделен човек. Такива хора несъмнено няма да отстъпят, няма да се изложат и няма да ни предадат", каза руският президент в края на годишното си обръщение към Федералното събрание, цитиран от ТАСС.

На героите в така наречената от Москва специална военна операция, които вече са проявили качествата си в тила и в зоната на бойните действия, може да бъде поверена в бъдеще Русия, и именно те трябва да заемат водещи позиции в ръководството на региони, предприятия и проекти, добави Путин.

"Те (героите) трябва да заемат водещи позиции в системата за образование и възпитание на младежта, и в обществените сдружения, държавните компании, бизнеса, държавното и общинското управление, да оглавяват региони, предприятия, а в крайна сметка и най-големите руски проекти", посочи руският президент.

Путин отбеляза, че "истинските герои и патриоти в обикновения живот често са скромни и сдържани". "Те не парадират със своите успехи, не произнасят гръмки лозунги и думи. В критични моменти от историята обаче именно такива хора излизат на преден план, поемат отговорността. На такива хора, които мислят за страната си, живеят с нейната съдба, може в бъдеще да поверим Русия", каза руският лидер.

Путин намекна и за по-високи данъци за богатите хора и компании, като заяви, че е необходимо справедливо разпределение на данъчната тежест, призовавайки също така руските бизнесмени да инвестират в Русия, посочва Ройтерс.

"Предлагам да помислим за подходи за модернизиране на нашата данъчната система, за по-справедливо разпределение на данъчната тежест към тези, които имат по-високи лични и корпоративни доходи", каза руският президент.

"И обратното, необходимо е намаляване на данъчната тежест върху семействата чрез данъчни облекчения, а също така да се стимулират предприятията, които инвестират средства в развитието, в изграждането на инфраструктура и социални проекти", добави той.

Путин нареди на правителството и на Държавната дума да представят конкретни предложения в близко бъдеще.

Активите и правата на собственост на бизнесмените, които инвестират в Русия, трябва да бъдат защитени, каза руският президент и допълни, че данъците за малкия и средния бизнес в страната трябва да бъдат намалени.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
1
 
1
 
! Отговори
ФУТБОЛ, 2024 преди 2 месеца
Хайде Саше. Тези от Софийския им и мисирките не ни познават нас с г-н ВАЛЬО МАРКОВ. А пък, ние сме си просто от ХАЙМАНИТЕ МУ. ПРОСТО НЯМА КАК ДА НЕ СИ ГО ПОМНИМ. ХОРА НИ НАПРАВИ. Което изобщо не си е лесно. От хаймани, пак сме си същите. Побелели, ХАЙМАНИ, но пък и добри хора. ЗА КОЕТО СМЕ МУ МНОГО БЛАГОДАРНИ. АМИ, ШАМАРОСВАШЕ тези, които не играеха както трябва. Той не се казва нито ПЕНЕВ, нито като тези ИЗВЕСТНИТЕ, но си ни обичаше като собствени деца. АМИ, РАДКО МИТОВ БЕШЕ. ЩЕ СИ ГО ПОМНИМ.
283
6
 
8
 
! Отговори
Анал Вова преди 2 месеца
Ше бием, ама друг път.
282
7
 
10
 
! Отговори
До 293 преди 2 месеца
Да, не искат НАТОвски държави около себе си, но това ли беше начина, копейке? След като почнаха тая война Швеция и Финландия вече са членки на НАТО, а това е доста по лошо за Русия в стратегически план. Така че плана на джуджето за сега върви към историческо фиаско, дори и да успее да открадне малко парче земя от украинците. Балтийско море се превърна в Натовско езеро, а то беше основния маршрут на ушанките към Атлантика, сега цялото море ще бъде оградено от натовски бази.Голем стратег е ботокса
281
6
 
9
 
! Отговори
Ручки войн преди 2 месеца
Отидох в Украйна като мъж, върнах се жена. Тея Нато са лоши хора.
280
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще победят, ама друг път!
279
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами ако Ручките войници свършат?Бабички ли ще праща?Виж Хитлер е пращал и деца на 12г.
278
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Страх тресе Путин, взе да заплашва. Страхливците заплашват.
277
6
 
4
 
! Отговори
МИРОСЛАВ ТОШЕВ преди 2 месеца
Ами, прав е президента им на РУСИЯ. Той им казва, че не иска натовски държави до страната си, а пък те им дават пари и оръжия на Украйна. Като не разбират от дума тези от транспортната им организация, да си дават ПАРИТЕ. ХАЙДЕ СОЛО БАРАБАНИТЕ. ПОСЛЕ ЩЕ НИГИ ЗАСВИРЯТ ТЕЗИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ НИ КЛАРИНЕТИСТИ, АКОРДЕОНИСТИ И ГАЙДАРИТЕ. Този от БЕРКОВИЦА Е ПРОСТО ВИРТУОЗЕН С АКОРДЕОНА. НАЙ-ДОБРОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ, КОЕТО СЪМ СЛУШАЛ. ВАЛЕ
276
6
 
12
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Май скоро ще има избори там? Обикновения руснак яде хурката, измряха десетки хиляди млади момчета в Украйна и още поне толкова останаха сакати за цял живот. Ама тоя не спря да плямпа глупости и най-лошото е че руснаците му вярват. Няма по заспал народ от руския!
275
2
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 месеца
Хайде ВАЛЕРКА. Тези от Днес не го познават. КАРО, СПАТО, ПИКА, КУПА ВАЛЕРКАТА. Ще си ги изиграем картите както траба. А пък, парите изобщо не са проблем нито за г-н РУСИНОВ, нито пък, опазил ме ГОСПОД, за мен. Знам колко му е трудно на г-н ПУТИН. РАЗБИРАМ ГО. За разлика от продажните ни български политици. ПРОСТО Е ПРАВ. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ РУСИЯТА МУ. ДОРИ И ДЖОТО ИМ БАЙДЪНА. Те са от третия свят. Дори и са си избивали местните индианци. ЖИВЯЛ СЪМ С ШАЙЕНИТЕ.
274
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както увери, че няма да нападат Украйна?
273
4
 
2
 
! Отговори
БРЕТ НЮЗ преди 2 месеца
Е КОГАТО ДОЙДЕ СЛЕДВАЩИЯТ ....... НАД МЕКСИКО ЩЕ Е БЕЗБРЕЖНИЯТ ОКЕАН
272
6
 
12
 
! Отговори
Този преди 2 месеца
Нали беше победил,защо му е нужно да уверява?Потомствен оригинален Русо холопь съм и отдавна победих украинците,нато и Галактиката,но.моя идол ВВП ме.обърква,въпреки че често прибивавам в ЦПЗ Карлуково.
271
9
 
8
 
! Отговори
BULGARIAN преди 2 месеца
С най-искрени пожелания към г-н ПУТИН. НЕКА ДА ПРАЗНУВА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК КАТО НАС ОБИКНОВЕНИТЕ И истинските българите. БЛАГОДАРНИ СМЕ НА РУСИЯТА МУ НЕ САМО ЗА 3-ТИ МАРТ, НЕ САМО ЗА РУСКИТЕ ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ, А И ЗАРАДИ СЛАВЯНСТВОТО. АМИ, ИМА СИ НЕЩА НАТОЗИ СВЯТ, които са по-важни от здравето на папата или пък на президента им Джото Байдън.
270
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Създава нов елит, по заслуги!
269
2
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 месеца
Г-н Владимирович, ами ограничават ми писането на коментари. Но пък, БЪЛГАРИЯТА МИ СИ Е С РУСИЯТА. А и хората тук изобщо не се интересуват какво говорят и правят политиците и управляващите. ЗНАМ КОЛКО МУ Е ТРУДНА НА Г-Н ПУТИН. Просто го разбирам. ВОЙНА НЕ СЕ ЗАПОЧВА ТОКУ - ТАКА. Той, а и аз знам защо. ЩЕ Я РАЗПАРЧАДИСАТ уКРАЙНАТА им. При цялото ми яважение към народа им.
268
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
50лв на Украинец - на ден , минус 50 на Българин- на ден.
267
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само ВЪЗРАЖДАНЕ ша ва управи вас!
266
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бря не спряхте с тази Украйна, то не мисли за нас за укрите,ах не не ги очаткат без време че ми писна да слушам .
265
6
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 2 месеца
,, русофилите" ще ги заменят с ИИ.!