ЕК отхвърля версията на Наришкин за смъртта на Навални

ЕС очаква независимо международно разследване
6 мар 2024 14:11, Елка Василева
61
ЕК отхвърля версията на Наришкин за смъртта на Навални

Много малко достоверност има в официалните изявления на руската страна напоследък, поне след февруари 2022 г., заяви днес говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с твърденията на директора на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин, че опозиционерът Алексей Навални е починал от "естествена смърт".

Още по темата
Когато става дума за убийството на Алексей Навални под надзора на режима на (руския президент Владимир) Путин, ЕС многократно заяви, че очаква независимо международно разследване, каза говорителят. Само така ще бъде постигната яснота и ще има достоверни заключения как Навални е умрял, добави той.

Говорителят посочи, че за ЕС смъртта на Навални се дължи на действията срещу него от властите под надзора на Кремъл.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навални е 100% ПОЛИТИЧЕСКИ затворник! Но проформа е осъден по поръчка от Кремъл -УЖ! за финансови измами, защото очевидно когато в Русия искат да вкарат някой в затвора, могат да измислят милион причини, само няма да посмеят да напишат - "защото оспорва властта на Путин и критикува Путин" ".Като политически затворник, той не трябваше да лежи в колония тип Гулаг, той не е убиец или рецидивист!!
54
5
 
5
 
! Отговори
xoxo преди 1 месец
Навални нещо много бързо се спомина точно в деня на Мюнхенската конференция по сигурността,където трябваше да се гласуват незнам колко си милиарда помощ за Украйна..Хората с критично мислене определено си задават въпроси ,а папагалите повтарят американските опорки.В крайна сметка Навални е руски гражданин,осъден за финансови и други престъпления и въобще не е компетенция на ЕС
53
2
 
5
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Безмислици,не знам Русия да е в ЕС.Безмислен бъртвеж на жалки политиканчета.Еѝ сега ша ви се обяснават що нямат и папа!
52
3
 
5
 
! Отговори
Яяяя преди 1 месец
ЕК като не вярва на руското ГУР ,да слуша какво каза шефа на украинското ГУР. Нали е техен човек! И второ прав е коментатора по-долу, че каква е ЕК за руснаците и на кой му пука какво приема или не приема! И трето ,ако все пак се окаже ,че е убит ще разследват кой го е убил или по презумция си е Путин.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старите фашисти помагат на новите фашисти )
50
11
 
5
 
! Отговори
Русский партизан преди 1 месец
Няма значение как точно почина Навални. Убиецът е Путин - защото три години измъчваше Навални в завтора. Близо 300 дни в карцера биха сломили и физически здрав човек. Навални ще остане в паметта на руския народ като герой, жертвал се за Свободата. Неслучайно три дни не спря потока от хора, които искаха да почетат героя на гроба на Навални и от купищата цветя кръстът не се виждаше. Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!
49
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Ексхумирайте го и почвайте да кълцате. После пак ще го погребете.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вероятно щом е отхвърлили смъртта на нивални ,това означавало че те са го убили ))
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малииий Ами ако Бай ви Дъня се спомине КО Ши прАЙми/
46
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не се интересува дали ЕК приема или отхвърля версията за смъртта на Навални. Или по-точно: на никой не му пука, защото това е естествения край на един предател, убит от тези, на които служеше. Никой не трябва да има живот в услуга на враговете на родината си.И все пак като за покойник - дано да е мирна душата му.
45
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рано или късно животът свършва и хората умират" -казал Наришкин___________само това изречение показва с каква стойност е животът в Русия- НУЛЕВА! Та какво остава да признаят убийството на един критик на властта. (впрочем точно от шефа на руското разузнаване светът очакваше да научи истината за смъртта на Навални.)
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен друг въпрос ме мъчи от известно време - сега Гуайдо ли е президент на Венецуела или онзи Мадуро? Понеже ЕК и ЕП казаха, че само Гуайдо е легитимен. Ама венецуелците май са си избрали Мадуро, чворовете му ниедни, националисти и противници на евроатлантизма. Та мъчи ме този въпрос и се сещам за него винаги, когато ЕК кажат, че не признават нещо си в някоя си държава.
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, тоя франсето Макарон беше некрофил, а пък министрите му женени маже, нали така ?!?
42
6
 
11
 
! Отговори
до МЕНГЕЛЕ преди 1 месец
Да, наистина е пропаганда! Пълна денацификация на руските украйнини и пълна депедерастизация и декурвоизация на България и ЕВропа! Да започнат от ДБиПП, че там е котилото!
41
8
 
15
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Като какви точно се явяват ЕК по отношение на хората, живеещи в Руската федерация? Някаква по-висша инстанция? Те не са такава даже на държавите в ЕС, нищо, че противозаконно си присвояват правомощия. Некадърниците не могат да разделят на две магарета сламата, съсипаха ЕС и го превърнаха в помийна яма, сега тръгнали света да оправят. Пуста сопа некастрена!
40
20
 
8
 
! Отговори
Вай..,тц,тц,тц! преди 1 месец
Мдаа...., Путин и Олигархическото му обкръжение още не могат да възприемат факта, че Европа не желае да се договаря с тях!!! "Бедният" човечец е изпаднал в: Ступор!!! "Ама как така, аз съм готов да се договорим с Обединения Запад без предварителни условия от страна на Русия" - навярно си мисли Треторазрядния "Чекист" и не може да повярва, че в отговор му показват Среден Пръст и го пращат на М////ната му !!!
39
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ми е интересно как точно и кой ще сформира тая независима комисия кой ще участва в нея Такова чудо като независим няма за едни ще е независима за другите не колкото стана ясно за взрива на газопровода ако не се лъжа Северен поток
38
13
 
7
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 1 месец
Да напомня ли на русопутинофилите лъжите на СССР за Катин? А ,, Един ден на Иван Денисович"? ,,Архипелаг ГУЛАГ"? ,,Колимски разкази"? Или всичко това пак е ,,евроhейска" и ,,краварска" пропаганда?
37
12
 
6
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 1 месец
На основата на какво да приемат кремълската версия, след като не са представени никакви доказателства?
36
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На базата на какво отхвърлят официалната версия, след като не разполагат с никакви доказателства за нещо по-различно?