Москва: Зад атентата стоят САЩ, Великобритания и Украйна

Освен задържаните имало и други съучастници в нападението
26 мар 2024 17:30, Елка Василева
360
Москва: Зад атентата стоят САЩ, Великобритания и Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников обяви днес, че освен задържаните единадесет души, заподозрени в пряко извършване и съучастие в нападението в Подмосковието на 22 март, има и други замесени, чийто брой ще продължи да расте, предаде Ройтерс, като се позова на руски новинарски агенции.

По последни данни загиналите при нападението в петък вечерта в концертната зала "Крокус сити хол" в руския град Красногорск в Московска област са най-малко 139, припомня Ройтерс.

Още по темата
Според директора на ФСС зад нападението по време на концерта на руската група "Пикник" стоят САЩ, Великобритания и Украйна, информира руската агенция ТАСС, на която се позовава Ройтерс. Украйна отхвърли обвиненията на Русия в съучастие в нападението, за което отговорност пое още в нощта на петък срещу събота джихадистката групировка "Ислямска държава".

"Мислим, че това е така", отговори директорът на ФСС, цитиран от ТАСС, на въпрос на журналист стоят ли САЩ, Великобритания и Украйна зад нападението в Красногорск.

След разширеното заседание на главната прокуратура на Русия Бортников заяви пред представители на медиите, че "за най-голямо съжаление заплахата от терориристични актове на територията на Русия остава". Той припомни, че ФСС преди е предотвратявала терористични актове на украинското Главно разузнавателно управление (ГРУ) и на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) на територията на руски области, граничещи с Украйна, както и на други места.

На журналистически въпрос следва ли да бъде призната украинската ССУ за "терористична организация" Бортников отговори: "Разбира се, че това трябва да се направи. Аз смятам, че има основание за това. Не само да се признае, но и да се предприемат съответстващите решения."

Началникът на ФСС добави, че ръководството на специалните служби на Украйна, в това число ръководителят на украинското ГРУ Кирил Буданов, представлява законна цел на Русия.

"Тези, които извършват престъпления срещу Русия и руските граждани, се явяват законна наша цел", каза Бортников. На неговата служба е известно, че "украинската страна е извършвала обучение на бойци на територията на Близкия изток", допълни той. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да не забравяме и извънземните и те са замесени...!!!
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
може би ДА, а може би НЕ ... но това беше голям шамар за Путин след изборите
23
9
 
7
 
! Отговори
Зъбчатков преди 1 месец
Забрави расиюшка да добави в списъка, понеже най-малкото не беше предприела никакви мерки. Сега за качулката след дъжда ще има наградени гавази за дето отрязаха ухото на единия ПРЕДПОЛАГАЕМ терорист, а пък това че 150 човека дадоха фира ше го пишем на укрите.
22
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога и да се наака Джуджето, все америкенците му сраали в гащите. Виновно ко_муне все няма.
21
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Урааа!!! Най накрая могат открито да заявят това... Зад целия терор в северен Кавказ бяха отговорни щатите и Великобритания - защото с техни пари се организираха обученията и нападенията на терористите!!! Тогава обаче нямаха право да говорят за това- честит суверенитет на Русия)!!!
20
14
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Явно украйна става новата газаТежко на цивилното населениеКато започнат бомбандировките
19
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само два факта, а всеки с малко мозък да си прави изводи: повече от 1 година запада не можа да установи кой взриви Северен поток, а за атентата в залата запада знаеше кой е още преди информацията за задържаните...
18
3
 
11
 
! Отговори
Сокче преди 1 месец
Службите за Сигурност на Украйна са бръкнали в мозъците на терористите !
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако скоро има самоубили се шефове на ФСБ, значи най-вероятно Русия няма нищо общо с атентата. Все пак знаем там какво се случва на такива, които не са си свършили работата като хората. Ако няма такива случаи, то най-вероятно станалото има общо с войната в Украйна, а организаторите са противниците на Русия. Не вярвам някакви си ислямисти сами да успеят да организират такова нещо, без ФСБ да ги надуши. Естествено и последното е възможно, но много малко вероятно.
16
7
 
13
 
! Отговори
Чудомир преди 1 месец
Тези в Москва са големи умници.Да ги предложат за Нобелова награда. Акъл - море, ум - бръснач!
15
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами то това беше ясно и на кьоравите.
14
8
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Разследване за което обикновено са необходими месеци е готово с изводи само след няколко дни? Май наистина ще се окаже, че Путин сам си прави атентати, за да има повод за репресии в Русия и още престъпления в Украйна.Няма никаква логична причина Украйна да прави такъв атентат в Москва. САЩ и Великобритания биха спонсорирали всякакви сепаратистки акции в Русия, за да я отслабят. Това е далеч по-реалистичен сценарий.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то знае, каква работа и ИДИЛ в Москва, само умнокрасавците могат да се вържат на това
12
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Путин на колко средноазиатци даде паспорти ? Не съм сигурен че запада е виновен . Русия е държава с големи ресурси а е в кълта . И ЕС ту и САЩ имат ограда на юг само Русия няма . След падането на имотите тия останаха без работа .
11
10
 
17
 
! Отговори
хехе преди 1 месец
А кой стои зад провала на руските служби? Щом знаят "кои са виновниците",какви мерки са пропуснали да вземат? Защо реагираха на предупреждението за предстоящи атентати с ирония и присмех? С това оправдание ли ще прикриват собствената си нека.дърност?
10
3
 
2
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
Герб нещо не харесват конфигурацията след последните избори:)))
9
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това се подразбира от само себе си.
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали сте много корави рашки, как изведнъж изглеждащи, като от Нагорни Карабах ви отстреляха :)))
7
7
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Мдааа, Костов е виновен :)))))))))))))) И който не е руски слуга е нацист :)))))))))
6
8
 
19
 
! Отговори
ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО преди 1 месец
Е КОЙ Е СЪТВОРИЛ ТОЗИ АД И КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ НЕГО. И МНОГО ИНТЕРЕСНО КАК ИСЛЯМИСТИТЕ БЯГАТ КЪМ ХРИСТИЯНСКА ОКРАЙНИНА, ВМЕСТО КЪМ СТАНВЕТЕ И ОТ ТАМ КЪМ КАБУЛ. МНОГО Е ИНТЕРЕСНО!