Чистката продължава: Още един приближен на Шойгу погнат от Русия

Руслан Цаликов е "номер 3" във военното министерство
1 май 2024 18:47, Нели Христова
72
Чистката продължава: Още един приближен на Шойгу погнат от Русия
Снимка: Twitter

Делото срещу заместник-министъра на отбраната на Руската федерация Тимур Иванов може да засегне и други високопоставени служители във военното ведомство в Москва. Като цяло корупцията остава един от основните проблеми на руската армия. Това се казва в ежедневния бюлетин на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикувано в социалната мрежа Х.

Британското разузнаване отбелязва, че първият заместник на Сергей Шойгу - Руслан Цаликов, също е бил подложен на разпит от Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия. Цаликов е определян като "покровител“ на Иванов. Той всъщност е третият по важност човек в Министерството на отбраната на Русия след Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.

Цаликов има дългогодишни връзки с Шойгу, пишат от Агенция "Фокус". Той работи под негово ръководството в Министерството на гражданската отбрана и извънредните ситуации на Руската федерация, след което го последва първо в кабинета на губернатора на Московска област, а през 2012 година – във военното ведомство.

Има и предположения, че случаят с Иванов може да засегне руския финансов министър Антон Силуанов. В доклада военните на Лондон отбелязват, че строителни агенции на Министерството на отбраната са построили къща за Силуанов.

Британското разузнаване подчертава, че корупцията в руското МО е един от основните проблеми. През 2019 година главният военен прокурор на Руската федерация Валери Петров заяви, че корупцията на практика е в основата на повечето проблеми в една правова държава.

На 23 април заместник-министърът на отбраната на Русия Тимур Иванов бе задържан по подозрение за подкуп и към настоящия момент остава в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от Русия
"Мозъкът на Путин" Дугин за русофобията и защо Западът се разпада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
0
 
! Отговори
Хах! преди 1 седмица
Представям си заглавие във вестника след година: "Украйна, загуби войната и се раздели със 70% от територията си, но поне не се изложи като Русия!" :D
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чистката продължавала. На 7 май Президентът Путин ще встъпи в длъжност, ще смени министрите и ще начене истинската мащабна чистка на окопали се петоколонници.
56
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 51 "... но има възмездие за дивотията .Скоро ще разберем." - да, ЕС ще се разпадне.
55
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Няма лошо. Дянков заяви, че ЕС парите хранят корупцията у нас и ЕС е доволен. Мачкай всичко свързано с ЕС!
54
0
 
6
 
! Отговори
канибализмът преди 1 седмица
В РУСКАТА ПОЛИТИКА ИМА ЗДРАВИ БОЛШЕВИШКИ ТРАДИЦИИ ! Горбачов и Елцин се оттеглиха и това ги спаси.
53
3
 
8
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 седмица
До Анонимен"Съветските болни най-болните в света", такъв е бил девиза на една от ленинедрадските болници.
52
5
 
6
 
! Отговори
Прогноза преди 1 седмица
Диктаторчето полека лека разчиства около доскорошния си най-близък - очаквайте в близката година Шойгу или внезапно да получи някой инфаркт, или да му се случи друга "преждевременна ситуация".
51
4
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 седмица
Пустия му Путин. Успя да съсипе две държави и да навреди на ЕС , но има възмездие за дивотията .Скоро ще разберем.
50
5
 
8
 
! Отговори
Мъка преди 1 седмица
Ще дойде ред и на Путин. Чака го съдбата не Берия. Чужд агент и знем какво.
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
от коментарите и оценките на четящата публика се вижда, че руско_съветската корупция се оценява като най-благородната корупция в света!
48
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Засега гърмят само бушони. За Тимур Иванов имаше разследване на Навални, в което се виждаше, че тоя е тежък милиардер. Шойгу и семейството му също притежават милиарди, обаче това като го говореше Навални, го обявиха за екстремист и предател и го вкараха в пандиза.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До до 17,к.26 Публикации по отпуснатия заем от САЩ има в българските и западните медии. От тези 61 млрд.USD само 11млрд. отиват директно в Украйна, а за 50 млрд. се произвеждат ПВО ракети Пейтрът, високоточни РС с обхват 96 км HIMARS, балистични високоточи ракети с обхват 3000 км, изтребители F-16 и т.н., така че голяма част от доларите остават в САЩ. Реално Украйна е подсигурена с оръжие за 5-6 месеци.
46
7
 
10
 
! Отговори
варненец преди 2 седмици
Джуджето, в параноята си, накрая да не се арестува сам, да се саморазпита и да се самоосъди в шпионаж в полза на запада хахахахахха
45
6
 
14
 
! Отговори
Таня преди 2 седмици
Тежка руска излагация. За пореден път.
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Американците с тази война вместо да отслабят Русия, я направиха по-силна. За 2 години излезнаха толкова корупционни схеми на най-високо ниво, колкото не са излизали за предишните 30 години. Да си бяха седяли каубоите кротко, тя Русия сама щеше да се удави в корупция и кражби. Но въпроса е, че и те са затънали до шия в акита, и им трябват свежи пари от някоя война за да забавят фалита си и нямаха време да чакат. От цялата история Китай и Индия излезнаха най-печеливши.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До анонимен,к.41 Руснаците не са освободили Сърбия.Сърбите още през 1876 г. са водили война с Турция, в която са участвали като доброволци десетки българи на служба като младши офицери в руската армия.Именно в Сърбия се е родил българския химн Шуми Марица в памет на ген.Черняев: Марш, марш, с генерала наш, в бой да летим През 1877г. Сърбия е разполагала с 81500 войници с 232 оръдия. Превзела е Ак Паланка, Пирот, Ниш. В Ниш е пленила голяма част от разположената в Сърбия турска войска.
42
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Корупцията е в основата на Кремълския режим.Ако се изкорени корупцията,ще рухне режимът
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Русия всеки нов лидер се отрича от предишния. Ленин от императорите, Сталин от ленинизма, Хрушчов от сталинизма, Брежнев от Хрушчов, Горбачов от Брежнев и "старците", Елцин от Горбачов, Путин (путинофилите) от Елцин, и т.н.
40
6
 
11
 
! Отговори
Сведущ преди 2 седмици
Корупцията е последното нещо, което вълнува човеконенавистния режим в Кремъл. Няма високопоставен кремльовец, който да не се уял до ушите от "взятки". Просто след смъртта на Путин, Патрушев овладява и Военното министерство. Шойгу се превръща в безгласна буква. Тече борба за власт и се очакват изненади.
39
6
 
8
 
! Отговори
ПсиходиспансерКремъл преди 2 седмици
Започнаха да се самоизяждат. Сега ще търсят "врага с партиен билет", върху когото да хвърлят вината за катастрофата в Украйна.