Великобритания гони руското военно аташе

Русия ще даде подходящ отговор, каза Захарова
Обновена: 8 май 2024 16:45 | 8 май 2024 16:35, Инна Ангелова
198
Великобритания гони руското военно аташе
Снимка: Adam Derewecki от Pixabay

Великобритания ще отзове руския аташе по отбраната. Също така ще отнеме дипломатическия статут на имоти и ще ограничи срока на валидност на дипломатическите визи, предаде Ройтерс.

Джеймс Клевърли, министър на вътрешните работи на Великобритания каза, че действията на страната му са в отговор на злонамерена дейност от Русия на територията на Обединеното кралство и Европа.

По-рано през април британски гражданин беше обвинен в предполагаема враждебна дейност срещу държавата с цел да се облагодетелства Русия, включително организирани палежи на търговски имоти, свързани с Украйна, припомня Ройтерс.

Пред парламента Клевърли каза, че ще изгони руското военно аташе, който не е деклариран служител на военното разузнаване. "Ще отнемем дипломатическия статут на няколко недвижими имота във Великобритания, които са свързани с Русия. Ще наложим нови ограничения на руските дипломатически визи, включително срока, за който руски дипломати могат да пребивават в Обединеното кралство“, заяви още вътрешният министър.

Мария Захарова, говорител на руското минисрство на външните работи, каза, че Русия ще дае “подходящ отговор” на британските действия, съобщи руската информационна агенция РИА, цитирана от Ройтерс. / БТА

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от Русия
Русия предупреди: Прати ли НАТО войски в Украйна, става опасно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Вън жалките руски шпиони!
174
3
 
2
 
! Отговори
Дипломация ли! преди 1 седмица
България, като обявена от крепостните за вражеска държава, не се нуждае от дипломатически отношения с Империята на злото и веднага след войната трябва да скъса дипломатическите си отношения с кремълските военно-престъпници, ако след войната изобщо е останало нещо от примитивна рус...
173
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Западняците пал почват с нови враждебни действия срещу Русия и след това като получат отговор пак Русия им е виновна. Каквото почукало такова отговорило!
172
3
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 седмица
"Аташе" е от мъжки род, а не от среден. Макар че когато е руснак, не се знае...
171
2
 
6
 
! Отговори
Судия преди 1 седмица
Очаквайте делото на нашите Путински шпиони в Кралството. Голем ги чака. Няма да има прошка, няма да има отърване.
170
9
 
12
 
! Отговори
Пасоль преди 1 седмица
Вси посолства на Расия трябва да бъдат закрити, най-напред онова - в България. И без това всите са опасни за нашето общество.
169
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва да изгонят абсолютно всички рашки от Великобритания.Като започнат с отрочетата на олигарсите и политиците,дето неистово роптаят колко лош е запада.Такова брутално двуличие не е било никога.
168
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До къде сме ние? Не виждам РР, ББ, КК или ДП ще го сторят,,,
167
9
 
8
 
! Отговори
къде сме ние? преди 1 седмица
А ние няма ли да изгоним руския военен аташе от София? Или пък руския посланик? Западняците ще бъдат възхитени, ако го направим. Ще спечелим големи симпатии на Запад.
166
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега ако изгонят и десетките олигарси, яко накрадени с парите на обикновения мужик, ще стане интересно!
165
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Безумието ескалира!
164
10
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
Крайно време беше! Много го чакаха даже.
163
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прoccия НЯМА печеливш ход
162
9
 
15
 
! Отговори
рупа ли рупа преди 1 седмица
Чудя се да се смея ли на себе си? Как можах да убеждавам породисто американско айванче че има история? Извинявай! Ти си от специалната порода за месо! Е ходи в Украйна да защитаваш американските интереси. Айде каквото - толкова!
161
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Ей по това лъгане се разпознавате! - "аз обаче съм чел история спонсорирана от СССР" - ти от времето на Брежнев ли си? ЧЕ ОТ 35 години всико е подменео със новия западен прочит ??? И глупостите дето ги пишеш са от тези митове и легенди!" -- даже и на Хрушчов кАпейки но това не отменя фактите, нали?
160
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Ако имаш един националист в поделението си той воюва нормално - ок, но ако убие някой заради разбира"-- Не човек, ти верно или се правиш на улав или си улав? Аз ти говоря за цели руски неонацистки военни формирования като Русич, Имперскии легион, Руска имперска лига и т.н които им е плащано да се бият в Украйна, че някои дори и в Сирия и Либия, ти ми обясняваш некви размисли и страсти за 1 човек.
159
1
 
3
 
! Отговори
стига бе! преди 1 седмица
Ей по това лъгане се разпознавате! - "аз обаче съм чел история спонсорирана от СССР" - ти от времето на Брежнев ли си? ЧЕ ОТ 35 години всико е подменео със новия западен прочит ??? И глупостите дето ги пишеш са от тези митове и легенди!
158
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Анонимен 145 НЕОНАЦИСТ - Моята нация/националсност е по-висша от останалите и можем останалите да ги унищожаваме. Ако имаш един националист в поделението си той воюва нормално - ок, но ако убие някой заради разбиранията си извън правилата ще бъде осъден от своите. Ако Държавата ползва цели огромни формирувания като БРИГАДА (ПОЛК) АЙДАР и те си отпуснат Юздите... Цялата държава ще бъде обвинена на бъдещ НЮНБЕРГСКИ ПРОЦЕС за престъпления на Неонацистите.
157
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"ХА ХА ХА! Така си и знаех! Пак стана като миналия път - НИЩО! ха ха ха ха ха ха!" Ами така е, като сте свикнали всичко наготово. Дал съм ви време и място, кво повече ви трябва на вас кАпейките? А и пари, нали? Е, нема! Ходете при мутрофеевна
156
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"До Анонимен: Абе на националния ни празник не съм чул да ни освобождават кравари - ама не съм чел история спонсорирана от фондация Сорос..." Именно, аз обаче съм чел история спонсорирана от СССР. И що не веете тогава знамето на руската империя която тогава освобождава една част от България и работи да не се обединим? Щото главната Копейка ви казва, че е същото като на днешна пРосия ли? Що не веете и знамената на другите държави участвали в освобождаването ни като па толкова сте загрижени?