Мощното изригване на Слънцето не било страшно

Смущения в комуникационните системи ще има главно в северните ширини
Обновена: 18 фев 2011 08:50 | 18 фев 2011 08:49,
6
Мощното изригване на Слънцето не било страшно
Активната област 1158 на Слънцето, където на 15 февруари беше регистрирано изригване със сила X2,2. Снимка: NASA/SDO

Мощните слънчеви изригвания, регистрирани през последните дни, няма да засегнат сериозно Земята. Това съобщи Националното управление на САЩ по аеронавтика и космически изследвания НАСА, цитирано от bTV.

Още по темата
Според специалистите смущения в комуникационните системи ще има главно в северните ширини, например в Норвегия и Канада. Като цяло обаче от НАСА смятат, че очакваната мащабна геомагнитна буря на нашата планета се е разминала.

Според експертите опасенията са се оказали напразни, понеже изхвърленият от слънчевата корона поток от протони, електрони и тежки елементи, движещ се с 900 километра в секунда, е подминал Земята и не е ударил пряко нейната магнитосфера.

Същевременно НАСА напомни, че подобни изригвания са първите признаци за "пробуждане" на Слънцето и приближаване на поредната му фаза на максимална активност. Поради това трябва да очакваме зачестяване на тези явления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
UFO преди 13 години
Напишете UFO and SUN в Google и разгледайте! Също и на сайта на NASA stereo-ssc.na.nasa.gov/beacon/beacon_secchi.shtml . Странни обекти с отблясъци и големината на Земята, и в пъти по-големи от нея обикалят около нашето Слънце, кацат на и излитат от него, "гмуркат се" в него без да изгарят!!!, блъскат се в него и го използват като Stargate, за да напуснат Слънчевата система и т.н. Преди това седнете здраво! Не забравяйте какво е казал поета: "Само затворения мозък, отрича истината!"
5
0
 
0
 
! Отговори
falsh11 преди 13 години
mislia 4e na 15 godi6nite im predstoi degradacia :D:D kak svurza poliusite sus slun4evite izrigvania samo ti si znae6 :D pulnite glavite na malkite s prostotii
4
0
 
1
 
! Отговори
Victor преди 13 години
na 15 sam i mi e adski interesno :) mislq 4e ni predstoi obru6tane na poliusite :)
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
правилно!
2
1
 
1
 
! Отговори
Хелиос преди 13 години
Предполагам, че ще ти е интересно защото проявяваш интерес:swpc noaa gov сложи си по една точица dailygalaxy - и тук има доста интересни неща
1
1
 
2
 
! Отговори
magda преди 13 години
..ako znaete kolko vsa6nost e sstra6no tova koeto 6te ni donesat slan4evite i3rigvaniq,no na koi li mu se 4ete za tova..