Хокинг: Черните дупки са портал към друга Вселена!

Черните дупки не са "вечен затвор", те имат изход, смята физикът
20 апр 2016 16:22,
63
Хокинг: Черните дупки са портал към друга Вселена!
Снимка: Reuters, архив

Черните дупки не са толкова черни, както ги описват, те имат изход. Възможно е да бъдат портал към друга Вселена.

Това бе основната точка на лекцията в университета Харвард на легендарния физик Стивън Хокинг, който е на посещение в Англия, за да постави началото на изследователски център за черни дупки.

По време на лекцията Хокинг говори пред над 1000 души. Той е директор на изследванията в Центъра за теоретична космология към университета в Кеймбридж в Англия, а през последните няколко години разкри своите теории за "загубената" информация, която бива засмукана в черни дупки, пише "Boston Globe".

Хокинг предполага, че тази информация може да се съхранява в алтернативни вселени и може и да не е загубена завинаги, както традиционно се смята.

"Черните дупки не са "вечен затвор", както преди си мислехме", каза той.

"Материята може да излезе от черна дупка от другата й страна, където може би се крие друга вселена", допълни още Хокинг.

"Затова, ако попаднете в черна дупка, не се предавайте! Все пак има изход!", пошегува се физикът.

По думите му черните дупки са по-странни от всичко измислено от научната фантастика, но те безспорно са научен факт. Той допълни, че е възможно черна дупка да бъде по-голяма от разстоянието между Слънцето и Юпитер или пък доста малка, с размер на планина например.

Стивън Хокинг коментира, че черните дупки са твърдите дискове на Вселената. Те са в състояние да съхранят толкова много информация и именно заради това са толкова трудни за разгадаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
5
 
! Отговори
inzaghi преди 8 години
Като ви чета мненията осъзнавам че наистина сте живия резултат на Дарвиновата теория .Поне не пишете глупости да се излагате .
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато физиците започнат да работят с мнения вместо формули, нещата отиват на зле.Хокинг отдавна се е утвърдил като медиен любимец, нещо като проф. Вучков за съвременната физика. Реалният му принос за съжаление за мен е неизвестен.
14
5
 
5
 
! Отговори
дупка преди 8 години
Кога една теория стана факт?Едно време и Дарвин имаше гениална теория за произхода на човека, но на смъртния си одър призна и се отказа от глупостта на хилядолетието - хуманоид от ***.
13
4
 
6
 
! Отговори
варненец преди 8 години
Никакви дупки няма , НАСА е една научна фантастика в стил Холивуд , която държи хората в заблуда да не видят очевидното , и без да ставам масон 33 степен ми ясно , че всичко е една лъжа , която се потдържа от НАСА , медиите , псевдо учените като тоя, и ...училищата . Да , голямата измама всъщност започва още от там ...!
12
5
 
7
 
! Отговори
бг преди 8 години
Досега никй не е влизал, а пък Хокинг открил че може и да се излиза.
11
6
 
4
 
! Отговори
А пък аз преди 8 години
Аз пък съм почти на ръба да докажа, че единствена черна дупка с изход е главата на Хокинг! Другите само гълтат, без изход - банки, партии , кУрПУрации..
10
8
 
19
 
! Отговори
И аз така... преди 8 години
Като се забих на комшийката в черната дупка и викам ... Божеее, ми то друга Вселена бре...мани мани....*** така сме ний астронавтите....
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, което Хокинг твърди през 2016-та година, писателите фантасти Артър Кларк, Станислав Лем и други са го написали още преди 50 години. Науката винаги е била много назад от фантастиката, която се оказа реалистична.
8
10
 
9
 
! Отговори
Чи-чо преди 8 години
Тоз па кога и черна дупка видя, че и мина през нея ? Аз си миля че се гаврят с този човек вече, цъкат на компа какво да казва , той изпружен миля и не мърда, вари разбирай той ли ги мисли тия неща или го ползват за бушон!
7
11
 
7
 
! Отговори
а да преди 8 години
И теорията за тоя уж голям взрив е едно оправдание колко са зле с тая теория! Няма нито едно доказателство за това, както и за много други теории и се чудя даже как може да ги преподават в университетите и да изпитват за тях, след като не са доказани? Накрая ще се окаже, че на времето са били прави че земята е центъра на всичко .. май май натам отиват нещата с тия учени и с тия криви ракети дето не знам как летят във вакум.. :)
6
1
 
3
 
! Отговори
ехо преди 8 години
"Черните дупки" приличат много на водовъртежите. По една и съща логика, макар и в различени мащаби.
5
6
 
5
 
! Отговори
ХАХХА преди 8 години
И как го е решил това пък! Толкова ли са жалки и назад другите учени , че ги превъзхожда човек който говори през машина и не споделя технологията за други в неговото състояние! Аз знам едно, каквато и да е вселената, това което говорят тия и другите от НАСА са пълни глупости!!
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смята, мисли, предполага, прогнозира и всякакви други дъвки, но не и ДОКАЗА.
3
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Отдавна учените доказаха, че вселената не е била в началото голяма колкото портокал ... а и това е практически невъзможно ... както твърдеше преди много години. Относто ЧД ... да вероятно е така но и това отдавна беше споменато от учените. За нещастие човека е много болен ... жалко ... да е жив и здрав до колкото е възможно това.
2
9
 
24
 
! Отговори
Краси преди 8 години
Всичките му теории се основават на догадки и нищо до момента не е доказано.Като много пъти е сам си е отричал дадена теория и я обръща на 180 градуса.
1
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Validno e i za Rusia.