"Роскосмос" разработва проект за лунна база

Идеята е тя да събира до 12 души едновременно
21 юни 2016 13:30, Елка Василева
59
"Роскосмос" разработва проект за лунна база
Снимка: архив, Reuters

"Роскосмос" разработва проект за лунна база, която ще може да събере до 12 души, съобщи ТАСС.

Първоначално космонавтите в базата ще са от двама до четирима. След това борят им ще бъде увеличен до 10-12 души.

При 4-членен екипаж и продължителност на мисията 30 дни минималният обитаем обем в базата ще е 20 куб. м.

Място за лунната база все още не е избрано. Единно мнение няма. Повечето предложения са за Южния полюс на Луната. Основен критерий за избора е безопасността за кацащите пилотирани и товарни кораби.

Идеята за лунна база и полигон в района на Южния полюс е предложена в проектоконцепцията на руската лунна програма. Тя поставя цел до средата на века да бъде създадена обитаема база на Луната и лунен полигон с възможности за добив на полезни изкопаеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Роскосмослунна база
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
0
 
! Отговори
Стиви преди 7 години
До ПешоТи мезонет ли очакваш ?
40
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
20 куб.м. за 4 души ? 30 дена ?Я си проверете източниците -- куб със страна 3м има обем 27 куб.м. как си я преставяте тая работа 4 души 30 дена да *** в стая 3 на 3 ?
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каца руския кораб на Луната, руския космонавт отваря люка и се провиква: "Привет лунатикам!". ....Гледали сме го в " Ну, погоди!"
38
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Давайте руски хейтъри - лейте си злобата!
37
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко елейна дуxoвна храна за изтерзания напоследък руфосил. След нескончаемите греди които напоследък удрят всички руски проекти е време пак да му се обещае светло бъдеще, па било то и на луната. Честито лунатици!!!! Папкайте с широко отворени устенца!!!
36
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А строежа на "Лунен паток1" кога започва?
35
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги рашките се дввижат с над половин ввек закъснение. Обзалагам се, че америкканците ще стъпят на Марс преди руснак да направи и една обиколка в окололунна орбита, камо ли да стъпне там.
34
7
 
7
 
! Отговори
Само за информация преди 7 години
Днес е 21.06!Гледайте ги тия календари бе хора, 1-ви април мина отдавна.
33
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да кацнат в Морето на Спокойствието, за да покажат на целия свят, че Армстронг не е кацал на Луната. Нито останалите 11 астронавти. И първият човешки крак, стъпил на Луната ще е руски! Няма две мнения по въпроса! Защото Русия е единствената космическа нация. Дано само решат проблема с убийствената радиация там-от 100 до 1000 рентгена за час. Защото на американците не им пречеше. В пустинята Мохаве няма такава радиация!
32
3
 
18
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ами няма лошо. Ако ние Хората харчехме ресурси за лечение на заболявания като Спин, Рак и др. и изследвахме Космоса щяхме да дръпнем напред. Но понеже сме дребнави мечтаем за империи на планетата и строим танкове.
31
10
 
8
 
! Отговори
п преди 7 години
Тия се оляха от проекти и планове.Откъде ли имат толкова свободно време да мислят подобни фантазии в такива количества? Сигурно от това, че заради орязан бюджет нямат работа, но иначе заплатките си вървят. Както в "доброто старо време".
30
3
 
9
 
! Отговори
гг преди 7 години
"При 4-членен екипаж и продължителност на мисията 30 дни минималният обитаем обем в базата ще е 20 куб. м."-Това по-лошо и от затвора бе! 4 души в само 10 кв.м. помещение = 24 куб.м.С тез амбициозни програми с подобни площи за обитаване да не земат и те да почнат да се превръщат в ге.йо.ве?
29
2
 
19
 
! Отговори
т45 преди 7 години
Първите работници на лунната колония за добив на полезни изкопаеми ще бъдат футболистите от националния отбор на Русия. Без съпругите им.
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, да.... ЩЕ!След започване на добива на полезни изкопаеми веднага стартира следващата програма за добив на руска пшеница на луната. Комбайните за това вече се строят.Липсата на атмосфера не ги плаши защото изглежда са назначили за ръководители на космическите си проекти не инженери, а писатели фантасти.Лунната руска пшеница ще се използва за производство на лунна водка. Оборудването за производство на лунната водка вече е готово и успешно премина всички изпитания.
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Водка "Лунная".Ще се продава страхотно и така ще се финансира проектът.
26
6
 
10
 
! Отговори
Петракиев преди 7 години
Първо да пратят хора да стъпят на Луната/ако могат да го направят/,а после да опитат да правят база/само да не е като жилищата им-хрушчовки/
25
10
 
4
 
! Отговори
Пош преди 7 години
До ШопИмат още едно занимание. От време на време возят американски астронавти до международната космическа станция.
24
18
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
Те са толкова технологично изостанали от развития свят !-Русия е единствената страна в света, която може да изпраща хора в космоса. "Развитият запад" от години няма космически апарати, които да транспортират хора в космоса.
23
4
 
0
 
! Отговори
бе стига а преди 7 години
До а стига беА в България всичко е нормално като теб.
22
6
 
11
 
! Отговори
Водката е виновна ! преди 7 години
Това е поредното доказателство че прекаляването с дозите Водка води до отделянето на човешкия мозък от земната орбита и преминаването и в Лунна орбита ! Бас ловя че тези руски "учени" са се събудили след голям запой в изтрезвителното, като са приели на другата сутрин стаята за космическа база на Луната ! Убежденията им са се "потвърдили" и от слабата гравитация която са усетили в краката си, която пък за нас НЕучените си е напиване и чист махмурлук след него !