САЩ отново искат да изпратят човек на Луната

Майк Пенс иска страната да бъде лидер в усвояването на Космоса
Обновена: 5 окт 2017 21:42 | 5 окт 2017 21:42,
111
САЩ отново искат да изпратят човек на Луната
Кадър, запечатал сянката на Нийл Армстронг на Луната Снимка: архив, Reuters

САЩ възнамеряват отново да отправят астронавти на Луната, с което страната ще утвърди лидeрските си позиции в усвояването на космическото пространство, заяви американският вицепрезидент Майкъл Пенс, цитиран от ТАСС.

Той участва в заседание на Националния космически съвет в Шантили в щата Вирджиния.

"Ние ще върнем нашите астронавти на Луната, за да положим основите на бъдещи изследвания на Марс и на далечния космос", заяви американският държавник.

По неговите думи пред САЩ стои задачата за осигуряването на постоянно търговско присъствие на пилотирани апарати в околоземна орбита. Според него страната е лидер в изследването на космоса.

"Ние никога няма да допуснем Америка да отстъпи от тази позиция", заяви Пенс.

Американският космически съвет възстанови своята работа след над 20-годишно прекъсване по настояване на президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е призван да даде препоръки за обезпечаването на лидерските позиции на САЩ в усвояването на космическото пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
11
 
3
 
! Отговори
инженер преди 6 години
До АнонименСССР не можа да построи голяма ракета за полет към Луната. Правеха 4 опита с Н1 и най много успяха да стигнат 40 км над земната повърхност , а им трябваше 400 000.
36
4
 
2
 
! Отговори
инженер преди 6 години
До инженерИма частни проекти за полет към Марс , които не използуват Луната. Но ако се търси сигурност и се постави за цел изследване на влиянието на по слаба от земната гравитация върху човешкият организъм , то Луната е идеално място за това. Ако се намери вода там , може и да се използува за производство на гориво. Но дали би било по евтино и оперативно , не е ясно.
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34 СССР никога не са казвали,че се подготвя мисия ,за Луната.Напротив ,казваха,че светът не е достатачно развит технически ,и испращането на космонавти е рисковано.САЩ,като са толкова напред и изпращаха почти всяка година астронавти,защо изведнъж спряха и вече почти 50г. не са стъпвали там,ако въобще са ходили.Сега са много по -напред в технологично отношение и за тях би трябвало да е много лесно да отскочат до там.Само се канят и от 3-4г.издигат лозунга ,,Да се върнем на Луната".
34
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и тази снимка е фалшификат. Първо, сенките на астронавта и модула не са в една посока. Второ, повърхността е прекалено светла. Отразяващата соособност, т. н. албедо е само 5-6%,колкото на свежо положен асфалт. Трето, лявата част е повече осветена от дясната, което на Луната не е нормално, защото няма атмосфера да разсейва слънчеви те лъчи. Четвърто, цветът на повърхността е кафеникав, както го показаха китайците от техния луноход.
33
1
 
1
 
! Отговори
инженер преди 6 години
До До инженерЕ аз точно това ви обяснявам когато писах за скачването на Съюз Аполо.
32
3
 
3
 
! Отговори
До инженер преди 6 години
Говоря ти за самия възел за скачване през който минават космонавтите и товарите от кораба към МКС. Че и американците ползват руския, а не този с който ходиха на Луната. Би трабвало да е по надежден щом са голямата работа в Космоса
31
1
 
2
 
! Отговори
инженер преди 6 години
До До 34Американците построиха специален модул за 300 милиона долара за да се скачат Аполо със Съюз. Иначе със Скайлаб се скачваха със собствен модул.
30
0
 
3
 
! Отговори
инженер преди 6 години
До До 34Е мисля , че се забравя , че американската част от МКС беше построена с космическата совалка. И излезе бая солена на цена. След което се използуваше една роботизирана ръка ( канадска ) за захващане на товарни кораби и скачването им. Та американците казаха , че совалката изяждала бюджета на НАСА и трябвало да се изнамери нещо по евтино . И основен кандидат за това се очертава кораба Драгон
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи филмовата технология се развива.Сега ще ни омаят с филми в 3D формат. Щото предните видеа бяха с отвратително качество за да не си личи монтажът. За разлика от снимките изпълнени от професионални фотографи. Щото ако бяха лунни снимките, първо щеше да се разтопи фотолентата в камерата на 170 градуса температура, колкото е на Луната през деня.
28
1
 
13
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Сами един факт за размисъл. Възлите за скачване на МКС са руски. Защо не използваха американските с които се скачваха с лунния модул, когато "летяха" към Луната. Защото американските работят сигурно само в Холивуд.
27
0
 
13
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Няма как да да стъпят на Луната Македонска докато не получат Македонски визи!!!
26
2
 
12
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
изображение от миналата холивудска разходка - 600Х359 пиксела - :-)
25
1
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
ъъъъ...,,,??? "Отново"?
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Думата "отново" е излишна в заглавието ви.Тя се използва за дейност, която се повтаря.Тук не виждам такава.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 28 Сори за грешката..на 10 часа път е Луната от нас.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомня1м си преди 25 години как хамериканците казваха че до 2025-та година ще имат човек кацнал на Марс. Остават 7 години, а те даже до Луната не могат да отидат дето е на 1 час път ...близо 400 000 км. За справка Марс е в най-добрия случай на 80 милиона км от нас, а в най- лошия е на 220 милиона.
21
1
 
11
 
! Отговори
men преди 6 години
този път сичките 300 милиона барабар с печките. ако има място да качат и руснаците, арапите, африка, кралицата на англия, пакистан и афганистан. и да не се връщат. ПС: иначе те и по времето на кенеди искаха ама стигнаха до студиото на кубрик. дали заради плоската земя дали заради купола мисля че и този път ще си останат тук. за жалост.
20
2
 
14
 
! Отговори
SS преди 6 години
ама да не е като т.нар. "първи път", а?...Само с тази разлика, че този път записът в студиото ще е цветен и FullHD
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лидери са американците, но след Съветския Съюз, преди и Русия, сега. Освен тях и други пълзят по стъпките им, Индия, Китай, Япония и др...
18
1
 
2
 
! Отговори
инженер преди 6 години
Модул за скачване в силно елиптична орбита около Луната 6 резервоара с течен кислорд + пилотирания кораб и накрая двигателя с резервоар за течен водород и това стартира към Марс от перигея към Земаята където се ускорява с 0.6 км/ сек към Марс.