Пробив! 2069-а НАСА праща мисия за извънземен живот

Хора няма да бъдат изпращани, а сонди ще търсят сигнали
21 дек 2017 07:45,
35
Пробив! 2069-а НАСА праща мисия за извънземен живот
Снимка: НАСА

НАСА разглежда възможността през 2069 г. да организира първата в историята междузвездна космическа експедиция до звездната система Алфа Кентавър за търсене на живот там, предаде ТАСС, като цитира сп. "Ню сайънтист".

Замислено е мисията да съвпадне със 100-годишнината от кацането на човек на Луната. Този път обаче към космоса ще се отправят малки сонди, а не хора. Сондите ще се насочат към близка до Земята екзопланета, кръжаща около звезда, която се намира в системата Алфа Кентавър и е на разстояние около 4,4 светлинни години от нашата планета.

За да долетят до екзопланетата за повече или по-малко приемлив срок, сондите ще трябва да се движат със скорост, която се равнява на 10 процента от тази на светлината. Ако им се удаде да го сторят, експедицията ще продължи 44 години и ще достигне до дестинацията си през 2113 г., информира БТА.

Учените отбелязват, че досега не са разработени технологии, които биха позволили да се развие подобна скорост.

"Всичко е като в мъгла", призна един от авторите на проекта Антъни Фрийман от Лабораторията за реактивни двигатели на НАСА в Калифорния. Но по думите на учените, до 2069 г. има достатъчно време, за да се обмислят детайлите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Троловете от МАсква се активизираха. Има достатъчно време за разработка на нови технологии. На човечето от санкт Петербург (5), вояджър се движи с постоянно нарастваща скорост в предвид нулевата гравитация в космоса. Другари, обновете си информацията. За разлика от вас, НАСА, Роскосмос и ЕКА не се интересуват от политика и правят открития
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значииииии, разстоянието до там е 4,4 светлинни години, а ние ще достигнем до там за 44г.Баси, кога овладяхме 1/10 от светлин.скорост?
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 6 Брат, те не искат да отидат до друга галактика, а до друго съзвездие. Иначе най-близката до нас галактика се намира на 170 000 светлинни години- Големия Магеланов облак
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Учените отбелязват, че досега не са разработени технологии, които биха позволили да се развие подобна скорост." Досега не били разработени такива технологии, но за в бъдеще ще ги развият? Досега най-бързият апарат направен от човека се движи с 17 км/с, но видиш ли ти след 50 години ще направят така че сондите да се движат с 30 000 км/с. Уахахахаахх....
6
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви извънземни ше търсът бе ? Те немоат да идат до лунаната да видат кво има та ш та идат у друга галактика на светлинни гидини
5
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муахаххаах...жалките хамериканци пратиха преди 40 години Вояджър 1 в Космоса, сондата която е най-надалеч от Земята в момента и се намира някъде на 19 светлинни часа ( около 21 милиарда километра), те тръгнали да говорят за светлинни години. Смешници.
4
6
 
7
 
! Отговори
Извънземен преди 6 години
Yankee, go Home!
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ги търсят не им ли нарушават правата, БХК да се намеси и да защити инзвънземните.
2
11
 
5
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Доста скъпо начинание. Доста рубли ще похарчат тогава.
1
5
 
10
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Явно им върви на ...69...поза