Лакомията на бедните
Лакомията на бедните
 Голяма търговска верига пусна промоция за пълна кофа портокали,но нашите сънародници ги препълваха. Снимка: varg | 10 дек 2012 17:45
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
26
19943
15
20
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
varg, теб май те е доядяло, че не си могъл/могла да се включиш, а???
23
0
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Еми *** снимка... Не знам защо е одобрена и защо е качена въобще... Не виждам нищо нито интересно, нито забавно - дадена верига магазини прави промоция с определени условия, хората се възползват!!! Кое му е куриозното? И след като са ги пуснали на касата, значи е редовно и законно! "Голяма търговска верига пусна промоция за пълна кофа портокали,но нашите сънародници ги препълваха" Ако са препълнени, нямаше да ги пуснат! Няма нищо нито нередно, нито е повод да се снима и да се качва по сайтове!!
22
2
 
8
 
! Отговори
Хитър Петър преди 11 години
"Лакомията на бедните"Ама и заглавийце, а!На всеки му е ясно, че по-голяма лакомия от богаташа няма! Той за това е богат!А статията и снимката сигурно са от патагонци, или някакви подобни "другородници";)Ако искате да снимате и пишете за истинска лакомия - идете в един американски супермаркет - ще ви се уплашат и окото и камерата и фотото :)))
21
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
A BE XORA TO XLQB NQMA 6TE NAXRANQT NQKOI S KOFA ZELENI PORTOKALI AI SIKTIR .LAKOMIQTA E NA BOGATITE DET IMAT MILQRDI NE NA TOQ S KOFATA BOKLU4AVI PORTOKALI
20
2
 
0
 
! Отговори
тивичка преди 11 години
не стига че продукцията им е полуозряла и хората я купуват,че и недоволни.Ми да не правят такива промации па да видим дали ще имат този оборот
19
3
 
30
 
! Отговори
Smog преди 11 години
Аз не виждам ПРЕПЪЛНЕНИ кофи, виждат се пълни кофи. И аз съм си купувал кофа с портокали от Била, и да, пълна до горе... Нали такава е промоцията - пълна кофа... Аман от *** *** ...
18
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 11 години
Вече не влизам в тези чужди вериги!!!!!!с бегли познания по математика си вътре ако някоя стока не е на промоция!
17
1
 
36
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
днес и ние си купихме две кофи с портокали и на касата ни казаха, че много малко сме ги напълнили. "препълването" на кофите е в регламента на промоцията. просто това е начин да се продадат бързо партида портокали с не особено добър търговски вид и печалбата да дойде от оборот, а не бесни надценки. и не виждам нищо скандално в това да си купя две кофи портокали на половин цена и да пия пресен сок, вместо да давам същите пари за 1 литър боядисана и парфюмирана течност в кутия.
16
1
 
27
 
! Отговори
men преди 11 години
кои сме "ние" че се надсмиваме над "нашите" сънародници. пишман отворковци. ами това са ви вторите братовчеди, бабите ви, дядовците, съучениците от началното училище и т.н. "нашите" сънародници, кой знае кой пърдухал псевдо аристократ софиянец я е качил тази снимка от 9я етаж на някоя олющена панелка. за това ни мачкат. защото не си помагаме а се присмиваме един на друг, коладим се, грабим се, плюем се и не виждаме че до 10 години няма да ни има като народ а държавата българия ще изчезне още преди това.
15
1
 
29
 
! Отговори
Лаком богаташ преди 11 години
Това съм го виждал и в Австрия когато бях на обучение в един голям хипер маркет. Особено опаковките които бяха с егализирано тегло - напр. ягодите от Испания. Опаковките бяха с тегло от половин килограм и се продаваха на бройка. Богати на вид австрийци си допълваха опаковката с количества от други опаковки и когато много учуден го казах на "лайтерката" на отдела то тя вдигна рамене и каза, че нищо не може да направи и не може да обиди клиентите като им прави забележка. Обаче надценката от 140% с която работеше Меркур така се наричаше веригата покриваше загубите от подобни дребни забежки на клиентите. Номера с претеглянето и етикетирането а след това и с допълването на не претеглени количества плодове или зеленчуци не сме го измислили ние българите. Това беше масова практика в Австрия. Нека да не бъдем нихилисти мошеничествата се правят навсякъде по света ако не те хванат и не сме ги измислили ние. И там се бият за продукти на добра промоция. И там грабят евтини продукти. И там продукти с изтекъл срок на годност се дават на персонала срещу 50% отстъпка. Т.е. челният западен опит се прилага масово и в България. И нищо ново под слънцето.Просто при нас се прави от бедност а на запад от лакомия.
14
1
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Абе човек, снимката е скандална, с това че отразява манталитета на останалите тук българи, който в болшинството си е "граби докато можеш, кради докато има". Никой не спори, че е трудно за хората с ниски до никакви доходи. Самия аз гледам семейство само на моята заплата и знам, че не е лесно. Работата е че с хленчене и "аванти", няма да ни се подобри положението. Трябва си здраво бачкане и това е.
13
6
 
6
 
! Отговори
bat Vasko преди 11 години
Човек, който може да си позволи да гледа куче, особено пък такъв голям пес като на снимката, в никакъв случай не е беден.
12
2
 
4
 
! Отговори
жаден преди 11 години
Ето така да даваха бира и / ех, мечти / нещо по-силно !!! Щеще да е найс, а ?
11
3
 
5
 
! Отговори
varg преди 11 години
До АнонименА Америка коренът на всяко зло.
10
1
 
5
 
! Отговори
до 7-ми преди 11 години
тук материалите се качват от читателите на сайта, така че не бързай да обвиняваш журналистите, щото са написали: "Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dnes.bg заедно с кратък текст. После се похвали на всички, че си новият мобилен репортер на Dnes.bg - лесно е!Dnes.bg не носи отговорност за авторството на изпратените снимки. Фотографиите се публикуват след модерация и без редакционна намеса"
9
10
 
8
 
! Отговори
varg преди 11 години
Не ми е смешно,а е трагично че сами не виждат докъде ги докараха 23 години демокрация.Тази снимка щеше да е научна фантастика по времето на комунизма.Купи толкова колкото ще изядеш,както батко ви varg днес направи.1 килограм си портокали взех на същата цена.
8
4
 
19
 
! Отговори
до varg преди 11 години
Абе момче, какво толкова ти е забавно, че си качил снимката. Че те хората, ако имаха пари нямаше да ходят по разни дискаунтъри, да си купуват на промоция разни неща.Препълнили били кофите - ама знаеш - сиромах човек жив дявол. Тук в Германия, да не мислиш, че бедните хора процедират по-различно. Да не мислиш, че в Азия хората не се избиват за чувал ориз. Явно не си останал гладен, та за това ти е смешно а?!? Вместо да проявиш съчувствие се подиграваш на хората!
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Журналистическа простотия. В Америка да не са по различни в "черния петък" или където и да е по-света. В тази всеобща криза и нормално и разбираемо. С 200 лв. пенсия или 500 лв. заплата хората едвам оцеляват и ядат какви ли не ***.
6
11
 
2
 
! Отговори
varg преди 11 години
До богат беденЗащото гледката на търкалящи се портокали беше красноречива.А и ако бяха богати щяха да напазаруват поне за 20 лева,а не само стока на промоция да купят и колкото и да са близо щяха да са с автомобил.
5
2
 
6
 
! Отговори
Bg ninja преди 11 години
И НЕМСКАТА ОВЧАРКА ЛИ Е ПРОМОЦИЯ?ЩОМ Е АВАНТА НАШЕНЕЦА НЕ ОТКАЗВА!