Силистра-Велико Търново с БДЖ: 11часа
Силистра-Велико Търново с БДЖ: 11часа
Разстоянието между двата града е 230 км по асфалт и се пътува за 2.30-3.00 ч. С влак трябва три пъти да се прекачиш за Търново и да пътуваш близо 11 часа. Безценно!!! Снимка: Светлозар Славов | 02 фев 2013 18:49
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
26
16165
23
4
Напиши коментар Коментари
23
0
 
14
 
! Отговори
Dimitar преди 11 години
Въпроса според мен тук, не е дали ще ни излезе 6 или 11 часа, при условие, преди година пътувах Силистра - В.Търново за 9 часа. Въпросът е защо докато на запад пътят с влак е най-удобния, най-бързия и най-сигурния, тук в България пътуването с влак повече прилича на влакче на ужасите, и когато от БДЖ казаха искаме хората да пътуват повече с нас, не съм мислил, ще е намеренията им са толкова буквални.
22
2
 
3
 
! Отговори
Dimitar преди 11 години
Искъм да попитам хората, който дават варианта до Горна Оряховица, Вие пеш ли ще ходите от Горна до В.Търново, защото на мен университета ми е в Търново, а не в Горна Оряховица?
21
0
 
1
 
! Отговори
Sven_fs преди 11 години
До ъхаз качих снимката и лично го пътувам за толкова време.ако не вярваш ела да те повозя :)
20
0
 
6
 
! Отговори
до..staratele,, преди 11 години
Защо влизаш по ,,нашите,,сайтове, бе ***.Чети си за,,вашите,,бързи тренове.....
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19, този варинт на влак и автобус не го дава сайта на БДЖ, но дори и да го направиш пак ще пътуваш безбожно дълго. Силистра -Горна Оряховица сайта на БДЖ го дава 6 часа и 18 минути, като чакаш един час за автобус и пътуваш още половин час, пак ще ти излезе 8 часа пътуването!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Друг вариант е Силистра - Самуил / Самуил - Каспичан / Каспичан - Горна Оряховица 6ч 18 мин
17
0
 
4
 
! Отговори
преди 11 години
Има директен влак Силистра - Горна Оряховица, оттам може да се хване автобусче до Велико Търново или да се отиде пеш. Все пак при 20 минути с влак Горна Оряховица - Велико Търново, може за 2часa пеш да се вземе разстоянието
16
0
 
4
 
! Отговори
БГто преди 11 години
Това да не е виц, за БДЖто
15
0
 
5
 
! Отговори
putniko sviden преди 11 години
чак така не е - 90-120 EUR струва с TGV, освен ако не държиш на 1ва класа.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В една европейска държава подобно разсрояние би трябвало да се изминава под 1 час с влак.
13
2
 
3
 
! Отговори
Пожарникар преди 11 години
Е не разбрах къде е новината! И преди и сега е варирал между 9 и 11 часа... За по-малко от 11 часа с ж.п. транспорт - хайде стройте нова линия....
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И при сегашното положение на БДЖ би могло да се постигне значително по бързо пътуване ако разписанията са добре стъкмени и при прекачване не трябва да се чака много. На запад има пълен синхрон в разписанието също и между ЖП и автобусния транспорт! Разписанието например е въпрос само на добро планиране, а не на пари!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали знаете кога една страна се смята за богата - не когато всички могат да си купят коли, а когато богатите пътуват с обществения транспорт...
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жп пътя е такъв, трябва да се стигне до Г. Оряховица, където е разпределителната. Варианта е да се изгради друг релсов път. Ако има някой желаещ, във Франция примерно - да инвестира и да ни покаже. Не е до състоянието на влаковете в случая. Че Франция е на светлинни години от нас е ясно, не е нужно "големия" мозък "старателен" да ни го казва. Добри Войников сигурно е ползвал образ, подобен на "Staratelen" когато е писал .
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ нарочно ликвидираха влаковете на БДЖ та пътниците няма с какво да се придвижват освен с коли. Така се напълни и Сибанк с пари от винетки и застраховки,а държавата се пълни с пари от данъците върху бензина.
8
4
 
4
 
! Отговори
ъх преди 11 години
Тея журналисти много лъжат. 230км между Силистра и Търново за 2.30-3часа ! При три часа това е 76км/ч средна скорост. Има да вземат. Пък по-долу коментиращите. Колко *** трябва да си за да се чудиш защо между Русе и Свищов се пътува толкова дълго.
7
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 11 години
БДЖ притежават времето! ФАКТ !
6
0
 
18
 
! Отговори
Юлиян преди 11 години
До Staratelen. Искам да те попитам само кои са тези Вие,а то от кои си ,или може би и семейството ти са тези Вие, и е много прав прежде мене Ангел ,който те описа много добре ,и понеже много българи са такива като тебе вън от страната , дупелизници,затова и тя има такъв имидж, а това ,че БДЖ е в такова състояние ,причината е пак такава,понеже някой като тебе самозабравил се я ръководи ...,,
5
0
 
24
 
! Отговори
Angel преди 11 години
Staratelen, az rqdko se pribiram v BG i moga da ti kaja edno - ako vsi4ki s tvoq mantalitet vzemat da otidat po dqvolite kato teb v nqkoi zabraven krai na 'razvitata' 4ast ot evropa - v BG vlakovete sus sigurnost ste zapo4nat da vurvat po navreme. Nikoi ne go e strah ot hora koito sa obikalqli, vudqli i jivqli tuk i tam, no vsi4ki gi e strah on palq4ovci koito sa otishli nqkade, oblizali nqkoi evropeiski anos za nqlkoe drugo probito evro i se 4uvstvat 4e sa mnogo napred!
4
1
 
34
 
! Отговори
az преди 11 години
Staratelen, коментарът ти ме отврати. И аз живея в чужбина, но не съм сигала до такова личностно раздвоение и загуба на реална преценка като теб, за да се обръщам към сънородниците ми с "вие, българите". Сякаш ти си потомък на Мария Луиза и лично си допринесал за построяването на Френските железници.