Времето през ноември: Сиромашко лято в началото, в края сняг

Средните температури ще са между 10 и 15 градуса
30 окт 2021 11:34,
17
Времето през ноември: Сиромашко лято в началото, в края сняг
Снимка: Pixabay

Слънчево ще е началото на ноември. Ще има и условия за краткотрайни мъгли. Ноември ще започне с предимно слънчево време, с условия за краткотрайни сутрешни мъгли. На 2 ноември бързо ще премине облачна вълна от запад на изток. Повече валежи ще има в западните и в източните райони - до 15 л/м2. До края на първата десетдневка ще има повече слънце, като Сиромашкото лято ще бъде в сила.

Средната месечна температура ще бъде с 1,2 градуса над нормата и ще варира от 10 до 15.

Слабо захлаждане се очаква в периода 13-14 и 17-18 ноември. По-значителни валежи ще има в западната част от страната.

През третата десетдневка дъждове се очакват около 22 и от 27 до 28 ноември. В периода 23 до 26 ноември в западните райони ще бъде слънчево с временни заоблачавания, а на изток ще има повече облаци и условия за слаби валежи. Утрините ще бъдат хладни, а в котловините и с намалена видимост. Очакваните най-ниски температури по високите западни полета и на места в Добруджа ще бъдат до 3, 5 градуса, а дневните температури ще достигат 9, 14 градуса.

Чувствително захлаждане се очакват от 27 до 28 ноември, когато дневните температури в населените места ще достигат 4, 9 градуса, а по високите полета в западните райони ще превали и сняг, заяви Петър Янков от ТВ-Мет пред "Труд".

Месецът ще започне с усилена геомагнитна активност, която ще се задържи с високи нива до 9 ноември и постепенно ще отслабва до 27 ноември. В периода от 15 до 16 ноември и от 25 до 26 на ширините на Балканите се очаква временно повишен интензитет и слаби магнитни бури в полярните зони.

Временно геомагнитната активност на 29 ноември ще се повиши като на Балканите не се очакват магнитни бури. Впоследствие земното магнитно поле ще се успокои и в края на месеца ще бъде спокойно.

Климатичната справка за месеца сочи, че най-ниските температури са между минус 10 и минус 15 градуса. Най-студено е било в Трън и Ихтиман - минус 20 градуса, в Гоце Делчев минус 18, Свищов и Разград минус 17. През далечната 1915 година живакът в термометрите в София е паднал до най-ниското си ниво през ноември - минус 17,8 градуса. В Пловдив това е станало също през 1915 година - минус 17, 5 градуса, а в Плевен пак, тогава са отчетени минус 14,5 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как разбрахте? Индианците са събрали много дърва тази година?
9
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Г-н илиев Станислава Цалова за разлика от префърцунените си колежки с джипки, който за да ги получат са правили на вожда бибипки, е учила за това, което работи. Колежката и с говорните дефекти и големия нос Наталия Трифонова е пълна скръб. Само се хили като лека жена хиггиигигги хората измират четат статистика колегите и тя се залива от смях. Нвкадърница
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А геомагнитните бури наистина влиаят отрицателно на организма.Не рядко хората са с главоболие,световъртеж и даже неразположение у жените.А някой изпадат и в нервни кризи.Стават раздразнителни и даже неработоспособни за часове.Пък съчетани с промяната на часа от лятно на зимно време действат разсейващи у уморително при шофиране на дълги преходи или в задръстванията.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновено през годината сняг пада не след Димитров ден а след Арахангелов ден.Това лятно време през октомври е предвестник на топла зима с малко по високи температури и малко снежна покривка.Но пък е до късна птолет.Може би до края на март.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натали Трифонова повече ли я харесваш?
5
7
 
7
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Времето ще е такова,каквото каже Господ.Ст. Цалова,ограмоти се,не се разхождай като спъната из студиото.Запомни 35- български думи с които да си служиш,вместо да се кокориш към камерата с аутокюто.Ти явно си лишена от чувство за неудобство.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3Кажи някоя читава фирма за работа в чужбина?
3
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноември напускам България, поне 3 поколения още няма да оправят страната.Сори отивам да си изживее остатъка от живота някъде на спокойствие.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тю-у-у, язък! Толкова много се надявах, че в края на ноември сиромашкото лято ще свърши и ще започне истинското!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бедните българи не ни трябва студ и сняг.