Robert Bosch Гала

Още едно събитие в рамките на СФФ
16 мар 2013 10:32, Петя Славова
0
Robert Bosch Гала
По време на Robert Bosch Гала. Снимка: София Филм Фест

По време на гала вечерта на Роберт Бош бяха показани два филма – „Панихида”, копродукция на Молдова и Германия, и късометражния „Малкият червен хартиен кораб”, копродукция на Германия и Полша. Първият филм бе представен от режисьора Ана-Фелиция Скутелнику и продуцента Йонас Вайдеман.

Той участва в Международния конкурс на феста, а авторите споделиха вълнението си с българската публика и очакването този необикновен проект да им хареса, да ги разчувства. На въпроса „Какво ви вдъхнови да заснемете филма?” Ана Скутелнику сподели, че след погребението на своята баба тя се е завърнала в Молдова твърдо решена да направи филм по своята история. „Позволих си да излея чувствата си”, казва Ана за филма си, който след премиерата си в Рим миналата година си тръгва оттам с награда.

Директорът на Фестивала Стефан Китанов представи и човека, който стои зад фондацията – Франк Албелс. Той изказа удовлетворението си от факта, че тези филми присъстват в програмата на Фестивала. По думите му това е първият случай, когато наградени филми на фондацията се показват на български фестивал. Поясни, че фондацията обръща внимание на черноморския регион и работи с режисьори от тези страни.

Тяхното желание е да бъдат сформирани международни екипи, които да работят за такива идеи и филми като „Панихида”, които да бъдат спонсорирани от фондацията. Той на свой ред покани на сцената режисьора на „Малкият червен хартиен кораб” Александра Зареба и специалиста по ефектите, за които това е дебют като автори в анимационна продукция.

Те също благодариха на фондацията за подкрепата, която са получили при осъществяване на проекта си. И въпреки че са изминали дълъг път от идеята за малкия хартиен кораб до практическото осъществяване на лентата, резултатът е отличен. На излизане от киносалона зрителите на филма имаха възможността да се насладят на разнообразието от вина „Ars Longa”, „Quantum” и „Chanson” на Domaine Boyar.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари