"Безбог" тръгва по кината в София

Прожекциите стартират от 5 май
3 май 2017 15:55, Петя Славова
16
"Безбог" тръгва по кината в София
Снимка: София Филм Фест

В отдалечено провинциално градче ни отвежда пълнометражният дебют на Ралица Петрова "Безбог“. Историята проследява съдбата на Гана, която се грижи за възрастни хора с деменция, като междувременно търгува с личните им карти на черния пазар.

По този начин момичето издържа своята майка, с която почти не разговаря. Във връзката с приятел-автомонтьор също не присъства любов – интимността е сведена до пристрастеност към морфин. Като че ли нищо не докосва съвестта на Гана...

Филмът, спечели "Златен леопард“, а от месец май ще бъде представен от авторите си в отбрани филмови салони в София.

Още по темата

Премиерната прожекция ще е на 5 май в Дом на киното, от 19.30. Зрителите ще могат да се срещнат и разговарят с автора на филма, Ралица Петрова и с продуцента, Росица Вълканова.

На 10 май, прожекцията ще е в кино ОДЕОН, от 18.30. Гости на прожекцията ще бъдат режисьорът Ралица Петрова и продуцентът Росица Вълканова.

Прожекцията на 13 май, ще е в Евро Синема, от 18.00. Гости на прожекцията ще бъдат продуцентът Росица Вълканова и художникът на филма Ванина Гелева.

На 16 май „БЕЗБОГ” ще бъде показан в кино Люмиер ЛИДЛ, от 19.00. Гости на прожекцията ще бъдат режисьорът Ралица Петрова и актрисата Ирена Иванова.

На 20 май предстои втора прожекция в Дом на киното, от 19.00. Гост на прожекцията ще бъде режисьорът Ралица Петрова.

На 23 май филмът ще бъде представен в Културен център Г8, от 20.00. Гости на прожекцията ще бъдат режисьорът Ралица Петрова и актрисата Ирена Иванова.

На 26 май предстои още една прожекция в кино ОДЕОН. Гости на прожекцията ще бъдат продуцентът Росица Вълканова и художникът на филма Ванина Гелева.

На 30 май  "Безбог” ще бъде представен на поредна прожекция в Дома на киното, от 19:00. Гост на прожекцията ще бъдe актрисата Ирена Иванова.

За филма Ралица Петрова споделя: "Струва ми се, че непрофесионалният актьор, чийто живот е близък до този на персонажа, придава повече дълбочина на филма. "Безбог" разкрива емоционалната болка на българското общество и за мен беше много важно да покажа как тази болка е изобразена върху лицата на актьорите.

Те са много по-смислени в своето безмълвие в сравнение с това, което щях да изкарам от който и да е актьор или актриса, играещи идеята. Предпочитам да гледам как хората "са”, а не просто как "изглежда, че са”. Разбира се, зависи и от вида история. Тук имаме простичък сюжет и чрез този подход успях да създам повече напрежение".


16
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
фокър преди 23 часа
До Shopp

е на форумните умници и коментатори ли да отпуснат субсидии ;))) като спрът тая за Бг филми , верно може още да се иска от съвременното българско кино ама пък все е нещо ...не сме на нивото на сърбте ама пак е нещо
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тия филми са толкова еднотипни и скучни, че няма накъде. разнообразете малко тоя жанр бе. аман.
13
0
 
7
 
! Отговори
Shopp преди 6 дни
Спрете да давате държавни субсидии на тези оло го френи, БЕ!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обещавам да не го гледам.
Сигурно е прав коментиращият
по-долу СССРейчо.
11
0
 
4
 
! Отговори
упс... преди 1 седмица
Човек или Народ, който не уважава себе си, не може да очаква уважение от другите!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ===

Оркестър без име едно време си беше страшно *** филм. Ама пусто Катето Евро, която имаше една мижава и мизерна роля в него, реши, че трябва да го пробутва като супер дупер мноооо як филм.

Изобщо не виждам как това ще стане на мюзикъл, а на тези, дето смятат да го гледат - да са живи и здрави....
9
0
 
9
 
! Отговори
ДС преди 1 седмица
Божееееееееееееее, няма такива. Не им ли писна от този тип филми които закопаха българското кино през 90-те ?!
8
4
 
2
 
! Отговори
=== преди 1 седмица
Ще има мюзикъл по Оркестър без име. Това ще бъде събитие и ще нещо готино!
7
2
 
12
 
! Отговори
СССРейчо преди 1 седмица
Изкуството да твориш ГАДОСТИ, да омаскариш Родината си, която и без това е омаскарена от мутрите и мафиотите във властта !!! ГНУСНО !!! Сигурно само Бойко Борисов и патреотите ще го харесат.........
Номинация за гнусотия..., каква гордост, нали ???
6
0
 
11
 
! Отговори
Code Blue преди 2 седмици
Чудесно е да се копира полският филм "Код Синьо" и да се адаптира и доогнуси идеята.
Гледах БГ гнусотията...Ако събере повече от 1000 души в киносалоните-евала.Ама пък БГ критиката припада,че филма бил вчел незнам си колко награди.И какво от това?!
Пореден АНТИ филм,с грозни актьори,лошо заснемане,посредствен звук...Накрая си тръгваш и се питаш,"Защо по дяволите гледах това!!! И загубих няколко чудесни часа от живота си"...
Долен и неприятен филм, който псевдо АРТистите ще превъзнасят,...Жалко..
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой не е вИждал на живо наркоман му е интересно да прои филм за такъв, ама глей ги по цял ден с години и ти идва да ги черпиш с антифриз... Добре, че го закриха оня център по наркомании при нас, че трупове с лопати да ринеш секи ден
4
0
 
14
 
! Отговори
- преди 2 седмици
не съм гледал все още филма, но струва ми се, че от години се финансират и награждават само такива БГ филми, които злепоставят страната ни като западнала и с деградирали хора
3
0
 
15
 
! Отговори
gledah go преди 2 седмици
Гледах го. Историята не е лоша, но типично за Бг кино: мрънкащи актьори, лош звук, някак си мудно върви, едни абсолютно ненужни секс сцени, които не се връзват с филма и седят изкуствено....
И Враца изобщо не е толкоива мърляв град, както е представен във филма.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не го разбирам това ново бг кино... Изкараха ни всички наркомани, пропадняги и нещастници...
И не виждам въобще нищо достойно за награда в сюжета...поредната изпаднала от социума... Не ми стига, че ми умират под балконите, а и филми за житейските им драми, ай сиктир...
Прахта на "Урок" дълго време ще се диша...
1
1
 
42
 
! Отговори
Нема такава държава преди 3 седмици
Страхотен сценарий. Типична БГ помия !