Къде да ги денем... дечицата

15 хил. деца са регистрирани за детските градини в София, местата обаче са само 7000 в 196 забавачници
5 фев 2008 17:12,
51
Къде да ги денем... дечицата
Снимка: БГНЕС

След като в понеделник системата се срина, днес до 14 часа в сайта kg.sofia.bg са регистрирани над 15 000 деца, съобщи общинският съветник от ГЕРБ Валя Чилова.

Местата обаче са само 7000 и то в 196 столични детски градини.

Чилова призна, че проблемът със записванията е факт, както било и факт добрата идея на общината да въведе интернет страницата.

„Действително имаше проблем със записванията - това е факт. Имаше неудобство и проблеми за родителите, голяма част от които дори не отидоха на работа до обяд, но не можем да отчетем този старт като провал“, допълни тя.

По думите й системата е динамична и можела да става все по-добра и по-издържлива на външни „хакерски” атаки.

„Системата ще донесе така очакваната прозрачност при записванията“, категорична бе тя.

Според нея все повече хора от страната търсят спасение и работа в столицата.

Между 1995 и 2000г., рязко намалял броят на детските градини, едновременно с това пък рязко се увеличил броя на жителите в София, допълни Чилова.

Справка на Столичната община показва, че от 1992 до 2000 година в София са били закрити 44 детски градини.

Заради реституция са били затворени пет детски градини в район "Средец" и две - в "Оборище".

В останалите райони най-много детски градини са закрити във "Витоша"  - 5.

В районите "Триадица", "Искър", "Младост" и "Люлин" са закрити по четири градини.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Зарко преди 16 години
До мендонка: прозрачността се осигурява от факта, че до сега свободните места също са били по-малко от децата и преди е било възможно родителите, които дадат пари на някой могат да се уредят с място за тяхното дете, а сега тези, които първи се запишат онлайн ще получат място. Така поне ми се струва на мен :)
9
0
 
0
 
! Отговори
SSSR преди 16 години
Знаех си, че по тази част от текста няма да има коментари:"Справка на Столичната община показва, че от 1992 до 2000 година в София са били закрити 44 детски градини.Заради реституция са били затворени пет детски градини в район "Средец" и две - в "Оборище".В останалите райони най-много детски градини са закрити във "Витоша" - 5.В районите "Триадица", "Искър", "Младост" и "Люлин" са закрити по четири градини. "
8
0
 
0
 
! Отговори
girl rulZ преди 16 години
IP-то, което е забило сайта и не ви позволи да си рег-нете дечицата е 666.666.666.666. Намира се в Драгалевци. На името на Костов. Максим не можа да си включи лаптопа, иначе и той щеше да помогне в забиването на сайта. А доста държави виждат в децата бъдещето на страната, не просто нещо, което в близките години няма да гласува и затова няма нужда да се грижат за него... Едно е да плюеш по Костов и който ти пусне славитУ и медиите, друго е да видиш каква абсолютна анархия цари... Ще търсим виновника, ще търсим начин да се оправяме поединично (както досега) и ще си седим на това дередже или ???
7
0
 
0
 
! Отговори
lokster преди 16 години
О, айде бе, сега пък хакерски атаки са им били виновни! Е*аси сървъра който са направили - да забие от двайсетина хиляди заявки...А ме е страх да помисля колко пари са хвърлени ей така... за тоя що духа...
6
0
 
0
 
! Отговори
mendonka преди 16 години
Интересно ми е как се осигурява прозрачност при този начин на записване.Нека някой да обясни!
5
0
 
0
 
! Отговори
LOLcat преди 16 години
Децата- пред компютрите. На 11 да са станали хакерчета, да разбият системата, да си сменят ЕГН-то и сами да се запишат в ясла като тригодишни.
4
0
 
0
 
! Отговори
tinman преди 16 години
Е аман де с тия хакери деее :) Много хакер, мнооо нещо :)Глупости на търкалета,някой от Общината или от великате фирма Сърма ..ммм.. пардон Сирма, ще обясни ли ако проблема се дължеше на хакери, как така след като смениха уеб сървъра с Апачи изведнъж с магическа пръчка проблемите и хакерите изчезнаха??? Много ми е интересно, какво е това "съвпадение"??? Писна ми разни хора да обясняват некадърността си и незнанието си с "хакерски" и прочее атаки, ай сиктир :(( Явно по техните разбирания всички родители дето се опитвахме да запишем децата си сме хакери?!?!?!? Кво да кажа освен - ИДИОДИ !!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 16 години
Много бързо поправихте грешката
2
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 16 години
Не разбирам къде се крие проблема, според първата страница на сайта, и по-точно в превюто на статията, пише че регистрираните деца са 15 000, а свободните места 700 Хиляди, това както и да го смятам, излиза, че свободните места са със пъти повече от децата, на кого да ВЯРВАМ???
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
a,be,ei, shashkani,slagaite kaputi kato se onojdate.......detza shte mi praviat........!?