Гасим лампите за 5 минути в „Часът на Земята“

Днес уличното осветление на територията на Столична община ще бъде изключено от 20.00 часа до 20.05 часа
29 мар 2008 10:48,
20
Гасим лампите за 5 минути в „Часът на Земята“
Снимка: Булфото

Днес уличното осветление на територията на Столична община ще бъде изключено от 20.00 часа до 20.05 часа.

По този начин общината се присъединява към инициативата „Часът на Земята“ на WWF във връзка със Световния ден на земята.

Освен уличното осветление, в София за пет минути ще бъде изключено и художественото осветление на сградите.

„Часът на Земята“ се проведе за първи път миналата година в Сидни, Австралия, където повече от два милиона души и 2 100 компании изключиха светлините си за час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
В цял свят имат само да се учат от нас. При нас целогодишно свети по една улична лампа на всеки 5 несветещи(усреднено). По-големи пестеливци от нас нема.
18
0
 
14
 
! Отговори
Росица преди 16 години
То пък кога ли е имало улично осветление като хората в България, много ми е интересно....
17
0
 
14
 
! Отговори
viva преди 16 години
cyal svyat zagasi svetlinite za po 4as no v BG za 5 min to ne pravi golyama razlika kato nyama uli4no osvetlanie
16
0
 
14
 
! Отговори
mafia преди 16 години
A, be vinagi kato pro4eta ne6to za Sofia i Boiko Borisov, kak go napadat. Se 4udq tiq hora, kydeto pi6at za nego... znaqt li adjaba kakvi sa negovite prava i zadyljeniq na kmet. Toi e prosto ednin sivoli4en 4ovek. Rabotite q vyr6at na po-gorno nivo. 6te i rine snqg, 6te i opravq osvetlenieto. 6to ne go govorihte tova po vremeto na Sofiqnski primerno ili po na zad, a?
15
0
 
14
 
! Отговори
бг тъпак преди 16 години
@ autumnia - има ли значение след 50 години какво ще стане, след като мен (и не само) няма да ме има, а и не участвам в световното размножаване (не мога да преценя добре ли е или зле).@ другите - трябва ли някой да ви ръчка, за да направите нещо смислено?@ селянина - гаси токО и си лЕгай, бедни ми селянино!
14
0
 
14
 
! Отговори
autumnia преди 16 години
Не мога да повярвам, че има такива егоисти на тоя свят. Капка разум нямате. След 50 години като човечеството стане незнам си колко милиарда и като се изчерпат енергийните източници ще видите колко ценни ще станат 5 минути на осветление...
13
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
da ne sam lud da si ogasa lampite
12
0
 
14
 
! Отговори
Габровец преди 16 години
WWF e природозащитна организация - World Wide Fund for Nature - Световен фонд за дива природа. Бог да пази от такива ***, за които природата е по-маловажна от *** скачащи по главите си (кеч)
11
0
 
14
 
! Отговори
Makaveli преди 16 години
hahaha ne we WWE e ke4a.Predi bqha WWF ama se sudiha zdravo s tia ot WWF i trqbvashe si smenqt imeto tia ot ke4a na WWE
10
0
 
14
 
! Отговори
Изумен преди 16 години
WWF - Бе т'ва не е ли кеч федерацията
9
0
 
14
 
! Отговори
Справедлив преди 16 години
Време е ние българите да покажем малко обществено самосъзнание ,а не да си мислим единствено и само за собствения си *** .Направо е отвратително ,че за някакви си пет символични минути без ток се намериха пак някакви многознайковци и комплексари и го обърнаха на политика .По отношение на природосъобразното мислене българите сме изостанали с векове .Тук ,дори свръх консуматорското мислене на американците изглежда е изродено до такава степен ,че няма никаква разумна мярка .Експлоатира се всичко до последно и докато не се разруши до основи .Прав е 8 -първо трябва да променим себе си и тогава да променяме другите .
8
0
 
14
 
! Отговори
roll преди 16 години
защо винаги за всичко някои хора търсят изкупителна жертва? защо за всички беди в столицата трябва да е виновен един единствен човек - кмета? че кой от вас, бе умници, ако отиде на неговото място и се сблъска с беззакоността и безразличието на всички останали инстанции, които имат пряко участие във всичко,което 'не е наред' в града, ще оправи положението??? ама нали си траете, типично за стадо, и само мърморите...не разбирате ли, че сме на тоя хал, защото всички малко или много трябва да си променим съзнанието...
7
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Аз у дома няма да гася, а на нашата улица си е еженощно Ден на Земята! Гадно ми е обаче като се сетя, че кмета или там който е поръчал тая тъпня, се занимават с глупости и карат хората да вършат простотии, вместо да се загрижат за града. Аз живея в центъра на малка улица, която тъне в *** и тъмнина, а бате ви бойко шимпанзето хич не си дава зор да оправя града и все някой друг му виновен, че е некадърен! никакъв ден на земята, аз съм нормален човек в 21 век и не ща дори и символично да живея на тъмно дори и за няколко минути. Такива инициативи който ги е измислил и ги популяризира - да си гаси в тях, ако ще никога да не си светва.... дей и дебилни!
6
0
 
14
 
! Отговори
nabliudatelen преди 16 години
Abe, kusogledi DESEBARI!!! SOFIJSKOTO OSVETLENIE E CHASTNA FIRMA!!! Obadete im se i dajte signal, az taka napravih s moiata ulica i se opravi. Se nqkoj vi vinoven. Sgan! Po zle ste ot komunistite. Nishto realno neizliza ot vas, hubu pone 4e ste munichko... pozdravi
5
0
 
14
 
! Отговори
sofia преди 16 години
Не е вярно, че в София няма осветление - има ама тук там и то по малко. Освен това искам да похваля бат Бойко, че в София непрекъснато сме в ден на Земята. Например по "Цариградско шосе" от 6 лампи на стълб светят 3-4 и то всичките с намалени ватове. Когато карам кола там си мисля, че е по-безопасно въобще да го няма това осветление. В центъра щом мръднеш малко в страни от главна улица попадаш в тъмница, все едно не си в столицата, а в някое затънтено село. Да не говорим за крайните квартали - там според кмета хора не живеят.
4
0
 
14
 
! Отговори
az преди 16 години
Егати простотията.Аз в солидарност с , за 5 минути ще си разкопчея средното копче на ризата и ще си завъртя часовника на другата ръка. Дано да оживея след тази мъчителна процедура, ама трябва и за по накакъв начин да се солидаризирам с федерацията на световните .
3
0
 
14
 
! Отговори
Azad преди 16 години
Днес сутринта в 10 часа лампите по улиците още светеха. За какви 5 минути в тъмното говорим. Ако се пускат само когато е тъмно, може и да има някакъв ефект. Пак всичко се прави за заблуда на противника.
2
0
 
14
 
! Отговори
апаша преди 16 години
колко женички могат да се оберат и изнасилят само в 5 минути тъмнина....колко кражби могат да станат много съм доволен ще захлебя за 2 месеца напред само от 5 минути :)
1
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
То по голяма част от софийските улици всяка нощ е "Час на земята" защото осветление изобщо няма. :))) По-добре общината да се присъедини към инициативата "Всяка софийска улица с осветление, за да не се пребият данъкоплатците ни из уличните ями" вместо да се занимават с простотии.