Куче и котка в панелка - само ако съседите са "за"

Законът за етажната собственост оставя в ръцете на комшиите съдбата на домашните любимци
6 сеп 2008 16:22,
220
Куче и котка в панелка -  само ако съседите са "за"
Снимка: Булфото

Софиянци стартираха подписка срещу промените в Закона за етажната собственост, които предвиждат отглеждането на домашен любимец в апартамент да става само с изричното разрешение на съседите.

Промените трябва да бъдат гласувани през есента и според Сдружението за защита на животните “На ти с природата“ те нарушават човешките права.

От организацията готвят и протест срещу промените, направили са и касички, в които събират пари за бездомните кучета и котки в столицата.

"Необходимо е изричното съгласие на непосредствените съседи. Все пак хората заслужават преимуществено внимание", аргументира се депутатът Янаки Стоилов, един от вносителите на законопроекта.

Той увери, че заедно с колегите си от БСП са опитали да отговорят и на други практически въпроси, които засягат хората, като например ремонтите.

Стоилов обясни, че те са разделени на "неотложни" и "необходими".

За неотложните може да решава и общината, като след това тя ще поиска парите от живущите.

Решението за необходимите ще идва от общото събрание, от управителния съвет или от съответния собственик, като после е необходимо част от средствата да му бъдат възстановени.

При случаи на груби нарушения законът предвижда да бъде извеждан собственик – до 3 години, дори само с 3/4 от мнозинството на живеещите във входа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
H преди 15 години
Никога не съм разбирал какво може да подтикне човек да прибере в къщата си някой миризлив пес или котарак. На един приятел му натресоха не какво да е куче, а цяло хъски и в момента у тях мирише като за последно. На всичко отгоре гнусното създание се скубе постоянно, лежи като *** по леглата, не яде какво да е, та му поръчват нешо специално и ред други. Моя позната пък беше се излъгала да вземе котарака на своя приятелка и той беше опикал къде-що свари, та после нито пране на китеници помогна, нито нищо. Разбирам пенсионерките, които нямат с какво да се занимават по цял ден, но младите семейства, на които явно ходенето на работа, гледането на децата, оцеляването в тази *** и ред други неща явно са малко, та превръщат дома си в менажерия - не разбирам.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не съм от София.Ама Какво ще дойдите да ми вземете животното у нас ли?! Още преди да сте направили първата крачка в нас,ще ви напълня с олово!Котката да не би да ходи да ви мяука или *** пред вртатите.Кучето пък какво!Жалки сте,първо си оправете тъпите кухи глави,че чак тогава се натискайте в живоата на хората!
17
0
 
0
 
! Отговори
didito преди 15 години
Господ ще те съди,повярвай ми! Думите ти ще бъдат използвани срещу теб! Рано или късно всичко се връща! Дори помисли дали това с *** е случайно.....
16
0
 
0
 
! Отговори
gosho преди 15 години
Istinskite kucheta sa deputatite- da im slojem kaishki i smenim chipovete
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За кучетата е мъчение да бъдат отглеждани в панелки. Да не говорим за породи от калибъра на овчарките, добермани, ротвайлери, пит-булове и т.н. Напомням, че за притежаването на такива кучета в Германия е необходимо разрешение на психолог, който носи отговорност ако това куче нарани някого. Затова трябва да бъде забранено отглеждането им, с изключение на кучета-водачи за инвалиди и слепи(ако ги има в Бг). Който много обича природата и животните да си продаде панелката и да ходи на село.
14
0
 
0
 
! Отговори
DEL_PIERO преди 15 години
Shh hora vie neznaite kude se namirate ..po dobre nestoite tolkova pred kompovete,qvno vi vliqqt dosta negativno
13
0
 
0
 
! Отговори
16 годишна преди 15 години
Няма по-голямо мъчение от това да гледаш куче в апартамент.Мъчението не е за стопанина,а за кучето.Това са животни,които обичат свободата и трябва да се гледат в двор,а не в някоя гадна панелка.Айде за котките ок,могат и цял живот да си живеят в апартамента без да излязат,но за куче не е хубаво по принцип
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ееее, най-после ще направят нещо по въпроса с гадните ***, които лаят, *** и цапат, където намерят за добре.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И ако съседите не си дадат съгласието кво?? Ще е отворен ловния сезон за съседи! Явно някой иска отново да храним адвокатите!
10
0
 
0
 
! Отговори
Lord преди 15 години
Abe peshko kvo sa ti vinovni jivotinkite 4e maikta ti e sakada i se e sapnala i padnala i nekoq q e zgazil ??? Kaji be smart na takiva sakatlaci kato maikati i na teb
9
0
 
0
 
! Отговори
Titillator преди 15 години
По тази логика ще се налага съгласие от съседите и за новородено, а?
8
0
 
0
 
! Отговори
Bugler преди 15 години
Кога ли пък за последен път др. Стоилов е виждал панелен апартамент отвътре??? Няма никаква логика в това, всеки дошъл незнайно откъде навлек в и без това отдавна пренаселения ми град да решава дали и къде трябва да си гледам котето. Или дори моето животинче е вече неволен съучастник на поредния далеч неелегантен популизъм?
7
0
 
0
 
! Отговори
Pesho преди 15 години
смърт за всички домашни животни и глупавите им собственици. майка ми остана инвалид за цял живот заради нахалните които все викат "*** мойто *** е добро няма нужда от каишка"
6
0
 
0
 
! Отговори
Христо Михайлов преди 15 години
А защо господина насракиев не е внесъл проект в който преди съседа ти да си купи някаква трошка не пита околните съседи.София стана една огромна автоморга на западна европа.Тоя псевдо политик да хване да мисли малко
5
0
 
0
 
! Отговори
Margi преди 15 години
Може би наистина трябва да се въведе някакъв ред все пак.Нашите съседи имат куче,но докато го изведат навън то се изпикав по стълбите на кооперацията ни.Друга съседка гледа 100 котки ,ама те били на двора,добре ама те също ходят по малка или голяма нужда.Хайде някой да ми разасни моите права иш правата на детето ми.П.Р.съседското куче къде ходи по голяма нужда?Някой ще може ли да отговори на този труден въпрос и после какво става с акото му?
4
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
a za da prudna pak li kom6iite 6te mi razre6avat???zorlen iskate da skarate horata po blokovete.i ako ne mi razre6at da si gledam ku4eto,kude da go dyana a??????
3
0
 
0
 
! Отговори
Живето преди 15 години
Крайно време е да се регламентира отглеждането на животни в жилища, тъй като то неминуемо засяга и съседите, а не само стопаните на животинката. Когато кучето лае, не го чуват само в неговия апартамент, а кънти целия вход. Никой стопанин не разхожда кучето си с намордник, даже рядко са на каишка, а ако изпълняват тази законова разпоредба, ще измъчат горкото животно. Котенцата не са шумни, но пък има доста алергични хора.Тъй че съвместното живеене на хора и животни никак не е безпроблемно.Не че като приемат нов закон, някой ще го изпълнява, де. Българин от закон не се стряска, не го чете, не го знае, не го изпълнява, пък и няма никакъв контрол, затова всеки прави това, което намери за добре, без да го интересува пречи ли на другите и дали не тормози и горките животни
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tova e moito ku4e , kakvo pravi tam ? pone imeto da i biahte napisali :)
1
0
 
0
 
! Отговори
Здравка преди 15 години
За канрчетата, хамстерите и змиите, как така нищо не е написал г-н Стоилов. Има породи кучета, за които е мъчение да бъдат гледани в апартамент, пък бил той и мезонет, но това е съвсем друга тема. На софиянци змиите им пълзят по улицата, тоя се е загрижил за съседите на съседите. Ега ти тра-ла-ла партията и нейните депутати