Уникални кръстовища борят трафика на Лъвов и Орлов мост

Пътища от магистрален тип опасват столицата до 4 години
30 сеп 2009 16:34, Красимир Ангелов
95
Уникални кръстовища борят трафика на Лъвов и Орлов мост
Снимка: Булфото

Кръстовища на две нива ще бъдат изградени на “Лъвов мост”, “Орлов мост” и Сточна гара, обяви при представянето на транспортната инфраструктура от Общия устройствен план на София главният архитект на столицата Петър Диков.

Така наречените безконфликтни кръстовища, особено това на "Лъвов мост", ще се изградят паралелно със строежа на метрото от втория диаметър от "Надежда" до "Лозенец"

Диков поясни, че пътища от магистрален тип ще обикалят София, а изграждането им ще стане факт до четири години.

Предвижда се пътищата да свързват изграждащата се в момента магистрала "Люлин" чрез Западната тангента, продължаваща до Северния околовръстен път, с автомагистрала "Хемус".

От "Хемус" скоростният път ще продължава по Източната тангента до автомагистрала "Тракия".

По думите на Диков тези минимагистрали ще дават възможност за скорост на движението 120 км в час, няма да имат светофари, а кръстовищата ще бъдат на две нива.

Според него това значително ще намали трафикът, тъй като ще се ограничи транзитното преминаване през столичните булеварди.

В общия план на столицата като идея е заложена и възможността за продължаване на метрото до Кремиковци, както и до Банкя, уточни Диков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Банкя преди 14 години
Че то до Банкя си има влак, само трябва да се разшири трасето и ето ти метро.
54
0
 
0
 
! Отговори
nameless преди 14 години
Хахахааааа... Какво се делите на столица и провинция като всички сте едни и сьщи кифли, бе.... ***
53
0
 
0
 
! Отговори
Валентин градския преди 14 години
всички варненци да си стоят където им е мястото .......и без такива за Хемингуей .......
52
0
 
0
 
! Отговори
Валентин градския преди 14 години
Да не забравяме само ,че комплекс е имал дори Хемингуей - роден в село Оук Парк в най селския щат Илиноис .......През 40-те години на XX век Ърнест Хемингуей е фигурирал в списъците на съветските агенти в САЩ под кодовото име "Арго". Вербуван е през 1941 г. малко преди пътуването му в Китай. Предател и на всичкото отгоре от село ........ И после ми разправяте за провинции и т.н.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всичко на 50 километра от морето е провинция не го ли разбрахте най вече Софиянци.София е град съставен от по малки села които са били едно до друго, всеки го знае това.Докато Варна е град започнал от едно място и разстял през годините докато достигне това което е в момента, просто града расте и в момента и близките села до него се привръщат в квартали на града, село Каменар, вече ще бъде квартал от Варна а не село.
50
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
браво
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много мъка има по тоя свят, ти си олицетворение на това
48
0
 
0
 
! Отговори
пиянде преди 14 години
ами не точно. все пак пловдивчани, варненци, русенци и т.н. (да ми простят хората, чиито градове съм пропуснал, просто няма място) се водят граждани ;)Просто много *** се събра в София (не само от страна на новодошлите през последните 20 години, имаше си тук и преди). Колкото до думичката "селяни"... не бих казъл, че тя е обидна. Все пак тези хора ни изхранват (кой оре?!). По-скоро *** ;)
47
0
 
0
 
! Отговори
гларус преди 14 години
"ВСИЧКО,КОЕТО Е НА ЗАПАД ОТ МОРЕТО Е ПРОВИНЦИЯ."ХЕМИНГУЕЙ.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като идея е много добре Орлов мост, Лъвов мост и Сточна гара да се направят с движение на нива. Лошото е, че така нещо малко ще се отпуши, а запушванията се пренасят на следващите тапи, а тапи в София, колкото искаш. При това още по-голями запушвания като чакане/време/, а не като трафик има на много други места в София. Най-голямото, което съм срещал е в Младост, особено ако затворят бул. Брюксел към летището.
45
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 14 години
а сега стана пиянде, и за всичко са виновни селяните
44
0
 
0
 
! Отговори
пиянде преди 14 години
човече... знаеш ли колко хубаво беше когато София беше малък град - тихо, спокойно, чисто (всяка сутрин около 5 ч. миеха улиците), нямаше я тази *** по улиците, като дете можех да се прибера и в 1 ч. сутринта и не се притеснявах. А сега...
43
0
 
0
 
! Отговори
diamir преди 14 години
Кръгови движения трябват, не кръстовища....само така ще намалеят и катастрофите.
42
0
 
0
 
! Отговори
чип преди 14 години
До софиянци за СофияАми това показва ,че сме от един дол дренки.
41
0
 
0
 
! Отговори
пиянде преди 14 години
а... може ли да те попитам кое поколение софиянец си? Аз съм 4-то и пак не мога да претендирам, че съм чист софиянец. Относно "пришълците"... повечето от познатите ми са от провинцията (нормално... през моето детство София беше почти 300 000, а сега са около 3 милиона) и... много голяма част от тях са много по-добри от мнозина "кореняци софиянци. Все пак не можеш да се сърдиш на хората, че правителствата през последните 20-години оставиха тяхните градове без шанс за развитие.
40
0
 
0
 
! Отговори
redordead преди 14 години
пич, а ти замислили се, че ако нямаше селяни в София, тя щеше да е около 800К, и че сума ти хора дето се препитават от рента щяха да умират от глад, и сума ти хора разщитащи на търговия щяха да имат двойно по-малко клиенти, а при наличие на качествени специалисти, чуждите фирми щяха да си отварят офиси в Румъния а не в България
39
0
 
0
 
! Отговори
Супер преди 14 години
Niiiiice :)
38
0
 
0
 
! Отговори
до админа преди 14 години
оправи бъга че в новините за деня пише че за тази новина има 55 коментара а вътре са 37
37
0
 
0
 
! Отговори
пиянде преди 14 години
Хм... един виц (не е в темата на статията, но по въпроса на твоето изказване)Та...Защо в България не може да избухне гражданска война?- Ами.. защото всички са селяни!
36
0
 
0
 
! Отговори
пиянде преди 14 години
ХА! Ключовият момент "В общия план на столицата като идея е заложена и възможността за продължаване на метрото до Кремиковци, както и до Банкя, уточни Диков."Това е! Метрото и магистралите трябва да стигнат до Банкя!