Уникални кръстовища борят трафика на Лъвов и Орлов мост

Пътища от магистрален тип опасват столицата до 4 години
30 сеп 2009 16:34, Красимир Ангелов
95
Уникални кръстовища борят трафика на Лъвов и Орлов мост
Снимка: Булфото

Кръстовища на две нива ще бъдат изградени на “Лъвов мост”, “Орлов мост” и Сточна гара, обяви при представянето на транспортната инфраструктура от Общия устройствен план на София главният архитект на столицата Петър Диков.

Така наречените безконфликтни кръстовища, особено това на "Лъвов мост", ще се изградят паралелно със строежа на метрото от втория диаметър от "Надежда" до "Лозенец"

Диков поясни, че пътища от магистрален тип ще обикалят София, а изграждането им ще стане факт до четири години.

Предвижда се пътищата да свързват изграждащата се в момента магистрала "Люлин" чрез Западната тангента, продължаваща до Северния околовръстен път, с автомагистрала "Хемус".

От "Хемус" скоростният път ще продължава по Източната тангента до автомагистрала "Тракия".

По думите на Диков тези минимагистрали ще дават възможност за скорост на движението 120 км в час, няма да имат светофари, а кръстовищата ще бъдат на две нива.

Според него това значително ще намали трафикът, тъй като ще се ограничи транзитното преминаване през столичните булеварди.

В общия план на столицата като идея е заложена и възможността за продължаване на метрото до Кремиковци, както и до Банкя, уточни Диков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
J.B. преди 14 години
Защо се карата бе ,хора! Споко бе ! То хубавите работи не стават бързо. Ами кой ни е крив , че строихме не знам какви си социализъми и щуротии , а не правехме магистрали и пр. После 20 години борба за комисионни и пак нищо неправене. През това време / а и много преди това / хората строиха и правиха пътища и аутобани. Това е.
34
0
 
0
 
! Отговори
гларуса преди 14 години
ДО МАСТЕРА 32А ти щеше да ядеш шопската салата с жълти павета и асвалт.
33
0
 
0
 
! Отговори
Супер преди 14 години
Най-много обичам като се зароди спор между българи и турци или между софиянци и провинциялисти. Е тогава се вижда колко е *** народа :)(Да, нарочно ги написах с малки букви)
32
0
 
0
 
! Отговори
master преди 14 години
Комплексар, това си е нашият град и гадните пришълци които не уважават себе си пък камо ли някой друг го нааакаха! Изклецаняците с провинциални номера и квадратни лица идват тука и ни съсипват, простеят и отгоре на всичко *** нагли се и ежат! Аз като отида на гости в блатистият Бургас не избивам комплекси а си харча парите да му кажа на тръбара по-долу, щото ако ме няма мене ще ядеш водорасли и миди
31
0
 
0
 
! Отговори
antisofia преди 14 години
NE STAVA VAPROS ZA PEVCITE.VSI4KI PREUSPQLI HORA SA OT VSQKADE AMA NE OT SOFIA!!!! VIJ MALKO V MREJATA KVO PI6E.VIJ EDNA PRAGA VIJ BUKURESHT NAI GROZNATA STOLICA E SOFIA.NA VSQKADE SUM BIL I TI KAZVAM.IMA EDNA VITOSHA I NDK *** NQMA KADE DA SE RAZHODI6 I DA TI E GOTINO.POSTOQNNO NEKVI LUDI IKSA4AT.
30
0
 
0
 
! Отговори
master преди 14 години
като знам как падат части от новото метро, страх ме е да мисля тия естакади на 2-3 нива как ще се крепат, знам само че отдолу им не заставам:)))Има проект за разширяване на Малинов, ама да видим..А с тая простотия пре шел-а за Корфур подлеза, какви задръствания се очертават там страх ме е да мисля УЖАС ще е като се насели!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искайте автономя бе, Пич. Станете като Рим. Въведе визов режим и си живуркайте.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като не ви харесва не идвайте в София!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
nameless преди 14 години
Да вземат да направят по още две платна на бул. Бълария между Орлов мост и НДК, че там е най-голямата тапа в цяла София... Място има...
26
0
 
0
 
! Отговори
antisofia преди 14 години
IMA GRADOVE KOITO SA 100 PATI PO PRIQTNI OT SOFIA. OBA4E KAKTO PO DOLU KAZA MOM4ETO VSI4KI FIRMI SE REGISTRIRAT V SOFIA I NQMA TAKAVA INVESTICIQ V PO MALKITE GRADOVE.DA VISI6 PO SPIRKI I ZADRASTVANIQ CQL JIVOT.DA GLEDA6 BOKLUCITE PO ULICITE.TOVA LI E GRAD.VARNA E MN PO DOBAR GRAD.BURGAS PLOVDIV SA6TO.DA NE GOVORIM 4E HODIH V PAZARDJIK I TAM E RAZKOSH PROSTO NQMA SERIOZNI INVESTITORI.HORATA TAM SA TOPLI I USMIHNATI.V SOFIA SLU6AM SAMO SVIRENE NA KLAKSONI I PSUVNI OT SELQNITE TAM.PROSTO SOFIA E AD
25
0
 
0
 
! Отговори
antisofia преди 14 години
KAKVO GOVORITE ZA PROVINCIQTA BE 6OPI MRASNI TAPI.AKO NE SA GRADOVE KATO PAZARDJIK PERNIK BLAGOEVGRAD 6TE UMRETE OT GLAD BE.SOFIA E NAI GROZNATA STOLICA V EVROPA.OTVRATITELNA.VIJTE SE SAMO KAK GOVORITE.NQMA PO SELSKI DIALEKT OT VA6IQ:PREBEREME,VIDIME,DOVEDEME,6E SE STARAEME.SELQNIQ DO POLUDA..A BE SELQNIQ GOLQMA CITIRAM: аЗ КАТО СЕ ПРИБЕРЕМ ШЕ СЕ ОБАДИМ.SOFIQ PREDI DA STANE STOLICA E BILA 40 000 DU6IVSI4KI DEPUTATI I PREUSPOLQ HORA SA OT PROVINCIQTA.VSI4KI PEVCI PO4TI SA OT PROVINCIQTA.RAZBERETE
24
0
 
0
 
! Отговори
аноано преди 14 години
метро до банкя- ха,ха! чичо тошо магистрала до правец, бб/боко тиквата/ метро до банкя. а, бе друго си е, нали?
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Anonimen 17,в Младост се пропусна златния шанс този 200-300 хиляден комплекс да има и подходящи главни пътища. Този бул.Ал. Малинов, за който пишеш трябваше да е поне двойно по-широк или ако е с сегашната си ширина - по две ленти в всяка посока, то не трябваше да има светофари, а пресичане с останалите булеварди на различни нива. Но Мафиянски беше зает с други неща, за част от които после съда каза, че е невинен ... И не е най-голямия му проблем в светофара при 43 блок.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много симпатизирах на бойко но след това изказване....за градини и ясли да не говрим,че е болна тема ок приижат 100-130 хиляди првинцялисти те следователно работят най-малко половината от тях аде каде отиват данъците аа??? У СОФИЯ нали и все няма парипроблемът с градините не е от вчера а от поне 3-4 години
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хахаххахахахаххахаха :))))))))))))))))))))) абе, хора, много злоба сте събрали!!! Недейте така........колкото и магистрали да направят, никога няма да се оправим заради простотията българска и злобата човешка!
20
0
 
0
 
! Отговори
чип преди 14 години
до перкоПрав си Перко /п.серко/,ако ги нямаше селяните щеше да ядеш жълти павета.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде стига спорове Сф-Провинция. Не обръщайте внимание на провокатори като "Пич". Ясно е, че София се пълни с хора от малките градове заради това, че тук има много работни места. При капитализма, обаче, е така - няколко града се превръщат в огромни капиталови центрове. И по-добре, че е така. Щото ако и в София нямаше работа тези българи щяха да ходят в чужбина. Ако те е грижа за родината ни ще разбереш всеки сменил местоживеенето си в по-голям град. Ако не те е - напусни родината по-добре.
18
0
 
0
 
! Отговори
до Перко преди 14 години
да помисли тогава за селските райони а не само да маже очите на хората с популистките си изказвания. хората искат резултати
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Диков да направи нещо в Младост (бул.Ал. Малинов) защото докато излезеш/влезеш в квартала е ад.Точно на този булевард има светофари през 100м и една част са супер безмислени.Примерно светофара на 43-ти блок,където спокойно може да се махне и да се направи надлез или подлез вместо него.Именно там е основната тапа на квартала.
16
0
 
0
 
! Отговори
Перко преди 14 години
Прав си , както каза вчера Бойко , детските градини никога няма да стигат , щото всяка година прииждат 100 - 130 хиляди провинциялисти , така и с пътищата ще да е !