Уникални кръстовища борят трафика на Лъвов и Орлов мост

Пътища от магистрален тип опасват столицата до 4 години
30 сеп 2009 16:34, Красимир Ангелов
95
Уникални кръстовища борят трафика на Лъвов и Орлов мост
Снимка: Булфото

Кръстовища на две нива ще бъдат изградени на “Лъвов мост”, “Орлов мост” и Сточна гара, обяви при представянето на транспортната инфраструктура от Общия устройствен план на София главният архитект на столицата Петър Диков.

Така наречените безконфликтни кръстовища, особено това на "Лъвов мост", ще се изградят паралелно със строежа на метрото от втория диаметър от "Надежда" до "Лозенец"

Диков поясни, че пътища от магистрален тип ще обикалят София, а изграждането им ще стане факт до четири години.

Предвижда се пътищата да свързват изграждащата се в момента магистрала "Люлин" чрез Западната тангента, продължаваща до Северния околовръстен път, с автомагистрала "Хемус".

От "Хемус" скоростният път ще продължава по Източната тангента до автомагистрала "Тракия".

По думите на Диков тези минимагистрали ще дават възможност за скорост на движението 120 км в час, няма да имат светофари, а кръстовищата ще бъдат на две нива.

Според него това значително ще намали трафикът, тъй като ще се ограничи транзитното преминаване през столичните булеварди.

В общия план на столицата като идея е заложена и възможността за продължаване на метрото до Кремиковци, както и до Банкя, уточни Диков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 14 години
Пич,явно си много назад и не знаеш,че на всякъде в Европа човек може да живее,където си поиска.И че в големите европейски градове има задръствания,но само вие ревете.Нотариален акт за улиците и тротоарите на София нямаш,така че у левооооо
14
0
 
0
 
! Отговори
тино преди 14 години
Очевидно отдавна не си мърдал извън София.Вероятно нямаш парички,разбирам те не е лесно и наем да плащаш,и на близките на село да пращаш.Бъди така добър и сподели с нас"селяните"къде точно са родени *** и баща ти,и бъди честен,ако обичаш.
13
0
 
0
 
! Отговори
до пича преди 14 години
ти си трагичен случай...хем искаш само в София да се прави нещо, хем всички да си стоят по "селата". Ама не си сам...за съжаление...
12
0
 
0
 
! Отговори
чип преди 14 години
до пичКой те знае какъв *** си.
11
0
 
0
 
! Отговори
до Пич преди 14 години
Авеееееееее ей ***..много им дреме на Бургазлии за вашата *** и гадна София. Недей да си нареждаш така нещата *** подъл. Щото ако те знаем кой си няма не да стъпиш на море , а няма и да го видиш *** с нещастника ти!
10
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
Ми, пич, така е... всички отидоха в София. Въпросът е каква е причината? Отговорът е много *** - всички фирми откриват представителства предимно в София. И хората са принудени да се преселват, за да могат да работят, да се издържат, да издържат семейства, роднини и т.н. Да не мислиш, че ако имаше достатъчно работа да кажем в Тутракан, Враца, Плевен и още много други малки градове и дори села хората щяха да се блъскат в лудницата София?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не съм Тино, но селяка е на *** сина, кой знае какъв космич караш и ти и от коя дупка си се пръкнал но зад клавиатурата си капитан Планета
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мани ги тия граждани пич,ела в наше село да се напиеме
7
0
 
0
 
! Отговори
пезевенк преди 14 години
В наше село немаме задръствания,немаме кръстовища немаме и хора.Само махмурлук имаме, еи с тва да се пребори ББ
6
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 14 години
Къде висиш по задръствания, бе *** ? Че вие нямате светофари на село бе. Нали всички ми се домъкнахте в София. То това е големия проблем, а не светофарите. Ако ще и кръстовища на 3 нива да вдигнат, ако не се разкара селската *** барабар с 20 годишните си коли, нищо няма да се промени в този град. АМи то всяка втора кола в София е РК, РВ, ВТ, Х, че дори и А.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Нали ограничението в градовете е максиум 90 км/ч" - ти май нямаш книжка, а? Иначе идеята е добра но не ми се вярва да стане в близките 35-40 години... А метрото че ще го пуснат до Банкя съм убеден, то кмета даже каза, че ще мине и през Перник (евентуално до Варна)! Хаха ... хубаво е човек да мечтае, ама защо нарича мечтите "планове"
4
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 14 години
Е да, на Орлов Мост ще махнат светофара и после на университета пак има светофар. Тези кръстовища трябва да са по цялата дължина на проблемното трасе. Тогава ще има ефект.
3
0
 
0
 
! Отговори
тино преди 14 години
На софиянци пожелавам проекта да се осъществи възможно най-скоро!На всички нас от другите три големи града в България пожелавам управляващите да се сетят,че ни има и,че и ние висим по задръствания като сополи всеки ден!
2
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
ВЕЧНА СЛАВА ЗА ТЕЗИ ДЕТО ГО НАПРАВЯТ!
1
0
 
0
 
! Отговори
hristohatov преди 14 години
айдее,120 км/ч-ами кой ще промени закона бе?Нали ограничението в градовете е максиум 90 км/ч? А като идея е супер засега.