Топлофикация със 76 млн. лв. борчове към "Булгаргаз"

Потребителите пък дължат за парно 230 млн. лева
Обновена: 12 юли 2011 16:04 | 12 юли 2011 16:04,
71
Топлофикация със 76 млн. лв. борчове към "Булгаргаз"
Снимка: архив Булфото

"Топлофикация София" има 76 милиона лева текущи задължения за доставките на природен газ от "Булгаргаз", съобщи изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

По думите му за периода от началото на годината до април освен плащането на натрупаните задължения са плащани и текущите задължения на фирмата за доставките на природния газ.

Потребителите на дружеството дължат общо 230 милиона лева за използвана топлоенергия.

Общо 2382 са делата, които дружеството води срещу длъжници.

Цветанов каза още, че "Топлофикация София" ще разшири дейността си като топлинен счетоводител.

Пред журналисти той посочи, че 34 сгради вече се обслужват от фирмата, други 20 са пред подписване на договор, а се водят преговори и с още 17 сгради.

"Един от основните начини да се върне доверието на гражданите към дружеството е възможният директен контакт с фирмата, като тя поеме и топлинното счетоводство", обясни шефът на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

Той посочи, че загубата на фирмата за последните три години е намаляла от 63 милиона лева през 2008 година до 10 милиона лева през 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
32
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
kombiniran nachin balgarski igralen fim projektiran na auditoriata veche 20 godini kradi kradi kradi kade zakonno kade nezakonno deri koji do poslednia balgarin.sabydi se balgarino stiga spa zapal h..i
69
0
 
34
 
! Отговори
SAMO???? преди 12 години
"Топлофикация София" завършва полугодието с безпрецедентна печалба от 29 милиона и 500 хиляди лева, сочат прогнозните данни. Това се дължи на по-високите цени на тока, който дружеството произвежда по комбиниран начин, и който на практика плащаме всички.
68
0
 
33
 
! Отговори
неверващ преди 12 години
Да бе да!!!! А онзи ден имаше статия, че Топлофикация била на печалба само с 30млн лв!!!!!
67
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С изравнителните сметки ни отрязаха главите .....Да излизаме всички на протест и да откажем колективно да плащаме !!!!!Доакто плащаме ще не "клатят", "ще ни кормят като риби"
66
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СМЪРТ ЗА ГАДНИТЕ МОНОПОЛИСТИ КОИТО НИ ДЕРАТ КАКТО СИ ИСКАТ ПОД ЗАКРИЛАТА НА ДЪРЖАВАТА!
65
2
 
36
 
! Отговори
докога??? преди 12 години
При мойта "изравнителна" сметка сградната инсталация е над 55% и към нея са добавени 52 MWh заради ннадписани прогнозни,но осчетоводени количества по някакъв чл.61.И това няма да е последната сметка.Сигурно ще калкулират всичкит си загуби-енергия по допотопните трасета,заплати и бонуси,невзети стари плащания,луксозни офиси и коли и т.н.,както всяка година...Докога ще ги търпим?
64
1
 
39
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
От изравняването имат да ми връщат 500лв нещо не се кефа на тая схема имаш да плащаш 1500 ама плати 1000 ама ще ти върнем 500. Тия са няма такива мошеници и тая сградна инсталация където е 30% от сметките к'во се случва не знам ама май трябва съд не май а само това е решението
63
0
 
40
 
! Отговори
1 преди 12 години
Първо да махнат тези търтеи от фирмите за топлинно счетоводство - офисите им са по-луксозни от тези на големите банки. От там веднага ще падне голяма част от дълговете.
62
1
 
40
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Тия нещастници са отявлени крадци и наглеци!Няма дело,заведено срещу тях,което да не е спечелено.Това какво ви говори?Побликуват си наредби,поправки към тях както им изнася.Сега се появи чл.61,чрез който надписаните пари ги прехвърлят към сградна инсталация.По тръбите трябва да е фучала пара над 400 градуса месеци наред!?Хора НЕ ПЛАЩАЙТЕ!!!Нека фалират,та да се отървем от тях и паразитните фирми!
61
2
 
35
 
! Отговори
парен каша... преди 12 години
Абе как не разбраха някои, че тръбите в жилищата не са на Топлофикация ! Те са си на живущите там. Като ги резнеш не прецакваш Топлофикация а съседите си. На Монопола ще му накривиш калпака. Ама нейсе...
60
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От както Тиквата взе парното всичко цъфна и върза.Какъв *** трябва да е българина за да не вижда че от пожарникарската тиква *** за буре не става??ГОЛЯМ
59
1
 
46
 
! Отговори
пич преди 12 години
бърз фалит за тези крадци!
58
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам да кажа две неща: 1. Че парното е добър огрев! и 2. Че топлофикация несъмнено крадът - което и самите те не отричат!
57
0
 
42
 
! Отговори
Боби преди 12 години
възможноли е някой специалист да проектира парната инсталация за панелките така,че от вертикално да се развие хоризонтално,като тръбите да минат през стълбищните площадки до всеки.В този случай топломера ще е на площадката и веки,който желае да се включи сам ще си развие инсталацията в жилището.
56
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако тръбата се спука е твоя, ако искаш да я отрежеш е на топлофикация. а са де?!
55
1
 
45
 
! Отговори
an преди 12 години
КОГА И КОЙ ЩЕ ИЗВЪРШИ РЕВИЗИЯ НА ПЛАДНЕШКИТЕ АЙДУЦИ? ЗАЩО НЕ ИМ РЕВИЗИРАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ДРУГАРИТЕ ОТ СТУДЕНОФИКАЦИЯТА?КОИТО ЗАПЛАТИ СА ПО ВИСОКИ ОТ ПРИХОДИТЕ ИМ. ЕДНА ЧИСТАЧКА В СТУДЕНОФИКАЦИЯТА ВЗИМА НАД 700 ЛЕВА. МОЖЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КАКВИ ЗАПЛАТИ ВЗИМА АДМИНИСТРАЦИЯТА. КАКВО ПАРНО Е ТОВА КАТО НЯМА ПАРА А ХЛАДКА ВОДА. КЪДЕ СА КОНДЕНЗНИТЕ ГЪРНЕТА ЗА ИСПУСКАНЕ НА ПАРАТА В БЛОКОВЕТЕ? НЯМАГИ. ЗАЩОТО НЯМА ПАРА. ХЛАДКОВОДНО ОТОПЛЕНИЕ.А НЕ И ПАРНО.ТАКА СЕ Е.Е *** НАРОД.ДА ПЛАЩА ЗА ПАРНО БЕЗ ПАРА
54
1
 
44
 
! Отговори
гошо преди 12 години
Призовавам интелигенцията на България най-лосле да се събуди, писатели,артисти,учени да поведат борбата с парното в съда, видно е от някои от коментарите тук,че тъпотията няма да се справи с Парното,защото *** може ли да се пребори с ***!И трябва да се започне от властта,прав е този преди мен,тя крепи монополите. Защо в другите страни няма такова нещо?Ами защото сме в ***.И е прав потресен,само съд,до дупка на тези крадци и мошеници.Прав е ПОТРЕСЕН,как така ще представят фалшификати
53
0
 
45
 
! Отговори
123 преди 12 години
Начина по който се формират сметките е незаконен => плащането на нещо, което не ползва даден абонат за сметка на друг/загуби е не само пожелателно, а и напълно незаконосъобразно! Има вече осъдили атрофиралото дружество..
52
1
 
46
 
! Отговори
отвратен преди 12 години
Имам един въпрос към щефа на кожодерите: Стояне,ти знаеш ли как се нарича,когато твоите юристи представят пред съда фалшиви документи,фалшифицират подписи и тъй нататък? Това е престъпление!!!И се наказва по законите на България.Твоите хора лъжат безцеремонно,защото водят дела срещу бедни и стари хора,които не могат да си вземат адвокат.Но истината е тази,само адвокати и контрадела срещу мафията Топлофикация! Топлофикация и властк - това е мафията в България,едната страна не може без другата!
51
0
 
36
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Апартамента не е ИМОТ? Чувал ли си за недвижим имот? Я виж кое е недвижим имот! Хахахахах, наистина си ***!Иначе пак ти повтарям, че има повече от една трета от входа ни ***, които искат тази услуга. А по закон щом има повече от една трета от входа желаещи да ползват услугата...тя се предлага и другите хора ще плащат заради тях при изключени радиатори сградни инсталации...демек грешни пари без да се отопляват. Разбра ли ме, олигофренче малоумно?