Ще блокират ли сметките на Столична община?

Фандъкова трябва да плати 12 млн. лв. за отчуждени имоти
Обновена: 27 юли 2011 12:58 | 27 юли 2011 10:46,
49
Ще блокират ли сметките на Столична община?
Снимка: БTA

В момента има голям скандал с отчуждаването на терените в София, заяви премиерът Бойко Борисов пред TV7.

Той обясни, че има опасност сметките на Столичната община да бъдат запорирани, защото общината е осъдена да плати 12 млн. лв. по отчуждителни процедури за земи около бул. "Тодор Каблешков".

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова ще докладва за проблема на днешното заседание на Министерския съвет, съобщи още Борисов.

"Какви са тези съдии, които са дали и сa осъдили общината за няколко имота на Тодор Каблешков за 12 млн. лв. при отчуждителни процедури", възмути се премиерът.

В момента има опасност да се запорират всички сметки на общината, защото трябва да плати на няколко хора имотите, допълни той.

Обезщетенията за отчуждаване се отнасят за бул. „Данаил Николаев” и надхвърлят два пъти направената първоначалната оценка, коментира Фандъкова и обеща повече информация в късния следобед.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
22
 
! Отговори
обещано от герб преди 12 години
данък застраховка скача с пъти..и на кой са застрахователните компании ако не на маджо пашата ал.петров..бойко..скача и данък сгради..скочи и тока т.к парното било пред фалит и много ползвали климатици и се изключвали..ето ги инструментите на Герб за да регулират пазара и да съберат пари за централата си и нейните ръководители!обещано от герб
27
0
 
12
 
! Отговори
ДАНЪЧЕН преди 12 години
НЯКОЙ НЕ СИ Е ПЛАТИЛ ДАНЪЦИТЕ! ПОЗНАЙТЕ ОТ ПЪРВИ ПЪТ! ЩЕ ПОЧЕРПЯ!
26
1
 
33
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
Имах да плащам фиш 50лв.- за това че го платих 1месец по- късно ми сложиха лихва 2.56лв.,така че какво има за чудене щом не си си изплатил задълженията ти налагат запор,нали уж ще сме изрядни какво като е София,какво като е Фандъковица,ние пък да не ядем доматите с коловете я .
25
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да ги блокират.............тиквите от ГЕРБ не могат да разберат , че си има закони................а не тиквата да тича напред назад и да тръби как строи улици
24
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гласуваш за фандъкова и получаваш нови данъци!младост и обеля ще станат част от центъра ще има синя и зелена зона и в тези центрове..например около пазарчетата ицентъра на младост се предвижда да има синя зона и да се плаща престоят същото е и за обеля около нейният център...спреш пред блока плащай.на всяка улица ще поставим контрольори като на магистралите обеща боко!
23
1
 
32
 
! Отговори
измамен от бойко преди 12 години
борисов не е плащал обещетения за метрото до Младост от 2007 година и на всичкото отгоре е раздавал отчуждени имоти за метрото на бивши другари- те заповедите са му в кметството ,а прокурорите са пас.Направете си справка в интернет с делата качени са в сайтовете много е интересно
22
6
 
10
 
! Отговори
клеопатра преди 12 години
скапано проектирана столица - с размерите на селце ... още 20-те години ... тва е, да са мислили навремето! Когато австрийците са предложили да бъдат заложени големи булеварди и улици, Фердинатд е казал НЕ!! Мънички да са ... Проблемите в държавата за от миналото винаги! аман от *** управници!!!
21
2
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
тук отново се насъскват бедните срещу хората на които някога са били национализирани имоти фабрики..работи се като другаря тошо живков..всичко се взима и днес за да плащаме осигуровки и детски на социално слабите ***..плащаме имтока водата..но недай си боже някой да иска пари от държавата но боко?скоро пак къщите и апартаментите ни ще станат негови с новите данъци на фандъкова след като я изберете.ще плащате и за въздуха дето дишате не само за синя зелена зона...
20
7
 
18
 
! Отговори
Нел преди 12 години
Мен пък ми писна да ме занимават само с проблемите на софиянци...има градове където улиците между кварталите са като от филм на ужасите и все едно ние не живеем в тази държава.Точно и по тази причина се обезлюдяват и отиват към София всички млади...затова за да ги спрете се поогледайте в малките градчета и създайте условия на хората да живеят нормално,така големите градове ще спрат да се задъхват от прииждащи с торбите в ръка "провинциалисти"!
19
0
 
3
 
! Отговори
DO 16 преди 12 години
I DA IMA DOKAZATELSTVA VAJNO E KAKVI SA MOTIVACIITE NA PODSADIMIQ.EDIN POZNAT SADIQ KAZVA6E NA PRESTAPNICITE IZVAN SADA; MOTIVIRAI SE ZA DA RAZBERA DALI SI VINOVEN.
18
4
 
26
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
утре ще се строи нова магистрала и тя трябва да мине през къщата ви...ще ви я вземат насила защото пътя ще се ползва от всички..ами ако строим язовир и трябва да потопицяло село ще се плати ли обезщетение на хората или те сами да се оправят т.к. водата е за софиянци..Има оценители и *** пазар на имотите!ако са високи цените то общината да раздаде от своите имоти по същата категория в центъра и да не плаща пари за отчуждаване а не да дава имоти в обеля...
17
10
 
7
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
NOVATA STARA KMETICA 6TE SE SPRAVI USPE6NO S MAFIQTA NA OPOZICIQTA.
16
1
 
23
 
! Отговори
До 7 преди 12 години
Аз пък щи кажа че съда ако има вина тя е незначителна на фона на МВР и прокуратура. Като доказателствата изчезват, или се сменят по пътя до съдията няма как да стане.
15
7
 
3
 
! Отговори
DO 5 преди 12 години
TOVA E DARJAVATA KOQTO E UPRAVLQVANA DO PREDI 2 GOD. OT NAI GOLQMITE KRADCI.NE SE 4UDI 4E V BG. NQMA NORMALEN SAD.TAKAV GO SAZDAVAHA DRUGARITE I SINITE I 4ERVENITE I RQZANITE.VINAGI IDVA VIDOV DEN.
14
4
 
24
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
....Другарю Борисов.... София НЕ Е цяла България... Както и България НЕ Е само София.... :) Това май на вас още не ви се е изяснило... и като премиер го карате все едно сте си кмет на столицата а?!? :) Така че ако трябва да им запорират сметките на така наречената Столична Община !!! Нали претендирате че вие... ГЕРБерите сте от най честните ?!?! То малко като виц звучи де... политик и честност... ама айде ! :) Вземете направете и някой стадион а онкоболните могат да стоят БЕЗ ЛЕКАРСТВА ! СРАМ !
13
2
 
30
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
цената на терените например в бояна е 250-300евро при разрешен строеж и на хубаво място1Нека видим каква е цената на терените вцентъра на София..бойко пак иска като при соца да национализира терените на хората и да не се плаща нищо!Тези дето са против искате ли да ви се отнеме апартамента и да се даде на *** дето са бездомни?Ми имате 2 жилища ще направим закон както по тошово време че нямате право на 2 арартамента и хоп..Има пазарни цени за всеки район и те са ясни ПАЗАРНИ цени!
12
2
 
8
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
DA VARNEM SOFIQNSKI,TOI DO SEGA DA E OTKRADNAL CELIQ MILIARD I NIKOI DA NE E RAZBRAL.
11
7
 
11
 
! Отговори
belalov преди 12 години
В София това е резултат от ред фактори! Първо законите са така направени, че са в полза на реститути и частници особено, когато са с пари. Второ честа практика е в съда общината да не защитава интереса на гражданите и е естествено при отсъствие на опонент далата да се печелят от реститути и частници. Третото естествено е слабости на съда, който едва ли може да бъде квалифициран, като червен. Вижда се, че приятелката на Цветанов също е бавила важно за общината дело свързано с кражби в Соф.имоти.
10
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво трябва да се разбере от тази новина1 Столична община при бюджет от 1,4 млрд. лева за годината явно е в тотално безпаричие защото не може да плати 12 млн. дължими пари2 Преди Съдът да определи размера на обезщетението за отчуждаване, той назначава вещо лице или лица, експерти, които правят оценка на ПАЗАРНАТА СТОЙНОСТ на отчуждените места.3 При отчуждаването, което най-вероятно се е случило по време на мутрата такива пари не са предвидени ОТ МУТРАТА в бюджета на столична община4 Една нискообразована мутра отново се подиграва с правния ред в държавата. Отново коментира и насъсква срещу лошия съд. Да, обезщетението се плаща от джоба на софиянци, но и магистралата ще се ползва от софиянци, на мястото на къщите на обезщетените. Не се оставяйте една нискообразована мутра да ви манипулира. В нормална държава след всяко от последните 1000 изказвания на пожарникарчето следват извинения, а след десетото вече се мисли за оставка. Слушайте чужди медии, сравнявайте/
9
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е случайно, че не ни пускат в Шенген! С тази съдебна система в нас цари пълно беззаконие!