Ще блокират ли сметките на Столична община?

Фандъкова трябва да плати 12 млн. лв. за отчуждени имоти
Обновена: 27 юли 2011 12:58 | 27 юли 2011 10:46,
49
Ще блокират ли сметките на Столична община?
Снимка: БTA

В момента има голям скандал с отчуждаването на терените в София, заяви премиерът Бойко Борисов пред TV7.

Той обясни, че има опасност сметките на Столичната община да бъдат запорирани, защото общината е осъдена да плати 12 млн. лв. по отчуждителни процедури за земи около бул. "Тодор Каблешков".

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова ще докладва за проблема на днешното заседание на Министерския съвет, съобщи още Борисов.

"Какви са тези съдии, които са дали и сa осъдили общината за няколко имота на Тодор Каблешков за 12 млн. лв. при отчуждителни процедури", възмути се премиерът.

В момента има опасност да се запорират всички сметки на общината, защото трябва да плати на няколко хора имотите, допълни той.

Обезщетенията за отчуждаване се отнасят за бул. „Данаил Николаев” и надхвърлят два пъти направената първоначалната оценка, коментира Фандъкова и обеща повече информация в късния следобед.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
22
 
! Отговори
клеопатра преди 12 години
абе само съд ... отчуждаването е незаконно! има пропуски в закона за сметка на собствениците на имотите! плащайтее хахах
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
5, ако съда беше независима институция щях да се съглася с теб! Проблемът е, че 20 години съда в България обслужваше мафията и без тотална смяна на всички съдии, никога няма да имаме независима съдебна власт!
6
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3, за какви пазарни цени говориш! В тази криза за 12 милиона лева и НДК може да купиш, а тук става дума за разни буренясали терени на които в момента никой няма интерес да строи!
5
9
 
44
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
А каква е тази държава където премиера си позволява да бъде над съда.Щом съда е казал, обжалваш по съдебен ред, а не се жалиш по медиите. След някоя друга година ще си им клиент, не е хубаво да се репчиш.12 милиона за този район са си нормални. Я разгледай обявите. В Младост няма терен по 1 милион евро, кво остава за центъра.
4
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдебната мафия се е окупирала добре и не пуска властта!
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борисов се закани, че случаят ще бъде широко огласен, тъй като парите излизат от джоба на софиянци."Еми, като искаш да отчуждаваш, ще си плащаш - по пазарни цени. А не с решение на партийният съвет да те изхвърлят на улицата, за полза роду.
2
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mай войната между червения съд и властта се разраства.... *** то така трябва. Тея хрантутници там трябва да се поразритат. Щото са се толкова срасли с организираната престъпност, че всички са за Софийски градски...
1
0
 
7
 
! Отговори
bradwaro преди 12 години
закривай:))няма начин да си платят дълговете.атакувалите да са мъртви.