С 90 бона правят модерна тоалетна в Южния парк

Ще е достъпна за хора с увреждания, ще могат и да се повиват бебета
25 авг 2011 14:12,
87
С 90 бона правят модерна тоалетна в Южния парк
Йорданка Фандъкова провери ремонта в Южния парк. Снимка: БТА

Старата тоалетна в Южния парк е съборена и предстои изграждането на нова, за която Столичната община отделя 90 000 лв., съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова, която провери хода на ремонтните работи в Южния парк.

В тоалетната ще има място за повиване на бебета и пълна достъпност за хора с увреждания.

В момента се работи по два проекта за тоалетни в Борисовата градина, изготвя се и проект за изоставена тоалетна в района на "Пирогов".

Изцяло ще бъдат подменени настилките в Южния парк, ще бъде сложено и осветление.

Ремонтът трябва да бъде завършен до 20 октомври.

"Стойността му е 710 хил. лв., бяхме предвидили 950 хил. лв. Спестените средства ще бъдат насочени за изграждане на поливна система", обясни Фандъкова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
8
 
34
 
! Отговори
Емил преди 12 години
Голяма работа...това го има в цивилизованият свят от доста години....Ех,ех,ех...Европейска държава от африкански тип населявана от балкански народ...неочаквано лоша комбинация
85
8
 
34
 
! Отговори
ПРЕМЪЛЧАНАТА НОВИНА преди 12 години
Никой не пише че Фандъкова ИЗБЯГА ТИЧЕШКОМ от предварително уговорен дебат с Пехливанов и представители на иколо 2000 граждани на столицата. Дебат-разговор именно по въпросите с тоалетните, кучетата... и парите на столичани, които се харчат с широки пръсти за нищо не свършване.Изшмули се като подгонен кокошкар от сградата на общината. Избяга "на юр", малко преди да раздумка новината за строежа на прескъпата ол инклузив тоалетна. Ако това е поведение нанормален човек, аз съм Боянското трамвайч
84
10
 
35
 
! Отговори
Emma преди 12 години
Нямам думи, ето един кмет, който не "чака", не се "обяснява", не се "съобразява", а действа!
83
11
 
37
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Ето така се крадат общински пари. 90 000 за тоалетна!!! Със златни тоалетни чинии ли ще я правят?
82
13
 
35
 
! Отговори
бейби12 преди 12 години
До тия дето обичат само да плюят, много бързо забравихте времето когато всичко се разпродаваше на свои хора т.е. бе " приватизация" и нямаше къде да си заведеш детето на разходка. Браво на кмета все пак се мъчи да направи нещо за столицата. А за кучетата, ако не ги изхвърляме ние хората на улицата няма да са толкоз много.
81
10
 
35
 
! Отговори
Veni преди 12 години
Затвориха ли ви устите а? Преди броени дни плюхте, че ще се слагат еко тоалетни в парковете и не вярвахте, че е временно, докато протичат ремонтите! Какво стана?
80
11
 
35
 
! Отговори
до 61 преди 12 години
аз пък питам как може човек дето не е роден в софия да живее там...глупости, естествено. Ако не знаеше откъде е Фандъкова, сигурно газ щеше да пикаеш че няма за какво да се хванеш в злобата си
79
10
 
37
 
! Отговори
kk преди 12 години
Демек,по-добре да си купиш тоалетна от 90000 лв,от колкото апартамент от 45 м2 в центъра.Колко ли ще е голяма тази тоалетна?Няма лошо,ама Общината все няма пари, а 90000 лв. за "***",как ви се струва?
78
12
 
36
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
Кога някой е предполагал, че ще се ремонтират тоалетните, че и място за повиване на бебета в тях! Мога само да кажа ЕВАЛА!
77
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, тези пари биха стигнали за изграждане на детска градина или старчески дом и пр... а те, за 2 копки до канализацията и малко газобетон... ще ми харчат толкова пари... то над 90% от парите май си ги гушка някой в джоба!
76
10
 
34
 
! Отговори
Предизборни грижи... преди 12 години
На снимката : др. Фандъкова определя поредната дупка на .... съоръжението наречено -"ОО"
75
9
 
37
 
! Отговори
грозен преди 12 години
а децата дето чакат пари за лечение да се радват ли на тази новина
74
8
 
32
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
до 64Няма опашки...оти и градини няма.И места в тез дето ги има...няма.Радваме се!
73
9
 
37
 
! Отговори
merry преди 12 години
В цял парк една тоалетна? Е хайде като съм в другия край да си счупя краката да бягам ли? Ама то сега и една няма...
72
10
 
38
 
! Отговори
мм преди 12 години
Фъндъкова премести ул."Бяла черква" и в Южния парк остана огромно парче наистина много скъпа земя, за която никой не иска да каже на обществеността, от кого е прилапанаи с какво ще я застроят.Също беше премахнат светофара на входа на парка, така че няма нужда *** да бъде достъпен за инвалиди - ще ги газят още на входа на парка.Бил ли е планиран *** в бюджета на Общината?!? И ако да - защо е толкова скъп?!? Ако е извънпланов - откъде накъде Фъндъкова разполага с тези пари?Далавера. Мириз
71
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами то и жилищното ни строителство строи *** и коптори, така че един *** в повече не е новина.
70
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека поне да имаме един красив град, нека е осветено, улиците да са чисти и без дупки, тротоарите да са чисти и здрави. Нека поне това!
69
10
 
35
 
! Отговори
Ар4е преди 12 години
Много е положително щом става дума за ***! Но сигурно журналистите от DNES нещо са се объркали в цифрите и нулите. Те и без туй едва ли са добре с математиката!
68
9
 
35
 
! Отговори
nadq преди 12 години
в цял свят ги има и сигурно струват наполвина нашите се хвалят с клозети Да режат лентите пак Боко И тази кипра Смях 90ооо лв за *** като може да се направи сигурно и с 20000 лв не е нещо кои знае каквоза да е скъпо ама нали трябва да има и за ленторежищите мангизи
67
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София, в моментното си състояние е някъде по средата между Кабул след бомбардировките и Кампала през 60-те.С уговорката, че там не е имало толкова улични кучета.