По 60 лв. бонус за кошмарната нощ пред Универсиада

Парите са за хората, които висяха с часове пред ОИК-София
Обновена: 25 окт 2011 09:15 | 25 окт 2011 07:00,
159
По 60 лв. бонус за кошмарната нощ пред Универсиада
Суматохата пред зала "Универсиада" продължи и вчера през деня. Снимка: Булфото

Допълнително възнаграждение от по 60 лева ще получат членовете на секционните комисии в София, които прекараха часове пред зала „Универсиада“. Това става ясно от решение на ЦИК от вчера, публикувано на сайта на комисията.

Стотици хора изкараха нощта срещу понеделник пред залата, където се помещава Общинската избирателна комисия (ОИК) – София, за да предадат протоколите и бюлетините от вота, а опашките продължиха до вчера на обед.

Хората прекараха кошмарна нощ без храна и вода, някои лягаха върху чувалите с бюлетини, а други – директно върху пода в столичната ОИК. Имаше случаи и на припаднали, а членове на комисии заплашиха, че няма да се явят в секциите на втория тур.

Още по темата

От ОИК обясниха бавното приемане на изборните книжа с технически грешки, допуснати в голяма част от протоколите.

На фона на тази нажежена обстановка стана ясно, че двама депутати от ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, са били в столичната зала „Универсиада“, което е в нарушение на закона. От ГЕРБ съобщиха, че те наистина са били в ОИК, но не като депутати, а в качеството на районни координатори на партията.

Очаква се днес ЦИК да бъде готова с обработването на всички протоколи от вота в неделя. Според данните на база на 95,83 на сто от протоколите кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев води с 40,05%, а Ивайло Калфин (БСП) е получил 28,91 на сто от гласовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: ЦИКизбори 2 в 1ОИК София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"двама депутати от ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов, са били в столичната зала Универсиада, което е в нарушение на закона. От ГЕРБ съобщиха, че те наистина са били в ОИК, но не като депутати, а в качеството на районни координатори на партията."ГЕЙБ са гнусни мръсни лъжци! Трябва да повярваме, че двама депутата са престанали да бъдат депутати от управляващите за няколко часа.Бай *** прави избори! Това са най-нечестните избори от началото на промените!
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще гласува некачествения материал
96
0
 
9
 
! Отговори
чиновник преди 12 години
как може в движение да променят края на изборния ден....и как може някой да бъде нает на договор повече от 12 часа, без компенсации, нямам думи за тази държава
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не виждам кой нормален човек след това което излезе в новините ще отиде на избори отново, следващият път вече ще получите баш грешни протоколи, щото ще дойдат само такива с жълти книжки да ви "обслужват"
94
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един познат ми каза ,че няма смисъл да гласувам защото и без това са подготвени зверски измами на вота. Аз обаче съм упорит и изчаках на опашка 1 час /при 31% гласували !!!/ и гласувах. Четейки статята че 80% от протоколите са объркани искам да попитам. КАК СА ГИ ПОПРАВЯЛИ ? ГЕРБ СМЪРДИ, ИЗБОРИТЕ СМЪРДЯТ, БАЛОТАЖА ЩЕ СМЪРДИ ПО-СИЛНО. НО АЗ ПАК ЩЕ ОТИДА ДА ГЛАСУВАМ.
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
60 лв са малко, нищо не може да замести и компенсира реално липсата на човешка загриженост, бавно им се движило, защото били грешни, ако са се взирали в запетайките вместо в числата, може и да са били грешни, грешни или не, длъжни са да осигуряват нормални условия за хората преброяващи на избори
92
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"На фона на тази нажежена обстановка стана ясно, че двама депутати от ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов, са били в столичната зала Универсиада, което е в нарушение на закона. От ГЕРБ съобщиха, че те наистина са били в ОИК, но не като депутати, а в качеството на районни координатори на партията."ТАКА ЛИ БЕ МИЛИЦИОНЕРСКИ ИЗМАМНИЦИ ПРОСТИ??????
91
0
 
18
 
! Отговори
Прераждане преди 12 години
Отказаха ни да гласуваме с тези опашки и чакане по 1 час. Сега с тези жалки пари отказват членовете на секционните комисии в София. Балотажа ще си гласуват те, те ще си броят и навсякъде ГЕРБ ще е победител с 99.99 процента. Искахте Тошо Правешки и Господ ви го даде :) Да ви е честита новата придобивка :) :) :)
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Демек отпред ТИКВА отзад .4ЕП.Нема празно а???
89
0
 
17
 
! Отговори
:) преди 12 години
Немога да разбера, защо само в София ще има бонуси. В населени места с по 15 хил. жители хората пак изкараха повече от 24 без да спят. Това е за да се затвори устата на хората и да отидат в комисиите за 2-рия тур. Продължава се с простотиите, а хората продължават да пляскат на управляващите, заслужаваме си ги!!!!
88
0
 
10
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Не само, че се прави само за софия, ами намалиха за тази цел бюджетите на общините, които не са герберски и ги дават на София, заедно с още пари от държавния бюджет. Бойко още като беше кмет си хвалеше колко пари е успял да открадне от държавния бюджет за София. Сгрешиха, че не го осъдиха още тогава.
87
0
 
24
 
! Отговори
кодекс на труда преди 12 години
аз като работодател ако наема някой на договор от 16 часа без почивка, ще имам големи глоби, но понеже това е държавата, няма санкции.........часовете на някои без почивка в тези избори са били над 24 часа, къде е държавата в този случай и къде е кодекса на труда
86
0
 
3
 
! Отговори
До член. преди 12 години
Демек отпред лъвъ отзад магарето.Нема празно а???
85
0
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Извиявам се, коментара беше до 32 ,а не до 34
84
0
 
7
 
! Отговори
do 32 преди 12 години
А би ли се радвал да не спиш цяла нощ за тези 60 лв дет ще ти ги даде работодателя. Или да кажем да не спиш 34 часа, защото на повечето членове на комисии толкова им се събра?Съмнявам се...
83
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дайте им по 60 лв, че да не скандират пак "Мафия, мафия" бре! То от тези избори само това скандиране беше вярно:)
82
15
 
4
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
до 76 ЧленСлед като си се съгласил да бъдеш член на комисия и да свършиш определена работа, значи трябва да я свършиш докрай. Ако се откажеш в движение, значи си некоректен и е нормално тези, които са те наели да търсят компенсация.
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-голямата част покрепили Плевнелив са софиянци,това е мое мнение и не обременявам никой с него.
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
76 - Който се хване с мафията ГЕРБ, трудно се откача после:)
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 70 Имаме добри учители, след две години образование, все нещо сме закачили.Хахахахаха