По 60 лв. бонус за кошмарната нощ пред Универсиада

Парите са за хората, които висяха с часове пред ОИК-София
Обновена: 25 окт 2011 09:15 | 25 окт 2011 07:00,
159
По 60 лв. бонус за кошмарната нощ пред Универсиада
Суматохата пред зала "Универсиада" продължи и вчера през деня. Снимка: Булфото

Допълнително възнаграждение от по 60 лева ще получат членовете на секционните комисии в София, които прекараха часове пред зала „Универсиада“. Това става ясно от решение на ЦИК от вчера, публикувано на сайта на комисията.

Стотици хора изкараха нощта срещу понеделник пред залата, където се помещава Общинската избирателна комисия (ОИК) – София, за да предадат протоколите и бюлетините от вота, а опашките продължиха до вчера на обед.

Хората прекараха кошмарна нощ без храна и вода, някои лягаха върху чувалите с бюлетини, а други – директно върху пода в столичната ОИК. Имаше случаи и на припаднали, а членове на комисии заплашиха, че няма да се явят в секциите на втория тур.

Още по темата

От ОИК обясниха бавното приемане на изборните книжа с технически грешки, допуснати в голяма част от протоколите.

На фона на тази нажежена обстановка стана ясно, че двама депутати от ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, са били в столичната зала „Универсиада“, което е в нарушение на закона. От ГЕРБ съобщиха, че те наистина са били в ОИК, но не като депутати, а в качеството на районни координатори на партията.

Очаква се днес ЦИК да бъде готова с обработването на всички протоколи от вота в неделя. Според данните на база на 95,83 на сто от протоколите кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев води с 40,05%, а Ивайло Калфин (БСП) е получил 28,91 на сто от гласовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: ЦИКизбори 2 в 1ОИК София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
10
 
! Отговори
.. преди 12 години
Като няма да гласуваш, няма да мрънкаш после по сайтовете че си "бил гладен, беден, немощен, нямаш ток и гледаш телевизия на тъмно, или от енергото са ти го спряли и сега си броиш пачките на свещи", ясно ли ти е? Половината сте пълни лентяй, по цял ден спите, а остатъка от деня си прекарвате по форуми или по кафета, а ви мързи да отделите 10-15 минути за да гласувате. Мрънкалници.
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждате как работи държавната администрация. Тринайста заплата ли...?
76
3
 
17
 
! Отговори
ЧЛЕН преди 12 години
Защо ще се дават такива допълнителни ПОМОЩИ само на хората от секционните комисии в София? Нашата комисия приключи вчера в 9 сутринта, а не бяхме дори последни. Заявихме, че не желаем да вземем участие при провеждането на втори тур, но получихме простичкя отговор (придружен с приятелска усмивка), че ако откажем да се явим, ще ни осъдят. ЧЕСТИТО!
75
4
 
18
 
! Отговори
Статистическа грешка преди 12 години
Ако всеки помисли разумно и логично в тая сбъркана държава Плевнята едва ли ще вземе и 2% !!Той ще бъде просто пешка,пьонка на ГЕРБ.Никога няма да упражни правото си на вето.Ама трябва мозък за да се разбере това нещо.
74
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ РЕШИХ ПАК НЯМА ДА ГЛАСУВАМ.
73
5
 
16
 
! Отговори
Н. Семов преди 12 години
Защо трябва да се плащат чужди грешки с моите данъци? ***!!!
72
8
 
6
 
! Отговори
Монтаж-демонтаж преди 12 години
Няма причина да им дават бонус, след като сами са си объркали протоколите заради собствената си некадърност.
71
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ СЪМ КОМУНИСТ,НИТО ОТ ТУРСКОТО НЕЗАКОННО ДПС ,НИТО ОТ ДРУГИТЕ,НО ЩЕ СЕ РАДВАМ ГЕРБ ДА ЗАГУБИ .АКО ГЕРБ СПЕ4ЕЛИ ТОГАВА ЩЕ СЕ ВЪЗГОРДЕЯТ ОЩЕ ПОВЕ4Е И ЩЕ НИ СМАЖАТ ОТ ГЛАД,МИЗЕРИЯ,СКЪП ЖИВОТ И ДАНЪЦИ ,ЗА ДА СЕ ХАРЕСАТ НА СВОИТЕ НОВИ ГОСПОДАРИ-САЩ ,
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам усещането че в сайта има няма десетина писачи само участват,но за сметка на това всичко написано е толкова цинично ,че просто ги съжалявам.От къде толкова пошлост у вас,чак ми се гади!Искате да напишете своето мнение пишете,но защо толкова цинизъм и гадост?И така е по всяка тема било то политика,спорт ,кино и т.н.
69
3
 
1
 
! Отговори
До valeri преди 12 години
Сега и ако преброиш колко са члоновете на комисиите и колко бързо би моло да стане преброяването, ако се организира правилно и всички участват. Да не говорим, че си забравил, че е доста трудно да направиш 100% избирателна активност, така че я пак дай да ги сметнем тия числа. За секция с 800 души, при 80% активност, при участващи (както е по закон) ВСИЧКИ членове на комисията в преброяването на бюлетините.
68
4
 
12
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
От чии пари ще раздавате по още 60 лв?
67
1
 
8
 
! Отговори
Теория преди 12 години
За София има а за Провинцията кучетата да ги ядат.Това потвърждава моята теория,че само Софиянци са гласували за ГЕРБ и още някои други заблудени.Тоест битката в неделя на изборите ще е един вид между София и Провинция.Две години каквото се прави в България е за София.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички членове на СИК, които не са от София, могат да предявят искове срещу ЦИК по Закона за защита от дискриминация или, ако не им се занимава със съдилища, да сезират Комисията за защита от дискриминация. По-големи безобразия от тези в България след 1989 не е имало! За съжаление, всички ние ще плащаме за нелепостите, които се творят от шуробаджанашката ***, назначена на ключови места в държавата.
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А НА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ КОИ ЩЕ ИМ ДАДЕ БОНУС ПО 100 ЛЕВA ЗА -КОШМАРНИTE ЛЪЖИ С КОИТО ОБЛЯХА ТЕЛЕВИЗИОННИЯ ЕКРАН ГЕРБАВИТЕ ТИКВИ .
64
0
 
8
 
! Отговори
оле,оле преди 12 години
Много ми се иска да разбера щшо за "технически грешки" в попълването на протоколите могат да забавят приемането им с цяло деноноще. освен 80% от тях да са били със сгрешен или невалиден номер на избирателна секция, което меко казано би било... странно? необяснимо? Никоя друга грешка не би могла да забави приемането им толкова много.Организацията на тези избори беше толкова ужасна, че човек не може да не се запита дали не е било нарочно.И кой има сметка да спре и малкото,които искат, да гласуват?
63
1
 
8
 
! Отговори
Манипулации преди 12 години
КАСИРАЙТЕ ИЗБОРИТЕ!
62
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
всичко се случи като по тошово време.най-недемократичните и фалшиви избори.защо да плащаме по 35 млн. а толкова ни сруват изборите като предварително всичко е нагласено.
61
3
 
15
 
! Отговори
НЕВ преди 12 години
да ги накажем в неделя !
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хихихихихихи! Бе те не били депутати на ГЕРБ в зала "Универсиада", а районни координатори:) Пак като не са ги писали, че само са били застъпници! Ще ме уморят от смях с простотията си герберите:)
59
4
 
13
 
! Отговори
До МО. преди 12 години
80% от протоколите сгрешени,кой ги сгреши и поради каква причина,поради неграмотност или ...?И отгоре на това по 60лв. бонус откъде накъде,който е объркал нещата той да плаща.Защо от джоба на данакоплатеца.А тия които са там по тия комисии никой не ги е накарал на сила да отиват там.И накрая нарушения,нарушения а няма наказания - пародия на държава...