Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...

Не се занимавам с наркотици, заявил шампионът пред властите
Обновена: 28 окт 2011 14:39 | 28 окт 2011 07:00, Красимир Ангелов
391
Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...
Снимка: Reuters

"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, след като в понеделник  бе арестуван на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин, съобщава „24 часа”.

Олимпийският ни шампион е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид.  От испанската столица той трябвало да продължи към София.

След направената проверка е намерен кокаин, който бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг. Самият Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина, съобщава още вестникът.

15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи. Тя уточнила, че двамата купили чантите три дена преди пътуването обратно за България.

Шампионът и дъщеря му са в Бразилия от 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина". Те отседнали за седмица в местния хотел “Витория”.

Още по темата

В крайна сметка момичето отпаднало на ¼ финал и двамата се приготвили да пътуват. Така по думите на Боевски заради скъсаната чанта отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

“Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин", е заявил още Боевски пред бразилските власти.

Пред местните органи на реда той премълчал за олимпийските си успехи, а отбелязал само, че има спортно образование и в момента е фитнес инструктор.

Както вече е известно, от Министерството на външните работи (МВнР) официално съобщиха, че  Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е задържан с 9 килограма кокаин. Оттам са готови да предоставят на щангиста всяко необходимо съдействие за намирането на адвокат.

В родния град на шампиона Кнежа също останаха шокирани от новината за задържането на Боевски.

“В Кнежа уважаваме Гълъбин Боевски. Той е най-успелият ни спортист за всички времена. Прочу ни по света и затова заслужено стана почетен гражданин на Кнежа”, каза избраният за трети мандат кмет Симеон Шарабански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
0
 
2
 
! Отговори
боримечката преди 12 години
Днес в едно радио казаха че щял да си сменя името на Хероин Боевски!!!!!!!!!!!
359
0
 
0
 
! Отговори
някои си преди 12 години
Научихте се да четете и да пишете и забравихте да мислите !ОООТТТТТ КЪДЕ РАЗБРА ,ЧЕ ЕЕЕ ПРЕСТЪПНИК БЕЕЕЕ ДА НЕ СИ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА ИНТЕРПОЛ,ЧЕ ЗНАЕШ ИЛИ СИ ВИДЕООПЕРАТОРЪТ НА ЛЕТИЩЕТО В САО ПАУЛО ЧЧЧЧЧЧШШШ АЛО ЕЕЕЕЕ-МЕРИ СИ ДУМИТЕ,....ТЕЯ *** В ЮЖНА АМЕРИКА СА НАЙ-КОРУМПИРАНИ.....НЕ ЕДИН ЧОВЕК СА ОПАНДИЗИЛИ ЗА НИЩО,ПРИНЦИПНО В ЦЯЛ СВЯТ ,КЪДЕТО И ДА Е НИКОЙ НЕ ТИ ДАВА ГАРАНЦИЯ ,ЧЕ НЯМА ДА ТЕ ОПАНДИЗЯТ САМО ЗА ДА ЗАПЪЛНИШ ПРОТОКОЛА(ТЕФТЕРА НА УШЕВ)
358
0
 
0
 
! Отговори
eee... преди 12 години
сега, има (макар и нищожна) и такава възможност. зависи къде е била поставена коката. ама от друга страна всеки може да измисли подобно обяснение!
357
0
 
5
 
! Отговори
Давиеба преди 12 години
Къде е магазина? искам и аз такава чанта!!!!!!!
356
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха. По-тъпо обяснение от години не бях чувал. Защо не каза че онзи, дето е на рентгена не му е пъхнал пакетите хахахаха И като си купиш нов куфар който трябва да тежи 1-2 кг не ти прави впечатление че тежи 11.... Да, да...
355
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахаха егати обяснението! Явно бая е затъпял от тези железа и не може да измисли нищо друго...
354
0
 
5
 
! Отговори
Кокаинчо преди 12 години
Тоя свикнал с големите тежести и 9 кг. нова чанта не го е впечатлила. Дано му е здрава халката, че в бразилските затвори за всяка доза бял прашец, предназначена за децата ни трябва да получи по една доза бяла течност отзад!
353
0
 
9
 
! Отговори
Питанко преди 12 години
Този много познава Бразилия, ходи в друг град да си купи качествени чанти. Не знаех,че там ,където е отседнал не продават чанти. Писна ми да ставаме известни с допинг скандали и мафиоти. Ай сега в бразилските пандизи - за всяка доза на българско дете -даму се върне от'з...д.
352
1
 
2
 
! Отговори
kiril преди 12 години
te kufarite v braziliq tejat nai malko 9 do 99 kila stigat xaxaxaxaxaxaxaxax e kak 6te kaje6 takava tupotiq bre nqma da useti toi 4e kufara e mnoogo tejuk xaxxaxaxax
351
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕГА БОЕВСКИ ДА НАЕМЕ МАРИН МАРКОВСКИ И ДА ИДЕ ТАМ ДА СИ ПРЕДАВА НОМ,ЕРАТА НА БРАЗИЛЦИТЕ ДА ВИДИМ ДА ЛИ ЩЕ МИНАТ И НЯКОЙ ЩЕ ГО ТЪРПИ ЛИ ТОЗИ МАЗЕН КУРБАНДЖИЯ
350
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и новота чанта налепена с етикети от стари пътувания. Тоя мина и Цвъцко по наглост.
349
5
 
10
 
! Отговори
оптимист преди 12 години
Завиждам му че ще гледа световното първенство по футбол в Бразилия- дирекно.
348
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Член на герб!Другото е излишно!
347
0
 
21
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
Да,обаче това обяснение минава пред българския "независим" съд ... само
346
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубава работа,ама ***!
345
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя,че е *** си личи,но защо си мисли същото и за бразилците?9 кг.в куфара ти?Няма да ти направи впечатление тежестта??????По- ТЪПО не съм чувал!
344
1
 
21
 
! Отговори
GB преди 12 години
Абе ланколу, на кого ги разправяш! Кой купува чанта или куфар дето тежи повече от 9 кг! Ако беше кокаина 900 грама, да ти повярва човек, ама чак такива *** не сме! Айде и ние да сме пътували със самолет! Аз, като си купувам чанта за пътуване, най напред преценявам теглото и!
343
0
 
7
 
! Отговори
улук преди 12 години
В затвора ще направи още връзки ще изкара пари да си върне заемите даже и пенсия ще вземе за тея 15г.!!!Нищо чудно точно това да е искал!!
342
0
 
12
 
! Отговори
кофти късмет преди 12 години
Отиваш бааш в Бразилия, баш там ще ти се скъса чантата, и хоп купуваш нова гледаш празна чанта нова и хоп тежи 9 кила ама няма късмет туй момче, не.
341
1
 
6
 
! Отговори
Баш Майстора преди 12 години
Щом ти се е скъсала чантата,сега се приготви да ти се скъсат и задните части в затвора в Бразилия!!!Там не е България,а пък и кой каквото си направи сам,цял град не може да ти го направи.Имам познат който изкара 10 години в Сръбски затвор,носи си вазелинчета , не че помагат,но облекчават "Б О Л К А Т А "!!!!!!!