Столична община спря клюкарницата

Вече не може само с ЕГН да проверяваш за дължими данъци
Обновена: 2 мар 2012 11:24 | 2 мар 2012 10:55,
36
Столична община спря клюкарницата
Снимка: Reuters

Ден след като лъсна скандалът със сайта на общината, от Московска 33 въведоха допълнително изискване (освен EГH), за да провериш дали дължиш данъци за имоти и такси в София.

Оказа се, че лесно може да се провери не само неплатените данъци, но и кои са адресите на имотите и регистрационните номера на колите на общинари, политици и известни личности.

Сега обаче достъпът е променен - справките вече не са достъпни само с ЕГН-та, а и с номер на имотната партида.

Още по темата

Преди това да стане факт лъснаха министри със стари задължения и общинари с неплатени стари данъци.

Така стана известно, че премиерът Бойко Борисов е изряден към общината - плащал си е данъците от минали години, за тази година за имотите си в Банкя обаче дължи 387 лева.

Президентът Росен Плевнелиев също е изряден, но не и неговата съпруга Юлияна Плевнелиева, която е пропуснала да си плати дължимите за миналата година налози за над 1500 лева.

Само трима министри от кабинета на ГЕРБ са платили всичките си местни данъци и такси към столичния бюджет - Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Аню Ангелов.

Най-големи са задълженията на министъра на образованието Сергей Игнатов, който има натрупани стари задължения за 381 лв.

След него са спортният министър Свилен Нейков с 328 лв. и на културата Вежди Рашидов – 271 лв.

Бившият председател на Столичния общински съвет Андрей Иванов дължи данъци от 1700 лева.

Президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) пък не си е платил данъка за апартамента в "Красна поляна" от миналата година.

От Московска 33 първоначално се оправдаха, че информационната система на Столична община е заимствана от тази на общините в Ню Йорк и Лондон, впоследствие обаче промениха достъпа до нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
Партенка преди 12 години
****ти главната новина! Тиквич дължал 387 лв., Игантов дължал 381, Веждито 270, Роско нищо не дължал...тцтцтц
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това мисля да направя , онзи ден си проверих с ЕГН-то и останах направо изумен ........ чакам писмата , да имам и доказателсвен материал ! Пазя си квитанциите за платените данъци към момента на прехвърлянето .
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 60 процента от доходите ни изземва държавата.Тази сметка направи икономистът Георги Ангелов, съобщи в. Преса.Само облагането на брутната заплата с данъци и осигуровки е 39,71 на сто, показва справка във финансовото министерство. Като се добавят имуществените налози, както и косвените акцизи и ДДС, с които се облага потреблението, процентът скача до 60.Толкова отнема държавата обаче от съвестните данъкоплатци, които си плащат всичко.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4То щом си ги продал и декларирал, че си ги продал, а все още ти се трупат най-добре се консултирай с един адвокат и ги осъди за всичките тези години.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе те да вземат да си оправят системата за данъците изобщто , щото на мен ми стоят данъци и партиди за имоти и коли които съм продал преди 10-12 години и съм ги декларирал като продадени , да не ме разкарват пак по тъпите им гишета , че този мисля да ги съдя , ако ми дойдат писъмца за тези задължения и призовавам всички на които по такъв начим им губят времето и се опитват да им късат нервите да направят същото ! Да си защитаваме правата !!!!!!!!!
2
6
 
3
 
! Отговори
жена преди 12 години
браво на бойко
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно са "платили" луди пари за направата на тази услуга в сайта им. И някой е гушнал паричките пак без да се свърши качествено .. Нормално ..