Критично е състоянието на нахапания от кучета мъж

Хора от квартала хранели бездомните псета със сурови кокали
29 мар 2012 13:06,
259
Критично е състоянието на нахапания от кучета мъж
Лекарите във ВМА се борят за живота на нахапания от кучета мъж. Снимка: Булфото

Нахапаният от кучета мъж е в критично състояние, съобщиха от Военномедицинската академия.

87-годишният Б.А.Т. е в изключително тежко състояние, в безсъзнание и на изкуствена вентилация.

Мъжът е с множество разкъсно-контузни рани и фрактури по главата, лицето, ръцете и краката. Има и голяма кръвозагуба, а в резултат на тежкия шок е получил и тежка сърдечна криза.

Още по темата

В момента лекарите се борят за живота му, настанен е в реанимацията на ВМА.

По повод нападението кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че граждани от кв. "Малинова долина" са хранели цялата глутница със сурови кокали.

"Това е недопустимо, ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си", ядоса се градоначалникът.

Тя настоя в Наредбата за бездомните кучета да бъдат заложени санкции при неспазването на изискването да не се хранят уличните кучета.

"Предишният Общински съвет не успя да приеме Програмата за овладяване на проблема с бездомните кучета. Надявам се, че тя ще бъде приета бързо. И това изискване трябва да залегне в нея", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Всички групово към КОС ...
22
3
 
30
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 12 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЩО ЗА *** ДЪРЖАВА СМЕ!!??? ПОЛИТИЦИ И КМЕТОВЕ ГОВОРЯТ ЗА ПРОЕКТИ, ЗА МАГИСТРАЛИ ЗА КАКВО ЛИ НЕ! ЧОВЕК ЩЕ СИ ПОМИСЛИ ЧЕ ВЪРВИМ НАПРЕД НЕУДЪРЖИМО, А В СЛЕДВАЩИЯ МОМЕНТ СЕ ОКАЗВА ЧЕ ХОРА ЗАГИВАТ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН В СТОЛИЦАТА ИЗЯДЕНИ ОТ ГЛУТНИЦИ *** И ХОРАТА СЕ ДВИЖАТ НА ПРИБЕЖКИ МЕЖДУ *** ИМ!? БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЪДЯТ ДЪРЖАВАТА СИ ЗА ГЕНОЦИД!
21
1
 
22
 
! Отговори
лог преди 12 години
екоравновесие са отговорни за всичко - прибират европейски пари не се знае за какво
20
4
 
48
 
! Отговори
onzi преди 12 години
Кастрация не е решение, кучета постоянно се зарязват от техните стопани. Лошото е че нападат възрастни хора и деца които немогат да се защитят, все пак кучетата не са глупави. За мен решението е да се избият, неможе да ми е жал за тях, който му е жал да си гледа куче в тях да си го обича и така, а не да ги защитава тия пумияри.
19
2
 
36
 
! Отговори
Guinea преди 12 години
Хуманността към кучатата може да се проявява, когато животът на хората не е в зъбите им всеки ден без изключение. Всички бездомни песове трябва да бъдат умъртвени, независимо дали са симпатични, добрички или мънички. В глутница те до един са убийци. Нагло е от страна на Фандъкова да обвинява хората, които ги хранят, защото като кмет тя не е допринесла с нищичко за сигурността на децата и на всички други хора в столицата, които постоянно стават жертви на гнусните песове!
18
1
 
21
 
! Отговори
bau преди 12 години
Винаги ли трябва някой *** за да си размърдат бюрукратичните държавни-мазни *** ?
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма да ругая некадърната даскалка, щото не мога да си избера точно коя ругатня от най-вулгарните да използвам! Дано някой ден я сполети същото като човечеца та да видим дали няма да запее друга песен.....общинарите са корумпирани парцали иначе никой няма да отиде там да работи за смешните им заплати...що се отнася до уличните ***, които тровят живота на почти всички....***
16
2
 
31
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
...и същата тази природозащитна организация всяка година пуска едно и също писмо до ЕС - копи,пейст-за пари разбира се става дума - като тази година не бяха си сменили даже годината !!! 2008
15
4
 
44
 
! Отговори
Roger преди 12 години
Живея точно до блока, до който стана инцидента. Нещо повече, минах оттам едновременно с линейката и патрулките- ок.17.45. В целият квартал гъмжи от безпризорни кучета. Многократно сме се обаждали на \"Екоравновесие\", общината и БНТ - ефект никакъв. Едните ни препращат към другите. А там по цял ден играят децата ни. Не искам да го пожелавам, но тези които защитавам гадните ***, нека дойдат заедно с децата си и възрастните си родители и ги пуснат там да се поразходят. После пак ще си говорим.
14
22
 
8
 
! Отговори
Погнусен европеец преди 12 години
София е фрашкана с *** и плъхове, сега кучетата са ви виновни.
13
3
 
32
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Съд за другарката Фандъкова, съд и затвор. Вие сте убийци другари. Оставка и съд. Толкова смърт и толкова болка от тези кучета и пак се правите на ощипани. Ясно е че изобщо не искате да махнете кучетата от улицата даже напротив това е Ваша и на Запада политика ние българите да сме в постоянен стрес. ***, кучета, наркомани, убийци, мутри и рекетиори, държавни тромави и нищо неработещи институций и т.н. Вие ни убивате господа УПРАВНИЦИ и то съвсем, съвсем съзнателно. Къде е сега Уорлик тъпака..
12
4
 
43
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Когато казвах че решението на проблема с бездомните кучета е един-единствен - физическо отстраняване,почти всички наскачахте срещу мен !!!И не знам дали знаете но за 1 ден за 1 куче столична община отпуска 4,20 лева - докато за децата ни в училище порциона е доста по скромен -1,80 лева !!!!Също така зимата в приюта за кучета се пускат и печки-духалки - това по жалба на природозащитниците,щото не можело да бъде по-студено от 16 градуса-това също го плаща СО - тоест ние ...
11
4
 
17
 
! Отговори
Даси преди 12 години
Какво още трябва да се случи, за да се реши проблемът и то радикално. Жал ми е за кучетата, защото те не са виновни за състоянието, в което са, но повече ми е жал за хората.
10
27
 
14
 
! Отговори
софиянка преди 12 години
аз пък искам бездомните кученца да са добре. Те не са виновни за некадърността на градската управа да се справи с проблема. Тази смотана кметица как си представя нещата - да се осиновят всички бездомни кучета??? Да се дадат повече пари за кастрации и приюти, а наказанията да се прилагат за стопаните на домашни кучета, които ги изхвърлят на улицата, когато им скимне.
9
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости!!! Суровите кокали били виновни!? ДА не се хранят кучетата!? Ами ако не се хранят поне малко нали съвсем ще освирепеят от глад и особено зимата ще изядад сума ти народ!!! Вие акъл имате ли?!? Само наливате пари в това Екоравновесие, а то никаква полза от него!!! Предлагам за всеки такъв случай да се търси съдебна отговорност от директора на Екоравновесие!!!
8
2
 
4
 
! Отговори
неразбрал преди 12 години
Кой умирал? Багата ли? А него кое куче го ухапа?
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От друга страна пък ако не се хранят те ще се озлобят в пъти повече и ще почнат за щяло и не щяло да хапят хората.Спасението е да се кастрират всичките и да се приберат в приюти !!!
6
1
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
Ще ви разкажа-през ноември м.г. изпратих сигнал до ОБЩИНСКОТО предприятие "Екоравновесие", че около блока ни има новородени кучета... През февруари т.г., след обаждане на съпругата ми (естествено дала същия адрес като в моя сигнал) по телефона, дойдоха да ги търсят... и след като не ги откриха - приключиха сигнала ми!NOMENT
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приспете всички ***!!!
4
2
 
32
 
! Отговори
Черен Петър преди 12 години
Фандъкова призова да не храним уличните кучета. Ами те сами се хранят. Когото докопат на улицата го гризват и се наяждат. Това понятие: Бездомни или улични песове го няма в повечето европейски и други държави. Само при нас Хомо Сапиенс - кучета го яли.