Критично е състоянието на нахапания от кучета мъж

Хора от квартала хранели бездомните псета със сурови кокали
29 мар 2012 13:06,
259
Критично е състоянието на нахапания от кучета мъж
Лекарите във ВМА се борят за живота на нахапания от кучета мъж. Снимка: Булфото

Нахапаният от кучета мъж е в критично състояние, съобщиха от Военномедицинската академия.

87-годишният Б.А.Т. е в изключително тежко състояние, в безсъзнание и на изкуствена вентилация.

Мъжът е с множество разкъсно-контузни рани и фрактури по главата, лицето, ръцете и краката. Има и голяма кръвозагуба, а в резултат на тежкия шок е получил и тежка сърдечна криза.

Още по темата

В момента лекарите се борят за живота му, настанен е в реанимацията на ВМА.

По повод нападението кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че граждани от кв. "Малинова долина" са хранели цялата глутница със сурови кокали.

"Това е недопустимо, ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си", ядоса се градоначалникът.

Тя настоя в Наредбата за бездомните кучета да бъдат заложени санкции при неспазването на изискването да не се хранят уличните кучета.

"Предишният Общински съвет не успя да приеме Програмата за овладяване на проблема с бездомните кучета. Надявам се, че тя ще бъде приета бързо. И това изискване трябва да залегне в нея", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
16
 
! Отговори
do 46 преди 12 години
Като ги приспим хуманно, какво ще лапкат догодина от екоравновесие?
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде по тая логика , като сме почнали и *** нападат децата ни ,прибирайки се от училище , крадат , изнасилват .. от полицията идват ,пребиват ги и след седмица -две пак същото!
41
6
 
20
 
! Отговори
venko преди 12 години
КУЧКАРИТЕ СА *** !!!
40
3
 
12
 
! Отговори
Борисов преди 12 години
Кметицата да не се оправдава ами да хвъля оставка и да идва някой кадърен! София тъне в проблеми от години, плащаме солени данъци за нищо!
39
16
 
3
 
! Отговори
Момиче преди 12 години
до 43 - има огромно значение. Вие, типично по селски, търсите само повърхностно решение на проблема, не търсите първоизточника. Ти ще убиеш 15 кучета, утре някой ще пусне 15, и какво? Това ли е решение? Но какво се обяснявам на хора, които по цял ден жулят коментари, едва ли сте способни изобщо да се справите с някакъв реален проблем.
38
2
 
23
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Завод за *** има ли????-*** над 50 000 ли са още????-Паркинги за поне 500 000 автомобила направиха ли се???? .......НЕ? я ОСТАВКАТА ВЕДНАГА,АМА ВЕДНАГАААААААААААААА
37
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Анкета:Ако глутница кучета нахапят до смърт вашето дете, баща, майка, вие коя теза ще защитавате:+ премахването на бездомните кучета- милите бездомните кучета, защото и те имат право да съществуват както нас
36
0
 
20
 
! Отговори
бау преди 12 години
Всичко е измислено с цел източване. Някой точи пари за да се грижи за уличните торби с болести , после лекарите ще източат пари от здравнага каса с надписани манипулации и лекарства за човечеца. След тома той ще съди общината....хайде пак пари за дэржавни адвокати , съдии и .тн . След това общината ще плати обещетение и разходи по делето с държавни пари взети от всеки вас. :) Накрая всички пищещи тук просто го духаме по много !
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз мисля,че ако не се хранят кучетата,ще освирепеят повече. освен това,виждам много старци да им посягат безпричинно с бастуни,и после кучетата -познайте кого ще нападат. просто задължете стопаните да наслагат чипове,и види ли се изпуснато куче на улицата - стопанина да се одруса примерно с хилядарка ! че то тук в люлин -8 и питбули без каишка пускат свободно,това на какво прилича? пък и коли има върху зелените площи,току до входа на блока,....ама инспектори от общината не минават.
34
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички защитници на бездомните *** - дано ви се случи същото, кучкари мръсни! Крайно време е да се вземем в ръце и сами да *** бездомните ***! Който иска куче да си му плаща данъка, ваксините, да си му чисти лайNата и т.н. ! Стига с тоя криво разбрах хуманизъм - жертваме човешки животи заради помярски! +1, точно така е!
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това да не се хранят е абсолютна глупост ! Като са гладни се озлобяват и започват да се разнасят болести и зарази , защото им пада имунитета . В Гърция дори държавата ги храни и не са агресивни . И се поинтересувайте малко преди да пишете глупости . В Германия са се опитвали да ги убиват , в резултат на което стават повече . Решението е кастрация /но на всички , а не да кастрираме половината /, приюти и санкции за тези , които изхвърлят кучетата си .
32
3
 
14
 
! Отговори
jan преди 12 години
Не само в София е така. Снощи около 1.00 до ХЕИ - Варна ми скочиха 5 помияра -явно с надеждата да ме опитат. Резултатът беше обратен - поиграх си на ловец между блоковете. А ако беше някой възрастен на моето място?Вечер песовете се чувстват господари на града.А тия които се пишат така помпозно "европеец" , "софиянка" май не смеят открито да заявят , че са от тези които повече обичат песовете, а не хората. Деградация.
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не мога да разбера защо не постъпваме като американците и не ги приспиваме хуманно. Е, айде, после можем да говорим жално по National Geographic колко ни е гадно. Ама американците не са прости. Всичко е за парлама. Иначе доста радикално избиват всичко на улицата.
30
9
 
16
 
! Отговори
Момиче преди 12 години
Чак пък гнусни песове... забравяте, че тези животни са изхвърлени от хора на улицата и нямат никаква вина за това. Българинът по природа е селянин - онзи ден една мила баба ми обясняваше как пуснала женската си да се сношава, за да стане майка поне веднъж в живота си, и после изхвърлила бебетата кучета на улицата. То е като да сереш в морето и после - що водата е ***. Никога няма да се оправите! Каквато ви е работоспособността, каквато ви е културата, такива са ви и проблемите.
29
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иначе пък криза ама купуват на мър*ите пред блока СУРОВО МЕСО, а аз като се опитам да изгоня някой пес, който спи пред входа бабичките от квартала ме увикват и ме разнасят из целия град що за съдист съм бил.Ай сиктир от тука...
28
5
 
17
 
! Отговори
нервна преди 12 години
Стига толерастки ерей/опей/ски глупости.Селищата са изградени от хората за хората.И само хората са в правото си си да решат кой има право да ги обитава.Не може в 21 век дзверовете да изяждат стопаните в домове им-техните поселища.Милосърдието и себесъхранението са различни неща.Ако хората искат да оцелеят-трябва да премахнат кучетата.Аман от еко-талибани и прочее продажни прородо-***.Да идва жандармерия и ловни дружинки и да се почва,че да свършва.Всякакви други мерки са малоумие.
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живеем в държава, където правата на *** са по-добре защитавани от правата на хората, където кучетата живеят по-добре от учените ни, единственото общо е всенародната любов към кучките. Честито на новия морал!
26
17
 
4
 
! Отговори
Кучелюб преди 12 години
До кучемраз , очевадно сте адски озлобена личност , но това няма да го коментирам .Хора , които убиват други хора , се разминават с по една условна присъда , а на вас само кучетата са Ви проблема ! Да , и аз съм против това , че в "Екоравновесие" само точат пари от държавата , а не си вършат работата и задълженията ..сигурно и затова пак кучетата са виновни ... Другото , което искам да добавя - я се замислете откъде са дошли тези бездомни кучета?? Не са се пръкнали ей така от нищото..
25
6
 
19
 
! Отговори
До преди 12 години
Всички защитници на бездомните *** - дано ви се случи същото, кучкари мръсни! Крайно време е да се вземем в ръце и сами да *** бездомните ***! Който иска куче да си му плаща данъка, ваксините, да си му чисти лайNата и т.н. ! Стига с тоя криво разбрах хуманизъм - жертваме човешки животи заради помярски!
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички *** са си ***, хората са оставени на произвола на съдбата. Защитниците да хванат и да си ги приберат в къщите, а тези които останат отвън на бъдат избивани. Няма какво да дават за жестокостта на хората. След като е застрашен живота на човек, трябва да се вземат мерки. Съдене до дупка на общината, дори и само за уплаха от *** би трябвало да съдим общината. За нормалните хора само стрес, дали от куче, дали от крадци, дали от шофьори, дали от доктори с две думи от всичко. Стигаааа