Борисов доволен от организацията: Благодаря на всички!

Пожарът е локализиран, 500 души все още работят на терен
Обновена: 5 юли 2012 12:34 | 5 юли 2012 10:15,
110
Борисов доволен от организацията: Благодаря на всички!
Борисов оглежда района на пожара. Снимка: БТА

След като Бойко Борисов даде три часа на огъня, днес в резервата "Бистришко бранище" на Витоша вече няма пламъчно горене. Пожарът е локализиран в определени граници и няма разпространение, съобщиха от МВР.

Борисов даде висока оценка на създадената организация при гасенето на пожара на Витоша, благодарение на която сега ситуацията е под контрол.

Той заедно с министрите Цветан Цветанов и Аню Ангелов извършиха оглед на района и се запознаха с извършеното по овладяването на огъня.

"Благодаря на всички, които се включиха в гасенето на пожара на Витоша и спасиха гората. Благодаря на пожарникарите, военните, работниците от горските стопанства и на доброволците за положение усилия", заяви премиерът.

Вчера доброволци, участвали в потушаването на огъня, алармираха, че страната ни не е способна да се справи с пожари, липсвала специализирана техника, както и всякаква организация на работата.

Още по темата

Премиерът пък прогнозира, че до 2-3 часа пожарът ще бъде ударен. МВР шефът Цветан Цветанов отхвърли всички обвинения за хаос при организацията на работата.

Сега на терен работят около 500 човека - огнеборци, полицаи, военни и доброволци. Групите са разпределени и са по места.

По направените просеки техниката е вкарана до огнището на пожара. От 7.40 часа сутринта хеликоптерите облитат и гасят няколкото останали локални места на горене.

Това е единствената летателна техника, която може да извършва тази дейност. Заради пресечената местност хеликоптерите зависват, за да изпуснат водата. Премиерът коментира, че е невъзможно самолети да летят, тъй като със сигурност ще се стигне до някакъв инцидент. Поради тази причина България отказала и предлаганата помощ от Израел.

Очаква се още 5-6 дни да се вижда пушек и да продължи догасяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
34
 
! Отговори
уелкъм преди 11 години
и без това изгоря резервата, дайте поне да облажим инвеститора монополист и да вдигнем едним чудни писти и да правим пари от природа и бла бла бла глупости на безврати охлюви, които избирате да са на власт за 4 години с лекотата с която си купувате вафла... и кой прав, кой крив по български все нещо куца и сякаш не вие гласувахте за ГРОБ. Не че подкрепям БСП ама тия изедници построиха 112 км магистрали без да им чуя глава, ББ построи 50 км, а остави впечатление, че е построил 500км!!! Странна ра
2
36
 
8
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Браво! Поздравления за правителството и Борисов!
1
9
 
59
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Пожарът НЕ е овладян.Цяла България гори.От Варна през Стара Загора до София на хората им писна от наглостта и алчността на Герб.Варна днес излиза на протест.София също излиза тази вечер на протест на Орлов мост.Утре София отново ще настръхне срещу новите цени на тока на 6.7.12 от 11 часа пред храм-паметник "Александър Невски".Бойко,народът не иска теб и крадливото ти управление.Не си желан.Пожарът не е само на Витоша.Гори България.Гориш ти и правителството!Кураж българи мафията е в паника!!!!