Огнената стихия на Витоша е овладяна

Борисов и Цветанов ще посетят района на пожара
5 юли 2012 08:31,
92
Огнената стихия на Витоша е овладяна
Огънят вече е под контрол. Снимка: БТА

Пожарът на Витоша се контролира по всички фронтове. Това съобщи пред „Фокус” главен инспектор Тодор Бързилов, началник на Националния оперативен център „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Пети ден продължава борбата с огъня, който обхвана около декара гора в резервата „Бистришко бранище".
"Пожарът е в границите, в които го охраняваме. Огнената стихия е в заварените граници от вчера и е заграден от всякъде”, каза още инспектор Бързилов.

Още по темата
От 7.40 минути хеликоптерите облитат и погасяват локалните огнища от въздуха. През нощта е имало около 80 души, които са наблюдавали обстановката и са работили почти през цялата нощ.

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов се очаква да посетят района на пожара на Витоша.

Вчера бяха прокопани на ръка повече от 6 км пътища. Властите пратиха в битката с пламъците неизползвана досега супер машина - хибрид между танк и пожарна, произведена от военния завод в Търговище.

Хеликоптер на Гранична полиция продължава да следи огнищата с термо-визионна камера. На всеки час се измерва чистотата на въздуха в Бистрица, показателите са в норма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: Витошапожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
1
 
! Отговори
рени преди 11 години
Бандит Борисов,да изгориш в ада дано с всичките *** около теб!Защо Европа мълчи?малко ли членски внос й плаща българският народ
76
0
 
0
 
! Отговори
do 80 преди 11 години
Който и да е!
75
0
 
1
 
! Отговори
miss_ преди 11 години
Извинявай ама ти от къде си та мислиш, че лъжат? От тук виждам, че не е това което беше преди 3 дни!!! Пожара е на утихване вече!
74
0
 
2
 
! Отговори
На .... 76 преди 11 години
Машината - хибрид между танк и пожарна, произведена от "Терем" може да се види чрез terem противопожарна машина. Има клип.
73
2
 
3
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
Знаем, че лъжат! :)То, те от понеделник гасят пожара за 3 часа...
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ще им качи дебелите *** до там да посъберат лаври?Първият ден Цветанов с лимузина и кортеж проба, но стигна до вилната зона само. Може би затова я затвориха за превозни средства - от съображения за сигурност.
71
5
 
1
 
! Отговори
Ани преди 11 години
смешно е и е жалкотака и против Сергей плювахте и против Иван Костов и против Царя ама преди това им гласувахте нали? всички останали вкл и бъдещето служебно правителство, както и всички останали минали и бъдещи са точно 100% същите като Бойко, гледат си само техния бизнес, а такива като вас им гласуват и пълнят портфейлите на политиците и мутрите зад тях (за които те всъщност работят)аз не гласувам, оправяйте се
70
0
 
3
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
И защото си мислим, че няма кой та да седи ли? Служебно правителство ще се сформира като начало. Защо си мислите , че този е най-добрия вариант и трябва да чакаме да мине мандата? Гражданите сме работодатели на тези нещо, което незнам защо пропускате и това че упражняваш правото си на протест е защото те са са самозабравили. Добре ли ти е с тия мизерни доходи и цени хвърчащи непрекъснато? На мен не ми е! Унищожиха дребния и среден бизнес, има само евтина наемна работна ръка и безработица!
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожара е изгаснал ама само по вестниците,иначе си гори на воля.Тези ви лъжат като малки деца пред магазин за сладко.
68
8
 
3
 
! Отговори
Ани преди 11 години
мизрия, ОК сваляме Бойко и кой ще го замести?
67
2
 
6
 
! Отговори
мизрия преди 11 години
Протеста, предвиден за днес е в удобно време за всички. Хайде сега да видим колко народ ще се съберем и имате ли куража да надигнете глави?! Стига вече хораа, не разбирате ли всичко е в наши ръце! Деца имаме, трябва за тях да мислим, а не да се оставяме да ни заробват, което успешно правят вече! Няма смисъл да чакаме да им свърши мандата, достатъчно поразии натвориха, представете си какво ще натворят ударно до края на мандата! Летаргията, в която сме изпаднали им дава възможност да наглеят така
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нескопосаници
65
2
 
5
 
! Отговори
.... преди 11 години
Неизползваната досега "супер машина - хибрид между танк и пожарна, произведена от военния завод в Търговище", може да е поръчана само от тройната коалиция (или дори по-рано) - такова чудо едва ли се пръква за година-две.Някой знае ли нещо повече за нея?
64
7
 
19
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Повтарям протеста днес на Орлов мост е от 18:30 ,а утре пред храм-паметника "Александър Невски" от 11 часа.Ако някой от Варна знае часа на техния протест довечера да го съобщи.Пълна мобилизация и координация на българите докато не изхвърчат тиквите.
63
7
 
24
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Пожарът НЕ е овладян.Цяла България гори.От Варна през Стара Загора до София на хората им писна от наглостта и алчността на Герб.Варна днес излиза на протест.София също излиза тази вечер на протест на Орлов мост.Утре София отново ще настръхне срещу новите цени на тока на 6.7.12 от 11 часа пред храм-паметник "Александър Невски".Бойко,народът не иска теб и крадливото ти управление.Не си желан.Пожарът не е само на Витоша.Гори България.Гориш ти и правителството!Кураж българи мафията е в паника!!!!
62
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Теренът за пистата е разчистен. Проправени са временните пътища даващи достъп и на тежка строителна техника по склоновете на Витоша. Остава да се даде разрешение за строителство и могат да отварят шампанското и гърлата на кесиите си.
61
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изобщо не ви вярвам на новината. Според мен това е платена от правителството новина. Пожарът си се разраства както и вчера.
60
15
 
10
 
! Отговори
мучачо преди 11 години
ко ми фъргате миноси ва команизи яд ви е че сега с ГЕРБ Балгария е сила и варви само напреде и на горе
59
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мда, сега ще идат да огледат дали е изгоряло всичко, което трябваше да изгори
58
7
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
сега заедно с физкултурника ще посетят Витоша.