Митко Пайнера "превзел" детската площадка в "Младост" 4

Жителите на квартала категорични, че ще съдят общината заради строежа
Обновена: 12 сеп 2013 11:18 | 12 сеп 2013 11:18,
26
Митко Пайнера "превзел" детската площадка в "Младост" 4
Деца от квартала протестират срещу строежа. Снимка: Facebook

Техническа грешка, зад която няма умисъл – така главният архитект на София Петър Диков обясни поредния строителен абсурд – застрояването на детска площадка в столичния квартал "Младост" 4.

"За съжаление, от немалката ми практика в Общината, това ми е първият случай, в който установяваме разлика между плана, който е качен на сайта, и плана, който е одобрен от Общинския съвет", обясни той пред bTV.

Главният архитект вече води вътрешно разследване откъде идва грешката.

Още по темата
Който и да е виновен, строежът ще се случи, въпреки че според закона промяната в статута не може да се случи без знанието на заинтересованите граждани.

Петър Диков увери, че други хора няма да изпаднат в подобна ситуация заради друга такава грешка.

"Аз ще разбера кой е виновен за тази разлика, човекът, който е допуснал това, ще си понесе наказанието, но уверявам софиянци това, което е качено в сайта, е приетото", заяви той.

Жителите на блокове 482 и 486 обаче продължават с протестите срещу застрояването на градинката – първоначално плановете били в пространството между сградите им да бъдат построени мащабни звукозаписни студия на попфолк компанията "Пайнер мюзик".

Именно това е фирмата, купила терена, впоследствие обаче главният архитект на София отказал да одобри проект за преместване на меката на поп фолка от Димитровград в "Младост" 4.

"Аз категорично не се съгласих и им отказах, тъй като това е жилищна зона", заяви Петър Диков.

Впоследствие обаче "техническата грешка" допуснала градежа на жилищен блок.

Прочутият собственик на парцела Димитър Димитров, собственик на попфолк империята "Пайнер", внесе повече яснота за бъдещата сграда.

"Реално ще е само жилищна сграда, с обезпечаване на всеки апартамент с гараж. Хората ще гледат една хубава облагородена площ от техните тераси. Комплексът се казва "Лилия", с идеята насред зеленината да има едно езеро с водни лилии. Ще бъде много красиво", коментира той.

Жителите на квартала обаче не са доволни и имат намерението да заведат дело срещу Столична община за заблудата, в която са били въведени при приемането на плана на София през 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И после слушайте чалга...... някакви недоеб....ани пу.ки с 100 кубика силикон и грим и някакви *** които без плейбек грачат на умряло. Купувайте им албумите и им пълнете гушите, а те ще си плащат и ще ни завземат леко по леко това което трябва да оставим на нашите деца !!!!!
21
0
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Грешката е вярна :).Значи има неточност но строежа ще продължи. Само някой нещастен "бушон" някаде ще си го отнесе :).Някак хич не ми изглежда, главния архитект да е корумпиран, а покрай него и цялото му ведомство.
20
2
 
16
 
! Отговори
Цици преди 10 години
''Комплексът се казва "Лилия", с идеята насред зеленината да има едно езеро с водни лилии. Ще бъде много красиво"Абе, я чупката!Аз живея до тая дупка и едвам има място за сградата.....или мисли да заграби още земя?!
19
0
 
22
 
! Отговори
Б2 преди 10 години
Ако го вкарам само един път - Това еб.не ли е или "техническа грешка"???
18
1
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Взеха му субсидията ,сега игрището утре Орешарски първи борец срещу чалгата.
17
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя архитект-*** си мисли, че ядем доматите с колците. Фандъкова, какво става?!
16
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хем не може да се случи промяна на статута, хем може да се строи.Това е пълна олигофрения.
15
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да правят детски площадки с най различни развлечения, заради ДЕМОГРАВСКИЯ срив в страната. Вместо да внушават на младите колко е хубаво да имаш деца, те *** корумпирани и това дето е астанало...ОСТАВКА! ВЪН ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ
14
1
 
39
 
! Отговори
$ преди 10 години
Ето за такива неща поне 2000 човека трябва да блокират столична община. Хайде сега да видим колко протестиращи ще подкрепят хората от квартала! КОРУПЦИЯТА Е НАВСЯКЪДЕ, и тя е за сметка на изнемогващите хора.НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ , И СИ ТЪРСИ ПРАВАТА!!!!!!!
13
0
 
28
 
! Отговори
?! преди 10 години
И пак: Има ли нещо наред в тази държава?
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
чичо ви митко ще ви научи - как да се друсате на патката му в такт с ориенталско/*** му ритми...а след две/три години ще ви прави и "звезди"
11
1
 
42
 
! Отговори
erdogan преди 10 години
Оставка на Диков!
10
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"къде да играем децата от 12 блока"на к*ра ще му играете
9
0
 
58
 
! Отговори
ОТНОВО !!! преди 10 години
ОТНОВО Т.НАР. гл.архитект петър диков ЩЕ НИ СЕ ОБЯСНЯВА !!!???? ДОКОГА ТОВА ЛИЦЕ ЩЕ БЪДЕ ФАКТОР ???? ОСТАВКА !!!!!!
8
1
 
54
 
! Отговори
Реланост преди 10 години
Хахахахаха....техническа грешка! Абе в тая чалга държава ако митко лайнера не може да си построи бърдака кой друг?! Младост 1,2,3 и 4 са презастроени квартали, а майките са принудени да водят децата си в Бизнес Парк на разходка, защото няма никакви зелени площи.....е къде да играят тези деца?! Яка стачка и недопускане на строежи това трябва да се направи! Да връщат на лайнера парите от Общината и да оправят сторената вреда!
7
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къде може да ми направят подобна грешка и да изградим обществена чешма в двора на тоя заспалият архитект? Вярно може да му пречи малко но ще свикне с хората да се отбиват да пийнат.Може и обществена тоалетна в задния му двор, за него ще има 50% отстъпка от ползването.
6
3
 
63
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Ами то и сегашния офис на Пайнер и на Планета ТВ на ул. "Цар Иван Асен " изглежда като жилищна сграда с тераси и гаражче, има си и дворче, ама вътре са си офиси, а мазето е склад на Пайнер, където търговците на едро си купуват дискове и др. Така че и сградата в Младост 4 ще е хубава, с няколко апартамента за синчето и снахата, за внучетата, а останалото ще са офиси и звукозаписно студио.
5
23
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бягайте, бягайте, бягайте далеч от тая *** нация пълна със селски ***. Бе бягайте казвам. Особено ако имате деца. Нека им дадем шанс да живеят в бяла държава. К*Р ЗА БЪЛГАРИЯ
4
0
 
113
 
! Отговори
Тео преди 10 години
Техническа грешка, зад която няма умисъл... Тя химикалката се е самоподписала след някоя шестцифрена сумичка :Д
3
2
 
67
 
! Отговори
razgradski pop преди 10 години
"Реално ще е само жилищна сграда, с обезпечаване на всеки апартамент с гараж. Хората ще гледат една хубава облагородена площ от техните тераси. Комплексът се казва "Лилия", с идеята насред зеленината да има едно езеро с водни лилии. Ще бъде много красиво"....това го каза моят добър приятел Франк Лойд Райт..- Архитект Ястребовски...