Пчела ужили таксиджия. 25 минути без линейка и смърт

Драмата се разиграла вчера на път за столичния к-с "Толстой"
10 окт 2013 13:57,
63
Пчела ужили таксиджия. 25 минути без линейка и смърт
Снимка: архив, Булфото

Фатално ужилване от пчела отне живота на 43-годишен таксиметров шофьор в София.

Мъжът пътувал с клиент за столичния комплекс "Толстой" вчера следобед, когато се разиграла драмата.

Таксиджията веднага се обадил на съпругата и на колеги, които повикали линейка.

30 минути след нелепия инцидент шофьорът загинал. Според очевидци "Бърза помощ" се е забавила.

"Той слезе от колата. Стоя облегнат на вратата. Беше му лошо. После седна на седалката и почина", обяви очевидец на трагедията предТV7.

По думите на колегите му линейката идва едва след 25 минути, когато вече е било твърде късно.

Директорът на центъра за "Спешна медицинска помощ" д-р Георги Гелев е категоричен, че забавяне не е имало и екипът е тръгнал само минута след като сигналът е получен при тях.

"Сигналът дойде в 14.51 часа. В 14.52 продиктувахме адреса на лекаря и в 15.05 часа той бе там, но го заварва мъртъв", каза Гелев.

Причината за смъртта ще се изяснява тепърва от патоанатомите и съдебните медици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
do ivo преди 10 години
ака е донякъде - дори в най-богатите държави времената за реакция по стандарт са 10-15 мин. Обаче на мен ми е идвала линейка за под 5 мин в САЩ. И полицията дойде за под 5 мин. Беше за ПТП.Тук цялата драма и забавяне всъщност обаче май наистина идва от 112 - там се губят доста минути. Да не говорим за драмата с кадрите- ако си много зле, няма кой да те изнесе на носилка от апартамента, щото в линейката са примерно само жена-лекарка и шофьорът. По-добре да викнеш такси до болница...
55
0
 
1
 
! Отговори
baiSLON преди 10 години
JALKO ZA CHOVEKA ,CHE IMA TAKIVA KOLEGI DA TAKSIDJII DA NEMOGAT DA ZAKARAT EDIN CHOVEK DO BOLNICA ,NO AKO TREBVA DA ZAKARAT NEKOYA SHAVRANTIYA DO NEKADE SHTE E ZAKARAT DAJE IDASA NA NEKOYA DRUGA RAKIYA!
54
0
 
5
 
! Отговори
ivo преди 10 години
Жалко за човека но няма линейка дето да стигат за 5мин. освен ако не живееш до самата болница. Живял съм на 3 континента и такова нещо е невъзможно. Последния път ми се наложи да викна линейка в Канбера. Дойде след 25мин. и парамедика, за линейките в Австралия няма доктори, ме посъветва за дреболии да ползвам такси щяло да бъде по-бързо, и ми даде сметка за $560.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И щом си знаеш, че си алергичен( или поемаш имуностимуланти) не чакай да се появят симптомите, гълтай хаповете веднага!
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мен, МЕДРОЛ е със същото активно вещество, но е на хапчета! Мускулна инжекция не всеки може да си сложи без проблеми и услужнения. Пиеш две- три хапчета и решаваш проблема, а при масово нажилване и четири и търсиш лекар.
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не знае кога може да се изяви алергия към жилещи насекоми.На мен ми се случи на 40 год. ,при положения , че бях жилен многократно преди това от пчели и оси. От тогава си нося винаги в автомобила МЕТИЛПРЕДНИЗОЛОН 125 мг . и спринцовка от 2 мл.л.. След 4 год или по точно преди месец ми се случи ужилване от няколко оси ,а бях на 80 км от болница.Изчаках да се появят симптомите и си бих мускулно метилпреднизолона . На мен ми беше за пръв път да бия инжекция , но нямах избор и се получи.
50
2
 
8
 
! Отговори
dolsun преди 10 години
спешната ни помощ е като всичко в тая страна-закърпено,фалшиво,изродено,безсъвестно...мен ми се случвало тъпата ,,бърза помощ''освен,че закъснява,ами тъпия, дебел ,мазен шофьор не иска да помага да се изнесе болния..не му влизало в задълженията..***...трябваше да се викат хора живееши на няколко километра да помогнат да се пренесе до линейката..какво да говорим повече,хората на запад са доброволци и работят безплатно като в Италия например,а нашите не си мърдат мързеливите платени ***
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо никой не е отишъл до аптеката по дяволите, защо колегите му не са помогнали
48
0
 
7
 
! Отговори
Shop преди 10 години
шофьорът загинал--- Не е загинал, а е починал, умрял. А зяпачите с гледали с интерес, вместо да изтичат до близката аптека.
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НямаЯвно ти не си напускал БГ. В големите градове колите на бърза помощ не стоят на паркинга на болницата, а са разпределени по гаражи в ключови точки. Това и добрата комуникационна система им позволява да са на място за нула време. Освен това при сигнал се отзовават полиция и пожарна, всички добре обучени в оказването на първа помощ, така че ако един от тези екипи се забави, другите да удържат ситуацията. У наше село такова чудо няма и скоро няма и да има, за съжаление!
46
4
 
3
 
! Отговори
Няма преди 10 години
до коментар 32 . Абе приятелю,как да се върнеш в БГ като явно никога не си я напускал. С това твое изказване просто спечели наградата за *** човек на статията . Какви 3 мин какви 5 мин за УК и ДЕ , ти въобще осъзнаваш ли какви глупости пишеш. Те да не се телепортират, ти знаеш ли колко са големи тези градове и какви трафици има и въобще всичко колко е огромно .... Преди да започне болната ти глава пак да ражда някакви глупости, поседни, а помисли 5 мин и чак тогава ако решиш пиши !!!
45
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 10 години
Израел има 6,5 милиона човека население и 800 екипа за спешна помощ.Ако можеше да има сигурност с по малко екипи еврейте не биха дали и стотинка повече.И ако ние имахме достатъчно екипи както този човек е бил на 43 той би могъл да живее още 30 или 40 години.Това е големият смисъл да има повече екипи.Защото бърза помощ се занимава с инциденти които ако човекът оживее след това си живее безпроблемно.Случаят не е единичен.Човекът от когото си купих колата е бил ужилен от стършел и също е починал!
44
1
 
3
 
! Отговори
konsa преди 10 години
До CrafterПреди години нямаше 112.
43
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
План Ран-Ът.
42
0
 
6
 
! Отговори
е преди 10 години
До Анонимен (45)Щото ще дойде някой като Дянков и ще каже какви са тези високи заплати - вижте как в Долно Нанагорнище са двойно по-ниски! За това ще ви дам субсидията когато се "реформирате"...
41
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помня , че бяха казали , че в София работят 15 екипа , но са предвидени 50 . Никой друг не искал заради лошите условия и заплащане . Добре бе аджеба , защо тогава не редуцирате тази бройка от 50 на 30 и не увеличите възнагражденията ? Така хем ще има 2 пъти повече екипи , хем те ще взимат 2 пъти повече пари . Толкова ли е трудно да се нагодят едни подобни неща . Заради такива бумащки неуредици страдат милиони . Що за държава е това ? Никой не мисли тук .
40
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ами, я ги оставете тия лекари там...като чета как ще се лекувате с "орбазон" и адреналин, и алергозан ми се изправят косите, защото и с тях може да бъде убит човек, ако не се прилагат по правилата!!!свиквайте да се лекувате сами, защото лекарите там вече са стари, болни и спешна помощ след 5 години няма да я има. никой не ще да работи там, нито лекар, нито шофьор, нито фелшер, никой!!!!!!!!!!!! и никой не отива!!!плюйте ги яко и се учете да се справяте сами!!!!!!!!!!!
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
35Може и да е така. Но аз плащам здравни осигуровки, цялото ми семейство ги плаща. Защо да жаля за лекари?
38
0
 
8
 
! Отговори
Crafter преди 10 години
41, нормално е човек, особено такъв без медицински познания, като му е зле и е уплашен - да звънне на "Бърза Помощ". А това че тоя дето ще му отговори грам не отбира от медицина е друга работа. Преди години се събудих от болка, звъннах, женицата на 112 ми обясни как, да бил съм спешно за хирургия и ми изкара акъла, чаках три часа линейка преди да кажа еб*л съм го и да събудя един съсед да ме закара, после в пирогов по хирурзи..и се оказа че имам бъбречна криза и ме оправиха за 10 минути.
37
0
 
27
 
! Отговори
112 преди 10 години
знам от достоверни източници, че сигналът, подаден на 112 се бави средно между 10 и 20 минути преди да се предаде на спешния център - системата е много зле - оператора на 112 първо приема обаждането и после се свързва с бърза помощ и го предава, като много рядко прави връзка директно с тях - заради това линейките се бавят и в над 70% от от обажданията се пращат за случаи, които изобщо не са спешни и губят много време за глупости, докато наистина спешния пациент си отива...