Стълкновение между протестиращи и полиция до НС

Близо 200 студенти се включиха в опита за окупация на парламента
Обновена: 12 ное 2013 15:08 | 12 ное 2013 11:54, Красимир Ангелов
489

Снимка: БТА

До сблъсъци между полиция и протестиращи се стигна по време на опита за окупация на Народното събрание тази сутрин. За кратко екшънът се разигра пред входа на катедралата “Св. Ал. Невски”, където част от протестиращите направиха опит да пробият полицейския кордон, който е обградил парламента.

По информация на БНР има пострадало момче при сблъсъците. На мястото има и линейка, която му оказва първа помощ. Момчето е с рана на главата.

Пристигналите на място допълнителни сили на полицията и жандармерията успяха да отблъснат протестиращите, които искаха да достигнат до задния вход на парламента. Няколко човека са отведени от полицията в полицейски управления в столицата. След няколко минути напрежението спадна и в момента протестиращите са отново край входа на "Св.Ал. Невски".

След 13 часа обстановката около Народното събрание постепенно се нормализира, като намаляха и протестиращите. Въпреки това пред всички входове на парламента има представители на недоволните.Част от протестиращите скандират към органите на реда: "Кого пазите".

Около 300 студенти се включиха в опита за окупация на Народното събрание малко след 10.30 часа тази сутрин.

Те заеха места около металните заграждения пред сградата на парламента и скандират с искания за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Част от тях носят плакати.

Заради блокадата движението по булевард „Цар Освободител" е спряно. Полиция и жандармерия е заградила входовете на Народното събрание.

По време на опита за окупация от студентите съобщиха, че обмислят промяна на окупационния протест и от утре смятат да освободят достъпа до Ректората. По думите им обаче това не значи край на протеста, а просто нова негова форма.

Все пак окончателно решение все още не е взето и се обсъжда как точно да продължи протестът на студентите и
дали да остане формата на окупация на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПровинцияПътуваме, а не Патуваме!Между А и У има голямо разстояние на клавиатурата, което показва, че не си натиснал съседна буква.Т.е Вие сте неграмотни срамно е да се каже студенти,берачи на ягоди в Англия и разносвачи на пици в щатите.Такива некадърници, платени от Сорос не ни трябват.
325
42
 
29
 
! Отговори
Georgiev преди 10 години
Това студенти ли са? Повече ми приличат на безделници и вандали! Дано поне да знаят какво искат, и за какво са там!
324
33
 
45
 
! Отговори
Plovdiv преди 10 години
Колеги какво чакате , а не отивате към парламента стига сте писали тук отидете на място ! Аз лично с приятели тръгваме от Пловдив след работния ден ! Надявам се студентите да одържат до вечерта !
323
20
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господа платени БСП драскачи. Излезте навън поне да се организирате в контра протест? Така, поне да ви видим на живо!
322
13
 
24
 
! Отговори
БГ преди 10 години
"Междувременно парламентът започна работа без проблем. ГЕРБ не се регистрираха, но НС събра кворум от раз 133-*** народни представители положиха пръст на пултовете"Ибррикчиите от БСП + Дпс имат общо 120 човека. Останалите 13 дали са дошли от сирийците, или от мазните *** на хидроинженера от Юруш? Тези национални предатели не подкрепяли правителството с участие на ДПС и днес не помогнаха за избирането на зам. в НС с име незавършващо на ОВ?Обрязаният *** гьотферен сидер ага е ***!
321
9
 
11
 
! Отговори
обективен преди 10 години
334 Ти си ненормaлен кaто сaйдерa, ми то грaбителя нa Бг. е именно русия. Тъпaко я *** до бензиностaнциятa, или си виж сметкaтa зa ток/ пaрно! Долни руски мaрионетки,нaкъде повече от товa руско потисничество? Губерния, или 16 републикa искaш ***?
320
30
 
15
 
! Отговори
misleshtiq преди 10 години
ТРЯБВА ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ НАМЕСИ И ДА НАБУТА ТИЯ *** В КИЛИИТЕ И ДА ПАТУВАТ ПО БЬРЗАТА ПРОЦЕДУРА.ВСИЧКИ СА НАРКОМАНИ И ПЛАТЕНИ ОТ ГЕРБ ДА ВИСЯТ ТАМ И ДА СПЬВАТ РАБОТАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.А ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ СА ЗА ;ДОЖИВОТЕН ,БЕЗ ПРАВО НА ПОМИЛВАНЕ;.
319
8
 
21
 
! Отговори
s преди 10 години
Egati samo komunisti tuk.
318
7
 
8
 
! Отговори
az- преди 10 години
До трезво мислещИ като свикаш ВНС като как ще промениш изборния кодекс, че да не те управляват едни и същи мутри? Пич ако изборите решаваха нещо отдавна щяха да са ги забранили
317
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Сидеров: "Единен щаб инспирира протести, с които да се сменя неудобна за Вашингтон власт"
316
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4aТресе те яко синдрома на балканския казан. Вриш и кипиш, нали? :)
315
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе чух,че бившият американски посланик Джеймс Пръдлю вчера е чел лекция в СУ на малките пръдлювци.Те затова от днес са с по-висока научна степен.От пръдлювци са станали дрисльовци.
314
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доган е един обикновен бушон какво толкова го величаете.Управлява Държавна Сигурност и Отровено общество на Сорос
313
12
 
17
 
! Отговори
Провинция преди 10 години
Утре патуваме и ние към нашите колеги ! В подкрепа за по добро бъдеще УРАААА . Стига толкоз некадърност и ограбване СТИГААА
312
12
 
21
 
! Отговори
drundrun преди 10 години
Сега е момента да изринем тази ***. Всички на площада.
311
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българина е *** но когато е ляво ориентиран тогава става изключително ***, злобен и нагъл. Това го разбрах от пишещите тук. Няма спасение за вас, вие говорите за морал а самите вие сте морално изродени, защитавате лъжата като най-висшата истина... гади ми се от вас.
310
5
 
5
 
! Отговори
Цветан преди 10 години
до: Jerry Сигурно си прав :). Дано успееш да си платиш тока или парното зимата. Но тогава ти като излезнеш и твоите себеподобни ние ще си седим на топло. Аз работя като software engineer. И ако си мислиш, че хората които подкрепят това което се случва са малобройни разпитай приятелите ти ако имаш такива естествено. В противен случай чакам да ми отговориш на този коментар пак с нещо за което ти плащат :). Поне днес.бг стана най-забавният сайт благодарение на такива като тебе. :)
309
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който и да е на власт управлява един - Доган.
308
10
 
22
 
! Отговори
трезво мислещ преди 10 години
Да предположим, че си подаде оставка правителството, макар да не виждам за това основание, утре същите мутри ще се напъхат в парламента. Даже още по-лошо, Бойко и Реформаторския блок ще искат да съставят правителство. Изходът е в свикването на Велико народно събрание, както и редакция на конституцията и изборния кодекс. Проблемът, е че няма алтернативи и пътища.
307
9
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До АнонименСтига си се крил зад анонимността бе .Това,че не подкрепям групичка "морални" студенти да прецакват колегите си,не значи че съм платен.И аз не съм фен на Серго,Боко и компания. .А тия ***,нарекли се "окупатори",да кажат кого смятат да наместят на власт и дали нямат апетити към някоя чиновническа позиция с тлъста заплата.Щото ми се струва,че са им обещали точно това и те със зъби и нокти драпат да го "изработят".Същите продажници са,като тия срещу които викат