Стълкновение между протестиращи и полиция до НС

Близо 200 студенти се включиха в опита за окупация на парламента
Обновена: 12 ное 2013 15:08 | 12 ное 2013 11:54, Красимир Ангелов
489

Снимка: БТА

До сблъсъци между полиция и протестиращи се стигна по време на опита за окупация на Народното събрание тази сутрин. За кратко екшънът се разигра пред входа на катедралата “Св. Ал. Невски”, където част от протестиращите направиха опит да пробият полицейския кордон, който е обградил парламента.

По информация на БНР има пострадало момче при сблъсъците. На мястото има и линейка, която му оказва първа помощ. Момчето е с рана на главата.

Пристигналите на място допълнителни сили на полицията и жандармерията успяха да отблъснат протестиращите, които искаха да достигнат до задния вход на парламента. Няколко човека са отведени от полицията в полицейски управления в столицата. След няколко минути напрежението спадна и в момента протестиращите са отново край входа на "Св.Ал. Невски".

След 13 часа обстановката около Народното събрание постепенно се нормализира, като намаляха и протестиращите. Въпреки това пред всички входове на парламента има представители на недоволните.Част от протестиращите скандират към органите на реда: "Кого пазите".

Около 300 студенти се включиха в опита за окупация на Народното събрание малко след 10.30 часа тази сутрин.

Те заеха места около металните заграждения пред сградата на парламента и скандират с искания за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Част от тях носят плакати.

Заради блокадата движението по булевард „Цар Освободител" е спряно. Полиция и жандармерия е заградила входовете на Народното събрание.

По време на опита за окупация от студентите съобщиха, че обмислят промяна на окупационния протест и от утре смятат да освободят достъпа до Ректората. По думите им обаче това не значи край на протеста, а просто нова негова форма.

Все пак окончателно решение все още не е взето и се обсъжда как точно да продължи протестът на студентите и
дали да остане формата на окупация на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
21
 
18
 
! Отговори
az- преди 10 години
Е какво излиза - 300-400 пишман платени демократи се мъчат да определят кой да управлява
305
5
 
26
 
! Отговори
komboja преди 10 години
Унищожението на България се състои в 3 фази:1. Ограбване на нацията2. Разединение на нацията3. Заличаване на нациятаКато гледам що количество обиди и нареждания срещу тези млади хора, то мисля, че сме вече във фаза 3.
304
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
hora biat decata mi a nie PAK MALCHHHHHHHHHHHHHIMMMMMMMMMMMMMMSRAMMMMMMM
303
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Цветните революции" долетяха и в България.Браво на полицаите- едни достойни българи !!!
302
6
 
6
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Тук основно се делите на привърженици на ГЕРБ и на БСП+ДПС+АТАКА. По-добре да се гласува за някоя малка партийка, отколкото за едни и същи 240 лица, които от четвърт век си сменят местата и си предават властта - те са си добре, ние зле. Аз предпочитам да ме управляват такива от малките, некадърници ако щете и държавата да страда от некадърното, но да се надяваме честно управление, а не от кадърното крадене на същите тези 240 лица. Докато се делите на гербери и "соц" ще си е такова положението.
301
11
 
12
 
! Отговори
. преди 10 години
До Анонимен (336) Аз не искам България да тръгва към "освободителя" Русия. Защото тя не е никакъв освободител. Освободила е едно малко парченце от България - тукашната, а е поробила онази другата огромна България - от Каспийско до Карско море...
300
16
 
19
 
! Отговори
моряка преди 10 години
Стани стани юнак балкански от сън дълбок се събуди от комунистическо робство се освободи! Нека подкрепим нашите деца и излезем и ние
299
2
 
2
 
! Отговори
Ь преди 10 години
Да ти се връща. Внимавай какво си пожелаваш.
298
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОЛУ ОРЕШАРЩИНАТА!!!ДОЛУ серГЕЙЩИНАТА!!!ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА !!! ДОЛУ БЕСЕПАРЩИНАТА !!! ДОЛУ КОМ-СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА !!!
297
16
 
18
 
! Отговори
Body m/f count преди 10 години
A иначе по времето на ГЕРБ било имало полицейска държава...Прости ченгета - вместо да арестуват комунистите (за държавна измяна) те бият студенти, фермери, майки с деца...
296
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ КОГАТО СТРАНАТА ТЕГЛИ ЕДНА МАЙНА НА ВАШИНГТОН, ИЗРИТА ХАМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК И ЯСНО ЗАЯВИ ЧЕ НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ НИТО АМЕРИКА, НИТО ЕС ДА НИ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ С ***, ДА НЕ НИ ЗАСТАВЯТ ПОВЕЧЕ ДА СИ УНИЩОЖАВАМЕ АРМИЯТА, ЗАЩОТО ТО НИЩО НЕ ОСТАНА ВЕЧЕ, ДА НЕ НИ НАТРИСАТ БЕЖАНЦИ, ДА СИ ВЗЕМАТ БХК, ДА НЕ НИ ПРЕЧАТ ДА НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ ПРЕДПРИЯТИЯТА КОИТО НИ БЯХА ОТКРАДНАТИ, ДА ИЗРИТАМЕ МОНОПОЛИТЕ И ДА СИ ВЪРНЕМ ДОБИВА НА ЗЛАТО. БЪЛГАРИЯ ДА ТРЪГНЕ КЪМ ОСВОБОДИТЕЛЯ РУСИЯ.
295
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА!Комунистите могат да лъжат, да хитруват, да злоупотребяват, да манипулират, да се облагодетелстват, да ходят на лов, да правят страната и народа ни за резил, да предават и продават националните ни интереси, да ни губят времето и да ни провалят бъдещето, но едно не могат не са в състояние да изпитат срам. Срамът, очевидно, е оставен за нас. Срамът, че не само дишаме един и същи въздух с тези безсрамници, но и че сме се занемарили до степен да позволим
294
27
 
16
 
! Отговори
Ь преди 10 години
Като нарушават реда, нормално е да ги бият. Лошото е, че не ги бият, а само ги бутат.
293
4
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
А колко от протестиращите сега отидоха да гласуват? Я, да си спомнят! Като не искат да ги управляват бабички и *** да ходят и да гласуват, а не после да ги бият по площадите. Като искаш промяна, предлагаш алтернатива. А, ВИЕ, КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ? КОГО ДА ИЗБЕРЕМ?
292
24
 
21
 
! Отговори
Normalen преди 10 години
Такива *** като протестиращите продажни *** само в България могат да се родят. И само в България могат да се родят хора, които да ги търпят. И само в България може да се роди плазмодий като сегашния президент. И само в България можеш да развалиш нещо без да знаеш какво да построиш. И само в България простия може да претендира да го признаят умен. И само в България мошеника може да бъде невинен. И само в България НИКОЙ става НЯКОЙ. Ега ти държавата!
291
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
европейския съюз мълчи, защото за тях погубването на България е цел !
290
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Платените драскачи, от Позитано -целувайте ръка на студенти че ви дават хляба в ръцете.
289
11
 
7
 
! Отговори
белвю преди 10 години
Към всички мишленца напъпили по протестите: чакам ви в студентския да ви почерпя и да ви повозя, кинтите от мен - доброто настроение - от вас. Батко ви.
288
1
 
13
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
Тия ще се изпотрепат за властта а народа плаща.До един навън
287
6
 
1
 
! Отговори
КОЙ 2 преди 10 години
НА ЧЕКИСТИТЕ : Дзержинскисе изправя като меч и заповед/ Думите стрелят многократно и точно,/бранят червения цвят на кръвта/и вървят чекиств Москва и Софияневидими фронтове, по улицитенавсякъдев самите наcКОЛКО СТРУВА МОРАЛЪТ НА ПЛАТЕНИЯ МОРАЛИЗАТОР, агитпропа, чекиста СТЕФАН ЦАНЕВ?P.S. ЧЕКИСТИтова са съветските колеги на цветанцветановите подслушвачи, а Дзержински е техен шеф, като Цв.Цв.