Бежански брожения след смърт на сириец в София

Лекарите твърдят, че е инфаркт. Бежанците: Измръзване е!
Обновена: 21 ное 2013 14:06 | 21 ное 2013 13:52,
318

Председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев (в средата) и комендантът на лагера полковник Пепи Джуренов (вдясно) опитват да тушират напрежението в центъра. Снимка: Булфото

Сирийски гражданин е починал тази сутрин от инфаркт в бежанския център във Военна рампа.

Това е било повод за възникване на напрежение в центъра, съобщи пред БНР Николай Чирпанлиев, директор на Агенцията за бежанците.

Съпругата на починалия 30-годишен мъж обаче твърди, че причината за смъртта му не е болест на сърцето, а измръзване заради лошите условия на живот.

Случаят надигнал вълна от недоволство сред бежанците и на място незабавно са били изпратени части на жандармерията, които да наблюдават ситуацията извън лагера.

По думите на Чирпанлиев основната причина за напрежението, което възниква в тези центрове, е свързано с искането на настанените там хора по-бързо да получат статут и да напуснат България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
27
 
! Отговори
МОЛЯ БЪДЕТЕ КОРЕКТНИ преди 10 години
МОЛЯ НА НАРИЧАЙТЕ ЛИЦА, НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАВАЩИ ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА, НЕ ПРЕЗ КПП, А ПРЕЗ ГРАНИЧНА БРАЗДА И БЕЗ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ И ТО НА ТУМБИ - БЕЖАНЦИТАКИВА ЛИЦА ВЪВ ВСЯКА СТРАНА,ПО ВСЯКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО СА НАРУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА И СУВЕРИНИТЕТА НА ДЪРЖАВАТАТАКИВА ЛИЦА НЕ СА БЕЖАНЦИ. ТАКИВА ЛИЦА ПО НАШЕТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО СЕ НАКАЗВАТ СПОРЕД НКБЕЖАНЦИ, СА БЯГАЩИ ОТ СЪСЕДНА ДЪРЖАВА, ПРИ ВОЙНА, ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ И ГЕНОЦИД И СЕ ПРЕДАВАТ НА КПП-ТАТА
151
3
 
22
 
! Отговори
Knock преди 10 години
Вън от тук! Всякакви нещастници! Вън
150
2
 
29
 
! Отговори
Татартюрк преди 10 години
Сирийските бежанци - в Турция, Катар и Саудитска Арабия! На топло,в оста на злото.
149
3
 
23
 
! Отговори
M.Jane преди 10 години
ами... хааааайде в Сирия на топло, кво търсите тука!
148
16
 
3
 
! Отговори
Car David преди 10 години
Taka samo taka na tia istorici !! Da ve takovat muslite va6te jeni da rajdat babymusli za va6te deca brat4e I sestri4ka !! Samo taka napred arabi !
147
0
 
33
 
! Отговори
баба кика преди 10 години
До kireza-Здравей ,не се притеснявайте , и аз вземам малка пенсйка -205л ,повече ме притеснява, че селата покрай турската граница се напълниха с тия *** ислам ,всичко което е изоставено се купува за 3-4 хил долара и паричките идват от арабите ,защо ли е всичко това ,защо не помогним на децата си да ги обеденим и да спрем предателството на БЪЛГАРИЯ
146
4
 
29
 
! Отговори
огняр преди 10 години
Кво? Измръзвали? Студено им било?...айде под строй към екалисажа, там в пещите е топличко...
145
14
 
17
 
! Отговори
ПАВЛОС МЕЛАС преди 10 години
ВУЛГАРИ, ТРЯБВА ДА ГЛЕДАТЕ АРАБСКИТЕ ***..ЩЕ ДОИДАТ И ОЩЕ МНОГО,МНОГО ХИЛЯДИ.ООН И Е.С. ВИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ИМ ПУСНЕТЕ БЕЗПЛАТНА ВОДА И БЕЗПЛАТЕН ТОК.СКОРО *** ЩЕ СТАНЕ ДЖАМАХИРИЯ.
144
13
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
ПРАВОСЛАВНА СОЛИДАРНОСТ- на ППАтака ще се откаже от партиината субсидия за да даде възможност на нашите приятели сириици да имат старт на живот в нашата Родина.Място има за всички и "Добре дошли"
143
4
 
1
 
! Отговори
has mo karo преди 10 години
do korado katani has mo karado divak imigrant ot reka volga.
142
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na men mi e jal . Imaha moderna i dobre uredena durjava. Susipaha ya s vnesena voina. Plache mi se.
141
3
 
32
 
! Отговори
kireza преди 10 години
Като им е студено да си идат в южната Сирия.Пенсионер съм със 187 лева българска пенсия,и на мен ми е студено но ако протестирам полицията ще ме смаже от бой.Така че адиос апапи,махайте се от България,стига сте лапали нашите парички.Идете си в Сирия и трепете бандитите,приятелите на бевшият ни външен...ами той да ги стопли,тъпанарът му с ***......"Приятели на Сирия"..... Бандитите на Сирия....пфуууу
140
0
 
21
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До Панчо Глей сега Панчо като начало т.н. бежанци се закарват на границата през която са се намъкнали, и започват да градят стена висока 4м. пазят ги *** с тояги имат норма и ако не я изпълнят на *** се реже от заплатата, на бежанците се обяснява, че тук който не работи не му дават да яде, който иска се оставя да избяга от кум Турската страна на съоражението. И проблемите започват да се решават сами.
139
15
 
1
 
! Отговори
До софиянец преди 10 години
Шопе,шопе оти си толкова *** бе? Като разгонена жена си!Няма ли кой да ти мачка мъдите:))))
138
2
 
41
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
"Съпругата му твърди ...измръзване" - егати маймуните неграмотни. Тая да не е съдебен лекар. Домъкнали се голтаците от пустинята, лъхнал малко студен вятър и измръзнал бил. Някой да ви е канил тук наглеци неблагодарни, такива условия имаме такива предлагаме. Като не ви харесва връщайте се обратно по кочините откъдето изпълзяхте. Това не са бежанци - те сами си го казват-чакат статут за да заминат за западна Европа. Тия неблагодарни арабски *** ли мислите че ще се интегрират! Вън от България!
137
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обратно към топлите мюсюлмански страни!
136
0
 
0
 
! Отговори
Тано Кариди преди 10 години
До Корадо КатаниДо когато може!
135
29
 
4
 
! Отговори
Жалко преди 10 години
Много злоба у Българско.Кризата се отрази много зле на българина.Има една поговорка:*** народ,слаба държава.
134
0
 
6
 
! Отговори
хх преди 10 години
До АнонименИли към Дунав, както са правили след Септемврийското възстание. Чиста работа
133
2
 
36
 
! Отговори
Корадо Катани преди 10 години
Абе докога в тая бедна държава ще се съобразяваме с *** сириици *** и маймуни и всичко от ношия гръб айде стига толкова мамка му!