Акция "Скоби" смути депутатите

"Закопчаха" коли около НС и на управляващи, и на опозиция
Обновена: 30 яну 2014 15:03 | 30 яну 2014 14:56,
69
Акция "Скоби" смути депутатите
Снимка: архив, Булфото

Скоби на депутатски автомобили смутиха днешното заседание на парламента. Наложи се пленарното заседание да бъде прекратено за малко, за да могат народните представители да излязат и да платят за премахване на скобите от автомобилите им.

Колите на Центъра на градска мобилност явно бяха влезли в заградената зона около НС. Така на практика последния час от работното време на народните избраници се провали, защото след почивката се наложи поименна проверка.

От Коалиция за България видяха провокация в действията на общината. От ГЕРБ пък обвиниха колегите си, че паркират неправилно, а председателстващата Мая Манолова – че нарушава правилника, като дава нерегламентирана почивка. Оказа се, че има "закопчани" коли и на опозицията обаче. Депутатските коли с поставени скоби са били в пространство в зоната за сигурност на парламента.

Наредбата за синята зона е отменена от съда и към днешна дата ние нямаме действаща наредба. Всяка една сума, събрана по тази наредба, е незаконно събрана и всеки един може да си търси средствата по тази наредба, заяви депутатът от БСП Георги Свиленски. Той призова вместо СО да изпраща коли на Центъра на за градска мобилност, да провалят заседание на НС, да оправи наредбата. Той цитира решение, според което няма общински орган, който има право да вдига автомобили и да слага скоби.

Смятаме, че това днес е провокация, но резултатът е, че СОС трябва по-внимателно да гледа регламентацията, заяви и Антон Кутев. Неговата скоба е свалена, след като си платил 30 лева.

От левицата са категорични, че наредбата не е в сила. Социалистите припомниха, че има решение на Oбластната управа, че скобите и глобите в синята зона са незаконни и се води обжалване на решението на Столична община. Делото във Върховния административен съд е на 7 март. Синя зона към момента няма, отсече Кутев.

Според него в момента всеки, чиято кола бъде вдигната, може да съди общината. Той обаче няма да го направи.

От ГЕРБ пък видяха две „фрапантни нарушения“ на законодателството по време на заседанието на НС. Едното според Станислав Иванов е почивката, дадена от Мая Манолова 45 минути преди края на заседанието. По правилник депутатите нямат право на почивка, ако остава по-малко от час пленарно време. Второто според депутата от ГЕРБ е неправилното паркиране на депутатите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
кир преди 10 години
колко много ЗНАЦИ, а народа блее пред мониторите. Ех хора това поне не го правете на изборите. Никого не наказвате с липса на вот, а само вдигате процентите на Атака и ДПС. И нарочно се излива тая помия, точно за да Ви отврати да гласувате. Бъдете умни гласувайте за когото си искате, но все пак подайте глас !!!!!!!!!!
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се притеснявайте, ЦЕНТЪРА ЗА ГРАДСКА ДЕБИЛНОСТ е над всякакви закони.
57
2
 
4
 
! Отговори
а помислете малко преди 10 години
До всички,които мислят със задните си части.Тук не става въпрос дали закопчаните са депутати или обикновени граждани.Не става въпрос от коя партия са.Тук става въпрос,че наредбата по която мафиотската общинска фирма наричаща себе си център за градска мобилност е отменена от съда.Всеки който е закопчан или вдигнат може да ги съди.Защо не ги съдите?Защо си плащате на рекетьорите,даже и на ръка.Не правете сравнения с Лондон или друг европейски град.Там няма да те глобят ако няма наредба.
56
0
 
6
 
! Отговори
Народе преди 10 години
Не вярвайте на това,всичко е нагласено в нашата държавица вече.Ако наистина желаете да научавате нещата както са,четете западни медии,например Дойче веле(има го и на български),всичко друго са платени журналистически статийки,написани,за да ви заблуждават и озлобяват един къю друг.Нали знаете:"Разделяй и владей".
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи като ме закопчаят тзи от Градка мобилност да ги пратя при депутата от БСП , егати наглеците са тези провинциалисти
54
0
 
1
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
До teoискренно се надявам да не си прав
53
0
 
29
 
! Отговори
Бо преди 10 години
Значи всички ние можем да си плащаме неправилното паркиране като попове, а когато дупетат е паркирал неправилно се оказва, че наредбата не е в сила?!! Така ли? В Лондон глобиха Хилъри Клинтън за неправилно паркиране, даже и Сикрет сирвъс не можа да ги спре, а тука? Ама моля ви се, няма такова нещо като неправилнно паркирал дупетат - това е опит за преврат, нарушение на суверенитата на държавта и провокация към демократичните ценности! Айде моля ви се! ***!
52
0
 
7
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Густо майна филибетопред парламента п...и фраш
51
1
 
13
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
До АнонименМакедонците са глупави, Тщрците са хитри, пък БГ депутатите са ...гледай Мая и не питай...
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До трибютЮруш!
49
1
 
3
 
! Отговори
трибют преди 10 години
До анонимен 48Нещо на провокация ми намирисваПроблема е със всички депутатиТи нещо биеш на очи
48
0
 
5
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
До АндрешкоНе бе пич, 10 кинта е....само 10 кинта и се наср..а долните пезевенци
47
1
 
7
 
! Отговори
трибют преди 10 години
До Анонимен 39КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ за конкретни нападкиТука става въпрос за всичката *** в НС
46
0
 
9
 
! Отговори
lpp преди 10 години
Ами нали те въведоха тая тъпотия,ще плащат а като му дойде времето и дюдюци ще правят..
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
още, още, още...и със централен софийски може да комбинирате
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте реакцията на Болен Хапчето пред скобата и ще пращам записа в America's Funniest Home Videos.
43
1
 
27
 
! Отговори
st преди 10 години
Комуниста не иска да плаща хехехехеех
42
0
 
37
 
! Отговори
Андрешко преди 10 години
И това за 30 лв ..... оскимтяха света. Срам и позор, това да е образа на бг народния избранник. ***, която не спазва законите и скимти за къшей хляб наказание. Не ви ли е срам бе вагабонти ? Нас ни сурвакат всякакви гадове овластени от вас.....
41
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАЙ-ЖАЛКИТЕ същества на земята след турците и македонците са "БГ" дупетатите
40
0
 
27
 
! Отговори
хаха преди 10 години
В деня на парламентарен контрол да се отговори на въпроса: - Кой депутат си е платил глобата за неправилното паркиране ??