Монтират 68 лампи в Северния парк

Това е част от ремонта на парка, който трябва да завърши до края на март
Обновена: 25 фев 2014 18:05 | 25 фев 2014 18:04, Красимир Ангелов
7
Монтират 68 лампи в Северния парк
Снимка: Dnes.bg, архив

Общо 68 осветителни тела ще бъдат поставени при първия етап от ремонта на Северния парк, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес провери изпълнението на ремонта на главния вход на парка към ул. "Ген. Никола Жеков".

Ремонтът на "Северния парк" започна в началото на февруари. Очаква се първия етап, включващ поставянето на ново осветление, да приключи през март 2014 г., отчитат от Столична община.

В проекта са предвидени подмяна на алейното осветление, на настилките, както и изграждане на автоматизирана поливна система и корекция на входовете към парка и главния подход.

Предвижда се да бъдат изградени три детски площадки за различни възрастови групи и да бъде поставена обществена тоалетна. Проектът ще бъде изпълнен поетапно, като първия етап обхваща и подмяна на подземната инфраструктура.

През последните години възстановихме осветлението в 13 паркове и градини, отбеляза Фандъкова. Сред тях са "Гео Милев", "Лебед", Южен парк, "Борисова градина", "Баня Лозенец".

Наред със "Северния парк" тази година продължава ремонта на градина Докторски паметник, парка "Мир и дружба" в Студентски град. Освен в централната част на града се извършват и ремонти впаркове в кварталите на града. Предстои да започне възстановяването на парка на НДК, съобщи Фандъкова, цитирана от пресцентъра на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
до3 преди 10 години
Гето ти е тиквата. Надежда остана един от малкото квартали в които се запазиха зелените площи и отстоянията. Там въпреки реституцията не са настроиха милиони блокчето които да е..ат майката на живущете ,засъжеление обаче се пълни с все повече хора от прованса които го третират като боклукчиска кофа само защото София им е длъжна за нещо.
6
0
 
4
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
Това е хубаво и радостно начинание , но едва ли ще се вложат толкова средства , колкото в Южния парк ... странно защо този парк се превърна в култов за софиянци , с първата паркова тоалетна . Западният е толкова занемарен , а е най-голямият в София !
5
2
 
2
 
! Отговори
pepi преди 10 години
hubavo , niama lo6o
4
0
 
16
 
! Отговори
Израстнал в Свобода преди 10 години
Браво! Само дано *** от Обеля 2 не се довлекат да си "берат" крушки, кабели и жици, че ще е жалко!
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надежда е гето, съответно и парка е гето. Там не е място за майки с деца, спорт и отмора, а за разходка на бойни кучета, кримки и неприятности. Провинцията няма нищо общо тук, освен че ги няма *** да изсичат дърветата.
2
3
 
7
 
! Отговори
надежденец преди 10 години
Всичко ще е ОК в парка, само да има и малко охрана, защото декември сложиха кошчета за окучешкил...на, ама за две седмици половината ги изпотрошиха а останалите са пълни с всичко друго но не и с това, за което са предназначени. Но да не забравяме, че надежда е пълна с гости от провинцията....
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надежденци не заслужават такива екстри, до 3 месеца всичко ще е като преди.