#БАНКwithme поиска оставки пред БНБ

Протестиращи настояха виновните по случая с КТБ да отидат в затвора
Обновена: 11 юли 2014 21:18 | 11 юли 2014 19:48, Веселина Йорданова
261
#БАНКwithme поиска оставки пред БНБ
Снимка: архив, БТА

Протестиращи скандираха "Оставка" пред БНБ. Пред сградата на финансовата институция се събраха стотина души

Те поставиха въпроса кой открадна 3,5 млрд. лв. от КТБ и настояха виновните да бъдат вкарани в затвора.

Още по темата
На протеста беше издигнат плакат с надпис: "Не ни стига оставка де факто - искаме оставка де юре".

Протестът под наслов #БАНКwithme беше организиран в социалната мрежа Facebook, след като днес стана ясно, че банковият лиценз на Корпоративна търговска банка ще бъде отнет и сметките в банката ще бъдат прехвърлени в Креди Агрикол България. Тя пък ще бъде национализирана.

Недоволните искат оставка на УС на БНБ, включително и на управителя на банката Иван Искров. Те развяваха български знамена и знамето на Европейския съюз, свириха със свирки и биеха барабани.

Сградата на БНБ се охранява от служители на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: БНБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
11
 
! Отговори
AK-47 преди 9 години
Аз съм АК-47 и само чрез мен ще решите проблема на нацията си.
125
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още ли вярвате, че като си отидат сегашните и дойде Боко Тиквата ще настъпи рай, справедливост и светъл живот за хората. Защото аз - не.
124
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега разбрах, защо военния застреля банкерката в сърцето!
123
0
 
12
 
! Отговори
до 182 преди 9 години
Не знам дали ще се върнат парите, но знам че маските и всички съмнения ще паднат, когато сегашните си отидат, дойдат следващите на власт и нищо не направят по въпроса, защото никой няма да пипне Доган, а това само означава, че играят с него.
122
2
 
4
 
! Отговори
до 185 преди 9 години
Ами глава, Фонда за гарантиране на влоговете се формира от ежемесечните вноски на всички банки в България. Нещо като солидарен фонд в случай на нужда. Аз и ти със сигурност не внасяме в него.
121
2
 
10
 
! Отговори
Ейде време е!!! преди 9 години
Братя, На Оръжие!!! Да спасим това, което остана от България!!!
120
0
 
4
 
! Отговори
до 178 преди 9 години
Успех, аз избрах да остана тук, виждал съм всичко тук, така че вече нищо не може да ме уплаши.
119
2
 
5
 
! Отговори
въй... преди 9 години
До до 177 и мислиш че ще някой ще ги върне?? ХАХАХАХ - помниш ли ПЧБ?? ПАРИТЕ са ОУТ - НЯМА ГИ!!@! И НЯМА ДА ГИ ИМА! НАЙМНОГО НЯКОЙ ДА ПРЕДРЕМЕ 3 години по затворите (ествествено някой бушониера)!!!
118
3
 
6
 
! Отговори
до 177 преди 9 години
Хайде стига с опорните точки на Боко Тиквата, финансиста от село Банкя.Хърсев в ПАНОРАМА каза, че липсващите пари са не повече от 1 млрд, може и около 500 млн и ще бъдат покрити от Фонда за гарантиране на влоговете, който е 2.3 млрд. Парите няма да се вземат от бюджета, т.е. от всички нас данъкоплатците. В този фонд си внасят банките и е точно за такива случаи.
117
3
 
1
 
! Отговори
до 177 преди 9 години
Парите не са изчезнали, а се дължат към банката, респективно към държавата. В момента в който се установи пълният списък със съгрешилите, ще се искат от тях под формата на пари или имущество.
116
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз днес си купих билет за Сан Диего и другата седмица ви оставям братя българи. Писна ми, ще ставам хамериканец.
115
4
 
10
 
! Отговори
разбирача 1000% преди 9 години
честито, комунистите от ДС (по-скоро техните деца), отново изнесоха 3 милиарда от спестяванията ви! Сега ще ги връщаме всички ние, т.е. от бедна България изчезнаха още 3 милиарда (може би вече са в САЩ). Така ние вече сме много по-бедни и ще трябва да работим още по-упорито, за още по-малко пари! ДОЛНИ КОМУНИСТИ!
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КУЧЕ ВЛАЧЕ РЕЙСС-ДИРЯЯЯ НЯМА НЯМААА ХЕЕЕКУЧЕ ВЛАЧЕ РЕЙС-ДИРЯЯ НЯЯЯМААА НЯМААА ЕЕЕЕ
113
2
 
6
 
! Отговори
до 168 преди 9 години
Аз затова се ядосвам, защото знам, че тези са там по команда, това не са обикновените хора, търсещи възмездие от държавата. Изхабява се смисъла на протестите, истинският протест събира голямо множество с разнородни, но чисто човешки искания, а не политическо говорене "искаме оставка" и "кой открадна парите в КТБ", това всеки ден го слушам от политиците, ясно е кой дирижира протестите. И аз съм ядосан, че се клати системата, но някак не усещам крайната необходимост да скачам и питам къде са парит
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как най-лесно се скриват откраднати пари? Като една банка биде фалирана, а кредитните досиета затритиНека медиите опазят Цветанов да не си "причини" нещо
111
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мен Бойко Борисов е в дъното на цялата схема и сега доволно потрива ръчички!
110
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
161-ви го е казал най-добре, парите не са изчезнали, а се дължат под формата на кредити към банката. Целта е да се установят лицата, изтеглили кредитите.
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-социално спправедливо ще е да се върнат депозитете на хората в размер до 100 000 евра (196 000 лв), както всъщност е и по действащия Закон за гарантиране на влоговете на физически лица. Мафиотите като Рашидов и нему подобните с по 2-3 и не знам колко милиона да го духат. Как ги е спечелил тия милиони тоя мошеник, с това че лишеше задинте части на Илия Павлов преди да го гръмнат, а после на Банкянския самозванец.Само не ми казвайте, че е голям скулпотор, защото просто не е вярно.
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Образовайте се ама предишния път 10 тината бона си ги чаках година време и без гаранция. Е имах късмет ама некой немаха.
107
0
 
3
 
! Отговори
до 160 преди 9 години
Е как защо трябвало да я защитават, нали сам каза, че били на протест защото се нарушавали "принципите на правосъдието"? Случаят с Банев не е ли в сферата на правосъдието, България не е ли пострадала от неговите действия?