Разбраха се: Няма да има блокада от тирове на София

Остава забраната за камиони на магистралите в петък и неделя
30 юли 2014 20:41,
9
Разбраха се: Няма да има блокада от тирове на София
Снимка: архив Булфото

Превозвачите и Агенция „Пътна инфраструктура” постигнаха съгласие и тирове няма да блокират София в петък. Това стана ясно от думите на председателя на АПИ Стефан Чайков пред БНР.

Още по темата
По-рано днес превозвачите заплашиха, че ще блокират всички изходи на София в знак на несъгласие със заповед на пътната агенция, с която им се забранява на камиони над 12 тона да се движат по магистралите и за 17 пътища от първокласната и второкласната републиканска мрежа.

Забраната обхващаше и ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за дните петък от 18 до 21 ч. и неделя между 14 и 20 ч.

Обхватът на заповедта ще се намали така че да може да им се осигурят алтернативни маршрути по по-слабо натоварените трасета, съобщи Чайков. Остава обаче забраната за движение на тирове по магистралите от 18 до 21 часа в петък и от 14 до 20 часа в неделя. Променя се само списъкът с пътищата, за които важи забраната.

„Основното, което се договорихме с превозвачите, е , че все пак автомагистралите ще останат затворени в този интервал от време, предвид летния сезон и големия трафик и на туристи”, каза шефът на АПИ. Той обясни, че с превозвачите ще обсъдят и други въпроси на среща в петък.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
LaSombra преди 9 години
И аз съм тираджия, но не виждам проблем. В другите страни има къде-къде по-строги забрани през лятото. В Унгария и Австрия например забраната е от 16:00 в петък до 22:00 в неделя, като на никой не му хрумва да протестира. А имайте предвид, че в тези държави магистралите са основният вид път, което свежда до минимум евентуални пречки, създавани от камионите.
7
5
 
5
 
! Отговори
:) преди 9 години
Щяха да ядат бой тъпите шоферчета ! Много, много бой !
6
12
 
6
 
! Отговори
FMC преди 9 години
И сега ако ми изберете пак тоя *** за министър председател, обещавам ви революция ;) По-голям *** от него и Дянков не е имало в новата българска история. По-големи непрофесионалисти също. Затриха България за години напред. A 3 години си клатиха салтанатите и сега още 3 искат да ги клатят. 4 няма да са със сигурност, щото такива непрофесионалисти няма никой да търпи цял мандат. А и едно 20% се пригответе да ви го сложат на зима с тока, парното, въглищата и газта.
5
6
 
5
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Боко тиквата не направи нищо за да защити работниците. Защото чорбаджията намери фиктивен собственик( ***) на старата фирма и си направи нова. Така го ядохме само ние, работниците. Изгоряха ни десетки дни отпуска, 2-4 заплати, а след това и натрупахме лихви от дългове към банките заради неизплатени до 6 заплати. Никой не ни даде лихвите за 4 години, но поне 6 заплати взехме и изгоряхме само с 2-4 и 10-40 дни отпуска.
4
0
 
5
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Съчувствам ти, но аз 4 години бях с до 6 заплати назад заради моя чорбаджия и заради банките, които ни спряха парите. Повярвай ми, свиква се. Лошото е, че вчера на мен, днес на теб, утре на друг, но никога заедно на всички. ей това е кофтито и хитрото в цялата тая ситуация. Дори 1997 не взеха на всички парите, а пуснаха на някои фандък с апартаментче. Така по не боли ограбването, но това не означава, че няма ограбване.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Размина им се боя на тираджийчетата.
2
2
 
6
 
! Отговори
KTB - къде са парите преди 9 години
"Разбраха се: Няма да има блокада"ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА ОТ КТБ !!!НИКОЙ НИЩО НЕ СЕ Е РАЗБРАЛ ЗА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ !!!С КАКВИ ГЛУПОСТ НИ ЗАНИМАВАТ НЕПРЕКЪСНАТО ВМЕСТО ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ ???
1
2
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
Превозвачите искат да останат такива и другата седмица. Беше им обяснено кратко и ясно, че докато протестират, това време ще бъде използвано да бъдат проверени, дали спазват законите ите решиха да си работят ида не се правят на отворени.