Сблъсъци избухнаха в лагера за бежанци във Военна рампа

50 от обитателите отказали да бъдат преместени в Харманли
Обновена: 30 юли 2014 21:34 | 30 юли 2014 21:27,
61

Снимка: Булфото

В бежанския лагер във Военна рампа в София е имало напрежение днес, съобщи БНТ. Над 50 души са отказали да бъдат изведени от лагера и откарани в Харманли. Стигнало се е и до сблъсъци, но без сериозно пострадали.
Още по темата
Според разказите на бежанците те разбрали, че трябва да бъдат изведени от лагера рано тази сутрин. Някои от тях отказали да напуснат стаите си, а после и да се качат в автобусите за Харманли. Пред БНТ бежанците се оплакаха, че са бити.

От МВР коментираха, че са се отзовали на повикване от страна на Агенцията за бежанците заради нежеланието на сирийските граждани да напуснат лагера. Комендантът на лагера съобщил пред БНТ 2, че за тези 50 души е изтекъл 14-дневният срок след получаването на статут, след който те трябва да напуснат лагера. Затова им е било предложено да бъдат настанени в Харманли, но бежанците отказали.

Самите те пък обясниха пред камерата на телевизията, че не разбират защо трябва да бъдат преместени. “Ние имаме работа тук, можем да живеем с по 25 лв.”, обясни Омар Тахар. Джуан Омар пък се възмути, че е избягала от войната, а се е оказала на място, където я удрят и бият. "Дойдохме тук и почнаха да ни бият. Същата работа. Дори да се опитат да ни убият, няма да излезем оттук”, категорична беше тя .

От Агенцията за бежанците заявиха, че сирийските граждани са били предупредени преди 2 седмици за изнасянето и те първоначално се съгласили. Местата трябва да се освободят за новодошлите бежанци, част от които вече са настанени в лагера във Военна рампа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много *** стана из наща земя.накрая ще се изядат помежду си сиганските племена,като нема лев за никой от тях и чаветата.
17
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе к'во преместване в Харманли за тия 50 нагли ***? Вкарвайте ги в каминонетките и ги изсипвайте на границата с ***. Те да се оправят с тях, защото един бежанец трябва да го приеме първата страна с която граничи държавата му. След като са добили статут на бежанци да си се оправят турчолягите с тях. Всичко си е по правилата и нормите.
16
1
 
52
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Не зная, но *** ми е изстрил мнението. Явно *** са навсякъде братя и скоро ще четем само сополиви истории за сладки имигрантчета, а под статиите мненията ще са от типа: Колкото повече *** и араби толкова по-европейци; Араби и *** - нашият европейски избор; Да кажем не на расизма - да платим издръжката на всички "бежанци", да платим превоза им ДО БГ и на цялата им фамилия и да ги храним докато не издъхнем. Да си подобрим генофонда с *** и араби и т.н...
15
2
 
43
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Миграционният натиск е нараснал многократно, но критична ситуация с бежанците няма, успокои вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев.Той съобщи, че в местата за настаняване има над 70% свободен капацитет." 23.07.2014 г."Похвали се с преодоляната бежанска криза, която съвпаднала и с тежката обществено-политическа обстановка." -от днесДва пъти повече влизат,но криза няма! Въпреки телта по границата!Като има свободни 70 % от местата,защо ги местите?Взехте парите- ние да му мислим!
14
3
 
36
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 9 години
Един добър начин за справяне с Нелегалните Пришелци е да създадем Гражданска организация по примера на USA " Minute Man ". Да се организират патрули съставени от ловджии , бивши военни и законно въоръжени Граждани , които постоянно да патрулират границата с Турция . Когато засекат нелегални те да ги арестуват и във взаимодействие с граничните наряди , да ги отвеждат веднага обратно откъдето са дошли , ако трябва дори и с насилие .
13
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дайте да съберем ДАРИТЕЛСКА кампания по 1лв... и да напълним няколко самолета с гориво и да ги метнем към *** да си ги оправят те !!! ...айде да не е по страните им където "има война".. то и в украйна има терористи и превземат части от нея към Русия...ама не са хукнали маняците за БГ или някъде другаде да реват и да искат помощи!
12
1
 
28
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
ПАК ЛИ си се улял бе ***- ето за това туркинчето скита ЯКО
11
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само се били плодели и размножавали.На нас някой да ни е вързал онези работи на възел?
10
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Же*ати насити целият квартал ти докато подпалваш напрежението колко ти плащат ***
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 7Само който иска да работи, те ***, талибаните и ислямистите сами ще си изтекат на запад.
8
0
 
26
 
! Отговори
до до бъмзи преди 9 години
дал съм и 10 кинта да има какво да льокаш
7
49
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е страна изправена пред демографска катастрофа и не може да си позволи много много претенции по отношение на това как да преодолее тази катастрофа.Трябва да започнем да привличаме хора, които трайно да се заселват тук и да заселват районите, изоставени от българите.Никой не ни е крив, че сами изоставяме земята си. Никой няма и да ни чака. Историята ще ни изхвърли на бунището като помийна вода от войнишка столова.
6
0
 
30
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
*** не се напъвай че ще замирише
5
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами братска Турция има много бежанци които напуснали страните си поради едни *** като теб им разбиха хубавият живот за да им ограбе страната
4
47
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли празни села? Няма ли пустееща земя?Заселвай и интегрирай.
3
1
 
56
 
! Отговори
Комитет за защита пр преди 9 години
Огън и меч за *** дето са ни полазили!
2
1
 
73
 
! Отговори
Дракона преди 9 години
ей тва е, налазват и после като искаш да си тръгнат и почват да вилнеят щото вече го имат за свое място. ако станат повече ще е като в Париж и Лондон дето громят и грабят където и каквото си искат
1
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ги връщат обратно в "братската им турция