Луковмарш ще има, твърди са организаторите

Няма да създаваме никакви проблеми, обещават националистите
13 фев 2015 14:20, Красимир Ангелов
153
Луковмарш ще има, твърди са организаторите
Снимка: Булфото, архив

Ще проведем Луковмарш утре и няма да създаваме каквито и да е проблеми, заявиха организаторите на шествието по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Пламен Димитров, комендант на Луковмарш и председател на Български национален съюз-София, посочи, че инициативата е започнала преди 12 години и участниците в нея никога не са нарушавали обществения ред.

В последните години сме свидетели на агресивна клеветническа кампания - лъжата за нацистки характер на марша и проповядване на ксенофобски идеи, заяви Димитров и допълни, че в шествието участват представители на различни държави и религии. Според него твърдението, че ген. Луков е антисемит, не почива на никакви исторически факти.

Участниците в марша никога не са нарушавали обществения ред, няма нито едно законово основание за забрана на марша, заявиха организаторите.

Звездомир Андронов, председател на Българския национален съюз посочи, че е конституционно право на българските граждани да се събират и да изразяват мнението си и попита има ли двоен стандарт по отношение на мероприятията , които се провеждат в столицата.

Както Dnes.bg съобщи, преди ден кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че Столична община няма да позволи провеждането на Луковмарш в събота, 14-и февруари. По думите й хората единствено могат да поднесат цветя на паметника на генерал Христо Луков на ул. „Тракия".

Предвиденото факелно шествие предполага нарушаване на обществения ред, каза тогава кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ген. Луков Велик Бългaрски Герой, всеки Бългaрин е русофоб!Слaвa нa Героя, убит в гръб от руски ***!
60
8
 
10
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Луковия марш по- противен от гей прайда! И двете прояви са много пошли и неприемливи за едно нормално общество!
59
1
 
1
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Това просто не е вярно.Спасяването на българските евреи и чиста случайност, а не целенасочено действие от страна на управляващите
58
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По времето на Царство България нашия народ е имал национален идеал - обединение на всички БЪЛГАРИ в една силна и просперираща държава. Целия народ с изключени на шепа болшевишки разбойници са работили за осъществяването на този идеал. Генерал Луков е отдал живота в името на тази общонародна цел. Бил е убит от платени съветски престъпници против интересите на нашия народ. Днес дъщерята на убиеца му, ползвала благинките на правоимащите, е горда че е участвала в унищожението на една държава
57
9
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Маршът на луковите глави. :)))
56
10
 
11
 
! Отговори
Точка преди 9 години
Преди да дойде Червената армия в България 80-90 % от населението нее знаело какво е чаршаф ,какво е закуска ,какво е пенсия ... .за какъв стандарт на живот се говори ,когато станадрата на живота идва към 90 г на 20 век .
55
2
 
7
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Огнен змей или огнен гай!?
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ Е БИЛА НА ПРЕДНИ ПОЗИЦИИ ПО ЛУКАВИ ГЛАВИ И ВИНАГИ СЕ БУТА МЕЖДУ ШАМАРИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Царство България е спасило евреите от сигурна смърт в концентрационни лагери - оевидно е, че ако е имало фашизъм или нацизъм у нас това нямаше как да стане.
52
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забранете Луковмарш, пуснете чалгата и продавайте родината парче по парче на чужденците
51
11
 
8
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Царството ти Бг е било една фашистка ***! Добре , че дойде 9 ти май и 9 ти септември да го разчисти от фашагите и да ги сведе до един марш на Луковите глави от 20-30 гамена!
50
6
 
6
 
! Отговори
Огнен змей!!! преди 9 години
Същата покана важи и се отнася до некакъв с аватар Да живей рассия!А така също и до всички русифилистици от провинцията!!! Взимайте пари на заем или от Юруш и елате във София!!!
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи Луков марш не може, а може всеки ден по обед да ми гърми ходжата от джамията и по тротоара да не можеш да минеш...
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна няма фашизъм, украинците се водят отечествена война срещу руските окупатори.
47
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Царство България е била процъфтяваща млада държава. Имало е пенсионни фондове и пенсионерите не са бъркали по кофите за смет. Златния лев е бил конвертируем.От 1944г започва разграбването на нашата държава и така до наши дни.
46
8
 
5
 
! Отговори
русофил преди 9 години
България била на 10 място в Европа!*** КАТО ЛУКОВА ГЛАВА!!!
45
5
 
6
 
! Отговори
Огнен змей !!! преди 9 години
До некакъв провинциален дивак-varg!!! Ясно е че си провинциално червено шубе,но ако имаш останали 20-30 грама смелост се пробвай от Шумен да дойдеш във София!!!В диаметър 900 метра от колоните на НДК-17 и трийсет!Утре ще е нашия смел марш!Ти само ела и се индентифицирай(тая снимка от аватара ти не е твоя!)mm-Не се плаши много-ще има поне 5000 полицая!!!Среща пред фонтана на Витошка!Питай некой къде е,щото селяните знаят във София само ЦУМ и Халите!!!Ела бре смелчак!!!
44
7
 
11
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Господа, в момент, когато фашизмът се възражда в Украйна провеждането на такъв марш е меко казано неподходящо.Ген. Луков е спорна историческа личност. Ако Цар Борис го беше послушал и беше изпратил 300 000 българи при обсадата на Сталинград да подкрепят фашистите, тогава България щеше да потъне в траур.300 000 български вдовици и много повече български сираци.България щеше да понесе далеч по-големи санкции след Втората световна война.Добре, че Цар Борис беше мъдър човек за разлика от сина си
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ген. Луков е герой
42
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По времето на ген.Луков България е била на 10 място по стандарт в Европа, и с най-висок темп на растеж на континента!!Това за сведение на русофили,евро и американофили!"-Това секретарката на Луков ли ти каза на ушенце ? Факти дай ,а не лозунги ,типа ЕДНА СЕКРЕТАРКА МИ КАЗА !)