7 задържани преди Луковмарш, имали ножове и боксове

Столичната община забрани шествието
Обновена: 14 фев 2015 22:28 | 14 фев 2015 18:17, Веселина Йорданова
303
7 задържани преди Луковмарш, имали ножове и боксове
Снимка: архив, БулФото

Седем души са задържани в полицейски управления в столицата преди началото на организираното днес шествие Луковмарш.

Още по темата
Двама от мъжете носели ножове и боксове, съобщават от пресцентъра на МВР.

При проверка на лек автомобил “Волво“ и в петимата мъже в колата са намерени палки, ножове и спрейове.

Седмината са отведени в различни районни полицейски управления за последващи действия.

Луковият марш се проведе, въпреки че Столичната община забрани шествието.То тръгна от пилоните на НДК и продължи до паметника на ген. Христо Луков. Жандармерия и полиция охраняваха мероприятието, организирано от Българския национален съюз.

Миналата година шествието също беше забранено от общината, за да не се стигне до безредици.

Луковмарш е традиционна проява на националистически формации в България. Маршът представлява възпоменателно шествие в памет на генерал Христо Луков. Според анализаторите той е спорна личност в историята на България, повлиян силно от фашизма и близък до нацисткия режим на Третия Райх.

Кадри от шествието може да видите във видеото на Bulgaria On Air


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: ЛуковмаршBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
2
 
! Отговори
Todor преди 9 години
До Анонимен, Заври си психолога в задните части. Хомосексуалист се става, а не се раждаш такъв, а и аз съм на доста години и щом до сега не съм минал във вашето стадо, няма да мина никога! Да, ходил съм в казарма две години в под.22160 и униформите са зимните на БА. А шапките не ги знам от къде са ги взели, но става дума за униформите. Ние говорим за моркова, а ти се хващаш за листата. Фашизъм не е имало НИКОГА в България или която и да е друга страна, единствено е било в Италия на Бенито Мусоли
200
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
rodil se v balgaria kato bolen mozak--tova e izcadieto lukov-gomnoto
199
3
 
4
 
! Отговори
Todor преди 9 години
До Анонимен Чета нагласените ви коментари, явно цял рояк от въшльовци антифашисти се е събрал тука. На тебе простотията ти идва от незнанието. Това не са немски униформи, а униформи на БА- българската армия. Това са вълнени униформи, но ти не си ходил войник, понеже си гей. А този знак е на рода Дуло, сигурен съм ,че ще питаш и кой е този род, но нямам желание да образовам антифашистки безродник с меки китки!
198
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е смешно това нещо "Луковмарш", всеки истински БЪЛГАРИН, ПАТРИОТ би се присмял на тази нелепица!
197
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех,тия смешници куките не могат да не се наведат на този,който ги съкрати доста и им намали заплатите! Бате Бойко уж техен човек ги прецака и тях,а нещастниците си траят и изпълняват за едно парче хляб! Гнусни,продажни,страхливи,комплексари! Уважавам властта и реда,самият аз съм с будна гражданска съвест и винаги помагам на полицията,ако мога,но това тяхното е долно робуване на управляващата върхушка!Верно е,че това им е работата,но....
196
4
 
7
 
! Отговори
CIA преди 9 години
7 задържани Терориста трябва да пише като заглавие
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна даде Степан Бендера. и докато страната спорят за това кой е той? герой или враг, тези, които имат нужда от войната - започна войната.
194
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българи! Видях с очите си как през последните 20 години, украинското правителство са си затваряли очите за подобни шествия. 20 години по мълчанието на правителството и народа на насърчаването на фашизма цяло поколение украинци, които сега започва братоубийствената война. Българите не да мълчат като украинци! Не позволявайте на фашистката чума, в съзнанието на младежта! спаси България сега!
193
4
 
3
 
! Отговори
777 преди 9 години
Не мога да разбера каква е разликата между Българи и Дасикане Рома-християни , всеки казва че е християнин
192
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prestapnici i huligani , mar6 v Zatvora
191
2
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
ген.Луков бил спорна личност.А Георги Димитров каква личност е? Колко българи са избити по Сталински метод в мазетата на комунистическите милиционерски управления и концлагерите?Колко разбити семейства поради интерниеране?Колко кадърни деца не можаха да учат във ВУЗ ,поради лоша характеристика на кварталния неграмотен ОФ комунист или кмет?България за това е на това икономическо равнище,защото се управлява от некадърни комунисти.
190
3
 
6
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Чел съм , чел съм! В българската армия подобни униформи не е имало:) Та какво точно са правели тези легиони, да ме просветлиш приятелю:)?
189
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това не са ли стари немски униформи с които са облечени, и тоя символ на знамето какво означава , някои да ме просветли ако може
188
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИванЧети повече Иване! Униформата е на Българските Легиони ! Нищо фашистко няма при тях , или поне толкова колкото при юруша на белия пудел!А така и не се разбра арестуваните от кои партии са ? Тези които се крият под масите или тези дето за едно кебапче ходят на Бузлуджа! И най вече как така не е намерен канабис!
187
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да попитам: да се забрани нацистки марш или да се забрани национален герой? Да мразим Левски заради футбола или да се отречем от Добруджа заради Борис III? Да осъдим посмъртно Ботев, защото е бил социалист и да преименуваме Благоевград, защото вече сме в демокрация? Да наречем отново Варна - Сталин? Животът, а още по-малко националната ни история не са черно-бял филм. Аз не забравям нито подлото руско нападение над Добруджа, нито английско-американските бомбардировки над София. А вие?
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakav 3-ti Reih v 2015 godina , kakvi 5 leva
185
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ви го кажа така, макар че половината тук няма да ме разберат, защото са неграмотни, не познават историята и само дрънкат: МАЙОР Луков е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ, възстановява славата на българската армия и днес Кюстендил трябва да се казва Луковград в негова чест. ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ Луков е НАЦИСТКИ СИМПАТИЗАНТ и АНТИСЕМИТ. Убит е без съд, на улицата, от комунисти-терористи. Хайде сега преценете, дали всичко в живота е черно-бяло и трябва ли да оплюем национален герой, или да хвалим нацист?
184
3
 
4
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Акцента както винаги се поставя не там където трябва. Такива като тази групичка има навсякъде, поради глупост или платеност. Истината е че организаторите постъпиха разумно, като запазиха реда и поднесоха цветя на генерала, възпитано и културно.
183
1
 
3
 
! Отговори
PSIHO преди 9 години
в главата на българина e все нещо което се случило преди 100 , 200 или 300 години , нормално ли е ако някой живее в миналото
182
3
 
15
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Ако се забрани шествие на гейове или травестити е дискриминация! Ако се забрани почитането паметта на български герой, пък бил и спорен, не е! За жалост, на съвременна България и трябват гейове, не ГЕРОИ!!!