Луковмарш ще има, твърди са организаторите

Няма да създаваме никакви проблеми, обещават националистите
13 фев 2015 14:20, Красимир Ангелов
153
Луковмарш ще има, твърди са организаторите
Снимка: Булфото, архив

Ще проведем Луковмарш утре и няма да създаваме каквито и да е проблеми, заявиха организаторите на шествието по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Пламен Димитров, комендант на Луковмарш и председател на Български национален съюз-София, посочи, че инициативата е започнала преди 12 години и участниците в нея никога не са нарушавали обществения ред.

В последните години сме свидетели на агресивна клеветническа кампания - лъжата за нацистки характер на марша и проповядване на ксенофобски идеи, заяви Димитров и допълни, че в шествието участват представители на различни държави и религии. Според него твърдението, че ген. Луков е антисемит, не почива на никакви исторически факти.

Участниците в марша никога не са нарушавали обществения ред, няма нито едно законово основание за забрана на марша, заявиха организаторите.

Звездомир Андронов, председател на Българския национален съюз посочи, че е конституционно право на българските граждани да се събират и да изразяват мнението си и попита има ли двоен стандарт по отношение на мероприятията , които се провеждат в столицата.

Както Dnes.bg съобщи, преди ден кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че Столична община няма да позволи провеждането на Луковмарш в събота, 14-и февруари. По думите й хората единствено могат да поднесат цветя на паметника на генерал Христо Луков на ул. „Тракия".

Предвиденото факелно шествие предполага нарушаване на обществения ред, каза тогава кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
Като всички говорят за фашизма едно не разбирам.До 1933-та Германия е била в страшна криза.И изведнъж се намират планини от пари за всякакво производство и разработки.Е как така?Кой плати фашизма-това е въпросът който никой сякаш не смее да зададе.Да,германците воюваха,но кой плати за създаването на оръжията им?Иначе номерът с фюрерът им ми е ясен-като при нас с 800-те дни!
100
0
 
1
 
! Отговори
прекрасна преди 9 години
снимка !
99
0
 
4
 
! Отговори
до 129 преди 9 години
За 12 години НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМЪТ създаде ненадминати и до ден днешен технологии, с които вие комунистически ***, след като ги откраднахте се правите на " велики " ! Ти не слизаш от фашистката си кола, нали безделнико комунистически !
98
1
 
1
 
! Отговори
НИКОГА... преди 9 години
няма да има по- жизнен обществен строй от НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА !!! Аз мразя евреите и никой, никога няма да ме накара да си променя омразата към тези сатанисти !!!
97
0
 
0
 
! Отговори
в грешка си преди 9 години
Оръдията "Шкода"са закупени от принц Кирил,а не от ген.Луков!
96
1
 
13
 
! Отговори
ПОЗОР ! преди 9 години
Дъшерята на убиеца на тоз достоен Българин днес е в европарламента - познайте от коя партия е и как се казва
95
5
 
5
 
! Отговори
Висарионович преди 9 години
Да живее комунизма
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много по страшни са ония дето развяват знамето на ИД,но тях не ги закачат.Правят се от време на време някакви измислени акции за заблуда на народа.Комунистите от край време са отглеждали и обучавали терористи,но всичко е било за износ.Сега в градовете ни е пълно с терористи,но еврокомисарката ни съветва да сме толерантни към тях и да ги обичаме като свои братя.12 години се провежда този марш и масовата публика не знаеше за него.Сега опищяха орталъка.Защо ли.От какво се страхувате ***?
93
4
 
6
 
! Отговори
до 120 преди 9 години
От колко време взимате наркотици?
92
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е в Европа, и винаги да бъде с Европа! Не на евразииските недоразумения. Евразииците нямат акъл. Където путинланд има влияние, има суматоха и мизерия. Далече от страната на Путин!
91
1
 
3
 
! Отговори
русофил преди 9 години
А не Кремъл няма нищо общо с луковистите! Те са си ваши...
90
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми харесва да си играят с портрета на Левски. Носете си Луков, но не го мешайте с Левски и не по-високо от Левски... Цялата тази *** се плаща от Кремъл, за да могат после да ни сочат с пръст.
89
10
 
9
 
! Отговори
кво да кажеш!? преди 9 години
На времето цар Борис е казвал,че народа е с Русия,офицерите са с Германия,а банкерите-с Англия!Само той бил с България!Накратко,народ от ***!
88
4
 
28
 
! Отговори
българин преди 9 години
Ако го нямаше ген.Луков сега Кюстендил нямаше да е български.Убит е от комунистите,от които по късно и аз пострадах.Самият той няма данни да е направил нещо лошо на никой комунист.Ако някой от пишещите тук комунисти може да каже в какво го обвинява нека напише.И тъй като ген.Луков е национален герой не виждам защо да не го почетем.
87
5
 
26
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Четох досието на покойния ми баща. Той е бил областен войвода на Бранник в гр. Варна. Писано е от комунистите. Никъде няма данни за участия на каквито и мероприятия насочени срещу евреите. Въпреки това беше в коцлагер Росица Когато го пуснаха не го познах и той се разплака. Цялото ми семейство бе подложено на терор. Още в четвърто отделение бах изключен от училище. Възрастени съв и окуцял. Не мога да участвам в Луков марш, но духом ще съм с Вас. Искам да бъдат почитани жертвите от Вас не от друг
86
29
 
12
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Луков марш: Начална точка за маршируващите паметника на фашиста. Крайна софийски централен затвор и Бойчиновци за подрастващите фашаги!
85
12
 
3
 
! Отговори
до русофила неаноним преди 9 години
що бе, да ядем лукова каша? да вземем да си заврем по един морков, някои банан отзад и да парадираме без да маршаруваме ммм? не ти ли се струва по удачно. ще се газорчим постояноо ииии България ще цъфне и завърже под цветовете на дъгата.
84
8
 
26
 
! Отговори
1 преди 9 години
Огън да ви гори жалки *** и национални предатели!!! Американски и еврейски ***!! За единия лев ще изклатите майките си и ще продадете бащите си, жалки бездарници. Да вървиш срещу движението, което единствено мисли за България... ***. Да живее България. Варг, скрий се някъде, *** еврейска.
83
10
 
8
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Абе те са твърди организаторите, ама ако повисят на ченгела в районното тая вечер дали утре няма да поомекнат като попарени лукови глави!?
82
25
 
13
 
! Отговори
Градския преди 9 години
Къде ще се събира "Антилуков" марш и какво да носим за кютека на неофашистите ?Пернишки винкели става ли или само дървени бухалки?Най-добре е вериги за ***!Бой по фашагите!