60 подлеза ще бъдат ремонтирани в София до 2016-а

Любомир Христов коментира ремонтите в столицата
27 юли 2015 10:52,
4
60 подлеза ще бъдат ремонтирани в София до 2016-а
Снимка: архив, БулФото

''До края на 2016 г. 60 от общо 81 подлеза в София ще бъдат ремонтирани'', заяви пред Агенция Фокус заместник-кметът на Любомир Христов.

Той допълни, че останалите 21 са в добро състояние и се стопанисват от столичния ''Метрополитен''.

Зам.-кметът допълни, че за последните 5 години са ремонтирани 50 подлеза, тази година предстои да се завършат още 6.

Христов уточни, че основните дейности по ремонтите на подлезите са свързани с отстраняването на течовете, за да се стигне до същинския ремонт.

''Налага се цялостно да се разкрие покривната плоча, да се премахне пътната настилка над подлеза, да се излеят нови плочи'', допълни той.

Христов посочи, че освен това ще се възстанови и осветлението и електрическата мрежа, които често липсват заради вандалски набези.

"Където е необходимо, ще се извърши ремонт и на стълби, ще се санират стените и ще се ремонтират подовете", допълни зам.-кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Софияремонт на подлези
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак се очертава голямо крадене .... тзои път от парите за подлезите.
2
1
 
4
 
! Отговори
Владко преди 8 години
Тоя Любомир Христов, нали беше замкмет по транспорта, сега и от подлези ли започна да разбира? Явно е решил да се конкурира с учителката, която е вездесъща и разбира от всичко. А, да, при нея винаги всичко е свършено перфектно и няма как да се направи по друг начин. Проблемът на софийската община е, че няма обратна връзка с хората, те решават нещо, после се научава от медиите при свършен факт. Когато се адресират писма до тях не се спазва масово 30/дневният срок за отговор.
1
0
 
8
 
! Отговори
софиянка преди 8 години
И да започнат да ги мият поне веднъж месечно. По света има бол машини и препарати за тази цел, безработни- също. Защото мръсотията и заразите от улиците си ги носим после право в къщи!